Bazy pod makijaż

L'Oreal Paris Glow Cherie, Natural Glow Fluid Baza roświetlająca

oliiwww
    21 stycznia 2021 o 11:32
    Mój bład
    Kupiłam ten produkt ponieważ szukałam czegoś do końcowego etapu makijażu, nie zauważyłam,że jest to BAZA rozświetlająca, a nie rozświetlacz.Bo jeśli miałabym oceniać produkt jako rozświetlacz to nie dałabym nawet 2 gwiazdek pozostawia okropne plamy ,ściera podkład i nie nadaje efektu glow. Używam,jako baza od pewnego czasu i coś mi nadal nie pasuje. Faktycznie rozświetla buzie,lecz pozostawia różowy odcień, który po wymieszaniu lekko zmienia kolor podkładu na bardziej ''rose''. Ponadto z bazą też ma mało wspólnego, bo nie poprawia jego trwałości. Bede szukała dalej :)
    adau
    16 stycznia 2021 o 8:56
    Niedoceniane cudeńko
    Kupiłam go z ciekawości i bardziej z myślą o tym, by dyskretnie i niedrobinkowo rozświetlić skórę ciała. Nie wyobrażałam sobie, że mogłabym ten produkt nałożyć na moją mieszaną cerę. Razu pewnego odważyłam się i efekt mnie zszokował. Rzeczywiście jest to niezwykłe, bo subtelne delikatne, ale i ewidentne rozświetlenie, bardzo eleganckie, naturalne, zdrowe, dzięki czemu cera wydaje się bardzo młoda, promienna, zadbana. Ale co najlepsze absolutnie nie przyspiesza procesu przetłuszczania się cery. Pomaga podkładowi się utrzymać. Chyba najbardziej bałam się tego, że taki blask podkreśli rozszerzone pory, ale ja bym powiedziała, że je nawet bluruje. Można stosować jako bazę, ale również na podkład. Myślę że na skórze suchej samodzielnie też wyglądałby intrygująco.
    Zalety:
    • odmładza
    • bluruje
    • dodaje cerze energii, elegancji i blasku
    • naturalny wygląd (jest efekt, ale jego pochodzenie trudno wykryć, jest blask, wiadomo, że to nie rozświetlacz, więc co? ;) Tak samo z siebie?)
    Wady:
    • dla tych, którzy lubią blask wypalający oczy to na pewno nie będzie to
    Catit
    17 listopada 2020 o 5:02
    Na 4
    Baza faktycznie daje ładny efekt rozświetlenia, bez drobinek, po prostu ładny, zdrowy glow. Ma jednak umiarkowane zdolności przebijania się przez mocniejsze podkłady i przede wszystkim wpływa na trwałość makijażu. A to jest funkcja każdej bazy, nawet rozświetlającej, np. Beauty Glow Primer Bell czy nowy High Glass Nyxa robią to i też są bazami rozświetlającymi, bez żadnego działania matującego. W moim przypadku produkt nadaje się więc tylko na boki twarzy, na strefę T potrzebuję czegoś, co przedłuża trwałość. Oceniam na 4 przez pryzmat ceny, w jakiej jest dostępna w internecie, bo ceny regularnej absolutnie nie jest warta.
  • 17 września 2020 o 20:49
    Mam medium glow
    Produkt kupiłam na Zalando zachęcona pozytywnymi opiniami. Od razu po aplikacji twarz jest lekko rozświetlona, fajny efekt choć trzeba zmatowic nos brode i strefe T bo za mocno się błyszczy. Co ważne, produkt jest dla kobiet z ładną cerą, bo nie jest kryjący, choć wygląda jak krem BB. Mogę to przeżyć, bo skóra naprawdę ładnie wygląda, ale przez chwile:/ efekt blasku utrzymuje się bardzo krótko:( Makijaż się nie trzyma.
    Zalety:
    • Konsystencja
    Wady:
    • Szybkie ulatnianie ze skóry
    • Efekt blasku jest tylko chwilowy:(
  • 16 września 2020 o 8:52
    Fajny
    Bardzo polubiłam ten produkt, jest idealny dla skóry suchej i dojrzałej. Daje bardzo naturalny glow, prawie nie kryje, nie wygląda ani trochę sztucznie, jest cudowny. Bardzo wydajny, dobrze się utrzymuje, dodaje świeżości cerze. Używam odcienia 02, nawet na bardzo jasnej skórze wygląda pięknie. W miesiącach letnich nakładam go pod podkład na boki twarzy aby skóra wyglądała świetliście, natomiast przez cały rok używam tego produktu jako kremowego rozświetlacza. Polecam.
    Zalety:
    • Piękny i naturalny glow

Zobacz także inne Bazy pod makijaż