Cienie do powiek

MAC Paint Pot Kremowy cień do powiek

Nasi użytkownicy zostawili 94 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 9 czerwca 2023 o 10:23
    Zdecydowanie polecam
    Cień vintage selection kupuję juz od 6 lat. Uwielbiam jego odcień i uwielbiam jak "przykleja" sie do powieki na cały dzień. Nie ma mowy o rolowaniu się czy osypywaniu co bylo dla mnie problemem przy standardowych cieniach. Uzywam tego cienia zazwyczaj na całą powiekę i do tego albo sam tusz albo czarna kredka. Moze tez stanowić bazę pod inne cienie. Jak tak robię przy makijażu mocniejszym/wieczorowym i wiem że makijaż utrzyma się przez całą noc. Jeden słoiczek wystarcza mi na 8 miesiecy przy codziennym użwaniu. Jest to genialny kosmetyk z którym przez nastęne lata się nie rozstanę.
  • 3 marca 2023 o 13:38
    Wybawca dla tłustych powiek
    Ja używam cielistego koloru najczęściej jako bazę pod cienie i muszę przyznać ze się spisuje na szóstkę. Zarówno jako baza lub jako cień sam w sobie robi naprawdę porządną robotę. Trzyma się cały dzień nienaruszony, wszystko co na nim położę również takie pozostaje. Nawet maskara się zdecydowanie mniej odbija na górnej powiece (zwłaszcza jeśli przyprószę go pudrem). Wcześniej wszystkie cienie zbierały mi się w załamaniu powieki, a tusz jaki by nie był zostawiał piękną pandę. Wiele razy słyszałam, ze to przez tłuste powieki i na to nie ma rady. A jednak jest:) Do nakładania używam małego, płaskiego pędzelka a następnie delikatnie wklepuję i rozsmarowuję go palcami po całej powiece. Używam go codziennie i w ciągu 5 lat zużyłam niecałe 3 opakowania. Jest niezmiernie wydajny i bardzo wygodny w użyciu. Jeśli od razu po użyciu będziemy zamykać słoiczek to nic nie wysycha i będzie nam służył naprawdę długo. Póki co mój numer 1.
    Zalety:
    • Trwały
    • Uniwersalny (może być bazą oraz cieniem sam w sobie)
    • Bardzo wydajny
    Wady:
    • Chyba nie ma:)
  • 31 października 2022 o 10:39
    Trwałość i jakość
    Cienie Mac słyną z niezawodności oraz oferują bardzo szeroką gamę kolorystyczną, z różnym wykończeniem. Ja sięgałam po kilka kolorów- metaliczne i rozświetlające, nie miałam okazji używać matowych. Te z drobinkami spisują się idealnie, zarówno pod względem trwałości, blendowania oraz budowania makijażu warstwami. Oko jest nienaganne przez cały dzień. Można każdego koloru używać jako bazy i podbicia intensywności barwy. Nie rolują się, nie ścinają, a demakijaż jest łatwy jak każdego innego cienia. Można aplikować palcem lub pędzelkiem, w zależności od pożądanego efektu. Słoiczek jest szklany, solidny, zakręcany. Trzeba pamiętać o dobrym dokręceniu, aby cień nie wysechł. Cienie od początku dobrze pracują i wystarczają na bardzo długo. Mega wydajne. Nie uczulają.
    Zalety:
    • kremowa formuła
    • trwałość
    • jako baza
    • gama kolorów
    • solidne opakowanie
    Wady:
    • może cena
    lina235
    30 października 2022 o 17:07
    Polubiliśmy się
    Posiadam kolor "soft ochre", który ma raczej lekko żółtawy odcień, patrząc na moje korektory z Maca jest to odpowiednik nr NC20. Pani w perfumerii powiedziała mi, że można używać go jako bazę pod cień oraz jako korektora :)? Na początku konsystencja była mega tępa w nakładaniu. Po dziesięciu użyciach stało się coś magicznego i zrobiła się bardziej "maślana". Nie trzeba jej dużo, bardzo trwała i trzyma makijaż oka w ryzach. Natomiast przy tej cenie produktu od samego początku powinno pracować się z nią nienagannie, ale rozumiem jej niegasnącą popularność.
    Pani_D
    30 kwietnia 2022 o 10:31
    Soft ochre - cielisty matowy cień idealny jako baza
    Miałam już kiedyś ten cień z MACa również w odcieniu Soft Ochre i stosowałam jako bazę. Gdy mi się skończył chciałam znaleźć jakiś tańszy, drogeryjny zamiennik. Niestety nic nie znalazłam. Zależało mi przede wszystkim żeby cień był matowy, miał cielisty odcień i był w słoiczku niestety nic nie udało się znaleźć co by mnie zainteresowało. I kupiłam ponownie MACa. Tak jak wspomniałam wyżej używam go jako bazy i się sprawdza. Jednak nie ukrywam że jest to po prostu drogi produkt. Około 100 złoty za bazę pod cienie .. sporo. Czy kupię ponownie ? Jeśli nie znajdę zamiennika to na pewno tak. Ale będę szukać dalej jakiegoś tańszego produktu.