Cienie do powiek

Zoeva Sweet Glamour, Eyeshadow Palette Paleta 10 cieni do powiek

• 6 kwietnia 2020 o 21:59
    jedno wielkie EHHHH...
    Paletę tą zakupiłam po wielu rekomendacjach znajomych. Ze względu a to, że moje najbliższe koleżanki posiadały całą kolekcję klasyków od Zoeva postanowiłam zakupić paletę Sweet Glamour, która urzekła mnie swoją kolorystyką: KOCHAM PASTELE! Niestety rozczarowanie dotknęło mnie już pierwszego dnia. Pełna optymizmu wykonałam makijaż z myślą, że wieczorem mam iść na domówkę. Wcześniej wiele razy korzystałam z klasyków, więc znałam markę i wiedziałam na co ją stać. Moje wygórowane oczekiwania przysporzyły mi twardego lądowania na ziemię. Zaczynając od tego, że cienie strasznie się osypywały to zbudowanie koloru było dla mnie prawdziwą męczarnią. Na początku myślałam, że jest to wina mojej prowizorycznej korektorowej bazy, jednak zmiana tego produktu nie poprawiła sytuacji. Po długiej katordze udało mi się uzyskać zadowalający efekt. Po kilku godzinach nie widać było, żebym cokolwiek tego dnia nakładała na oko... I nie nie chodzi tu o rozmazanie po długim dniu, jednak o całkowite wyparowanie produktu... Jedynym plusem jest urocze opakowanie, jednak to nie dla niego kupiłam tą paletę...
    Zalety:
    • Z czystym sumieniem mogę tutaj zapisać tylko urocze opakowanie, które służy mi do dekoracji zdjęć.
    Wady:
    • pigmentacja, a raczej jej brak
    • ciężkie budowanie koloru
    • cienie bardzo się osypują (nakładanie go wilgotnym pędzelkiem jest nierealne)
    • w porównaniu do jakości wysoka cena
    • nie są trwałe
    • rolują się
  • 12 lipca 2019 o 11:42
    Najgorsza paleta Zoevy
    Jestem fanką tej marki od jej wejścia na polski rynek. Mam ponad ich 10 palet i zawsze uważałam, że stosunek jakości do ceny jest tutaj dużym plusem. Jakże się pomyliłam, kupując tą paletę. Skusiłam się na nią, bo chciałam coś lekkiego na wiosnę. Opakowanie jest piękne, szata graficzna urocza, lekka. Maty niestety wymieszane z błyszczącymi. Kolorystyka jest śliczna, pastelowa, wiosenna. Niestety same cienie są bardzo marnej jakości. Błyszczące nieco lepsze niż maty. Jedyny błyszczący cień zasługujący na uwagę to fioletowo-złoty duochrom w dolnym rzędzie. Maty są tragiczne. Pigmentacja jest zerowa, cienie są suche, koszmarne. I znów tylko żółty brąz wygląda przyzwoicie na oku. Podsumowując jest to wielkie rozczarowanie. Paleta jest tak słabej jakości, że mam obiekcje co do kupna ich następnych palet. Nie polecam nikomu!
    Zalety:
    • Kolorystyka
    • Szata graficzna opakowania
    Wady:
    • bardzo słaba jakość, cienie kredowe, słaba pigmentacja.
  • 23 września 2018 o 11:58
    Zoeva Sweet Glamour
    To moja pierwsza paleta firmy zoeva, zakupiłam ją dzięki filmikom na youtube, a po drugie kocham pastelowe kolory. Niestety pigmentacja pozostawia wiele do życzenia, spodziewałam się czegoś więcej- są bardzo jasne. Cienie są trochę suche i się osypują, ale nie jest to straszna ilość jak dla mnie normalna. Obecnie używam palety łącze ją z cieniami innych producentów. Jeśli chcecie stworzyć coś szalonego tą paletą to jej nie kupujcie bo to się nie uda. Czy sama bym ją kupiła drugi raz? Bardzo rzadko tworze coś jasnego spokojnego także chyba nie bo ta mi wystarcza na długo. :)
    Zalety:
    • opakowanie lekkie
    • szata graficzna naprawdę cukierkowa
    • jeśli szukasz jasnych pasteli (słaba pigmentacja) to ją kup
    Wady:
    • słaba pigmentacja
    • biały mat bym wyrzuciła i dała inny kolor
  • 28 stycznia 2018 o 13:54
    Kpina
    -wolne żarty, doprawdy wolne żarty, ta paleta jest tragiczna, -byłam bardzo podekscytowana, obejrzałam u znanych youtuberek, pomyślałam sobie, że będzie fajna taka delikatna, dla blondynki w sam raz i troszkę się pomyliłam, -wielki zawód, -cena przy tej jakości, a raczej jej braku wydaje się zabójcza, -te kolory w ogóle nie wyglądają tak jak w opakowaniu, ich pigmentacja to tak podzielone przez 5, -nie ma tutaj beżowego cienia, ten u góry jest biały jak kreda, bardzo źle wygląda, -cienie sypią się jak szalone, po opakowaniu, toaletce, ubraniu, coś strasznego, -są suche, ich konsystencja niczym nie przypomina innych cieni Zoevy, naprawdę ciężko się z nimi pracuje, -kolory są dosyć zimne, nadają trupiego wyglądu, zwłaszcza przy bladej cerze, -brak możliwości zakupu stacjonarnego, przecież jakbym tego dotknęła, to w życiu bym nie kupiła, -nie da się stworzyć tymi kolorami żadnego ładnego makijażu, podjęłam nieskończoną ilość prób:) -makijaż wykonany tą paletą wygląda tak, jakbyśmy sobie kupili pastelowe kredki i próbowali nimi pomalować oczy, -nie widzę zastosowania dla tej palety, -osypują się mocno, pod oczami jest plaża z cieni, trzeba zaczynać makijaż od oka, +obłędnie piękna szata graficzna, +poręczne opakowanie, idealnie do ręki, +minimalistyczne, bez lusterka, kartonowe, mnie to pasuje, +cienie bardzo dobrze się blendują, +trzymają się cały dzień, nie bledną, +bardzo łatwo się je zmywa Absolutnie nikomu nie polecam tej palety. Jest do niczego!
  • 8 września 2017 o 16:51
    Zawód...
    Skuszona makijażami z YT kupiłam ją, gdy zaczynało się lato. Miałam w myślach piękne, pastelowe makijaże jakie nią wykonam. I co? I wielkie jajco... Ta paleta sprawdzi się dla osób, które lubią naprawdę turbo subtelny makijaż. Pigmentacja to słowo obce tej palecie. Ma piękne opakowanie, całkiem niezły dobór kolorów w palecie, ale co z tego? Kiedy te kolory są piękne tylko w palecie... Nie da się ich żadnym sposobem przenieść na powiekę. Ani na duraline, ani na korektor z tarte ani na glamglue. Koloru tych cieni na oku nie jest w stanie podbić nic. Są może w połowie na oku takie jak w palecie. Dla mnie osobiście to nie jest do przyjęcia.