Wygląd bazy kusi. Szklane opakowanie, żelowa konsystencja i różnokolorowe perełki w środku. Naprawdę ładnie się prezentuje. Pompka dozująca produkt również dobrze działa, pozwala kontrolować ilość wyciśniętej bazy i jeszcze nigdy mi się nie zacięła, a jestem już przy dnie opakowania. W tym miejscu warto też zaznaczyć, że rurka jest na tyle długa, że wyciąga bazę do samego końca. To duży plus, bo kosmetyk się nie marnuje. No i buteleczka jest odkręcana, a więc jest możliwość późniejszego jej wykorzystania, gdyby ktoś potrzebował.
Dla mnie ma nieprzeciętny zapach, który kojarzy mi się troszkę z męskimi perfumami, ale jest bardzo delikatny. Dozownik rozbija perełki i w konsekwencji otrzymujemy żel z małymi drobinkami, o konsystencji kremu, wciąż nie jest to całkiem wymieszana formuła. Przez to trzeba uważnie ją rozsmarowywać na twarzy, bo czasem lubi zostawić smugę przy roztarciu na twarzy drobinki i trzeba dokładniej wmasować, żeby się połączyła ze skórą i żelową częścią bazy.
Dzięki różnokolorowym lekko błyszczącym perełkom baza poprawia wygląd skóry. Już delikatnie niweluje zaczerwienienia, poprawia koloryt, buzia staje się bardziej promienna, choć drobinki są na tyle subtelne, że nie rzucają się w oczy. Przy nakładaniu rzeczywiście ma się wrażenie, że będzie nawilżać, ale chwilę później ten efekt gdzieś znika. Przynajmniej ja go już nie odczuwam w żaden sposób. U mnie wręcz pojawia się lekkie ściągnięcie skóry, co nie występowało przed użyciem. Być może dzieje się tak dlatego, że mam cerę suchą.
Baza nie pozostawia na buzi lepkiej warstwy. Wchłania się bardzo szybko. Jednak na tym kończy się jej działanie. Ja nie zauważyłam efektu przedłużenia trwałości makijażu. Niektóre podkłady po prostu początkowo wyglądają na niej ładniej, ale to krótkotrwały efekt. Przy podkładach, które lubią się mazać na kremach, używałam jej jako warstwy, która przytrzyma podkład, ponieważ jak już wspomniałam zbiera trochę to nawilżenie i lepkość skóry.
Kupiłam tę bazę licząc na jej działanie nawilżające. Niestety tutaj zawiodłam się. Mojej skóry nie nawilża, nie przedłuża też nawilżenia, nie powoduje, że suche skórki są mniej widoczne... Nie widzę zbytniego sensu jej używania. Jedyne co, to troszkę poprawia wygląd skóry, ale to efekt widoczny tylko bez makijażu. Myślę, że w takiej cenie znajdziemy o wiele lepsze produkty. Zużyję ją do końca i sięgnę z przyjemnością po inne.
Być może jest to dobra propozycja dla cer tłustych, ponieważ jest leciutka i nie obciąża.
Zalety:
- Wygląd
- Wygodna pompka
- Poprawia wygląd cery
- Sprawia, że skóra staje się bardziej promienna
- Nie podrażnia
- Wydajna
Wady:
- Wysoka cena w stosunku do działania
- Nie przedłuża nawilżenia
- Nie przedłuża trwałości podkładu
- Trzeba uważnie ją rozprowadzać, bo może zostawiać smugi
- Trwałość