Płatki pod oczy

Multi BioMask Total Eye Lift, Liftingujące płatki pod oczy

• 15 lutego 2024 o 9:35
    Nic specjalnego
    Na początku zaznaczę ze od płatków pod oczy nie oczekuje natychmiastowego nawilżenia ale maja przynieść ukojenie, dać delikatnej skórze odprężenie i lekko chodzić ja. Skusiłam się tym co producent zamieścił na opakowaniu : kolagen morski, kwas hialuronowy, peptydy.... Niestety płatki już po chwili zaczynaja szczypać co jest dla mnie niedopuszczalne. Niestety nie kupię ponownie.
    Zalety:
    • dla mnie brak zalet
    Wady:
    • powodują pieczenie
  • 29 listopada 2019 o 13:07
    Zawiodłam się
    Kupiłam płatki z nadzieją, że moja skóra pod oczami zazna prawdziwego ukojenia. Okazało się, że obietnice producenta nie zostały spełniona, a ja wydałam pare złotych na produkt, który w moim przypadku okazał się bublem. Płatki nabyłam, bo lubię robić sobie spa w zaciszu domu. Marzyło mi się szybkie odżywienie skóry wokół oczu. Płatki wydawały się strzałem w dziesiątkę. Opis bardzo zachęca do zakupu, więc czemu nie. W opakowaniu znajdziemy dwa płatki. Na pierwszy rzut oka wydają się być fajne. Po nałożeniu ciężko utrzymać je na miejscu. Nieco migrują. Trzymane w lodówce przed użyciem dają efekt przyjemnego chłodzenia. Miałam ogromną nadzieję, że płatki doskonale nawilżą moją skórę. Co do efektów nawilżenie okazało się być takie sobie. Skóra pod oczami została lekko rozjaśniona a cienie zdawały się być delikatnie przytłumione i w sumie to tyle z pozytywów jakie jestem w stanie dostrzec gołym okiem. U mnie płatki nie powodowały efektu pieczenia ani podrażnienia. Niestety nie zauważyłam ujędrnienia ani wygładzenia zmarszczek. Płatki nie urzekły mnie swoim działaniem. Są w moim odczuciu przeciętne. Oczekiwałam od nich więcej. Bardziej powiedziałabym, że sprawdzą się jako bajer niż element mojej pielęgnacji.
    Zalety:
    • przyjemnie chłodzą
    • nieco rozjaśniają skórę pod oczami
    • w pewnym stopniu redukują cienie
    • u mnie obyło się bez podrażnień
    Wady:
    • średnie nawilżenie
    • brak ujędrnienia i wygładzenia
    • przesuwają się
    • zbyt wygórowany opis producenta a za małe działanie
  • 28 października 2019 o 5:32
    Masakra -straszne pieczenie skóry i nic więcej
    Kupiłam te płatki z ciekawości w Rossmanie, ponieważ zależało mi na zlikwidowaniu porannej opuchlizny .Płatki trzymałam w lodówce, więc po aplikacji poczułam chwilowy chłodek , który jednak w ciągu kilku sekund zmienił się w pieczenie i okropne szczypanie skory pod oczami. Próbowałam wytrzymać chociaż 10 minut, ale ten straszny dyskomfort był jednak silniejszy. Jaki wdać z poniższych recenzji, wiele dziewczyn uywających płatków mialo ten sam problem, co jest nie do zaakceptowania zwłaszcza w tak delikatnej okolicy jaką jest skóra wokół oczu. Masakra
    Zalety:
    • niebieski kolor
    • żelowa postać
    Wady:
    • pieczenie , szczypanie i ból skóry pod oczami
    • zero spełnienia obietnic producenta
    nawejka
    6 lipca 2019 o 11:58
    Nie za specjalne
    Kupiłam z ciekawości dwa opakowania tych płatków. Opakowanie zachęcało, obietnice producenta również, a i trafiła się fajna promocja na nie. Przede wszystkim już na początku płatki niemiło mnie zaskoczyły. Po nałożeniu przez parę minut zaczęła mnie piec skóra. Na szczęście nie skończyło się to jakimś podrażnieniem, ale pierwszy raz miałam taki efekt przy stosowaniu płatków. Zgodnie z instrukcją płatki trzymałam 20 minut, a może nawet 30 minut. Po zdjęciu ich na pewno skóra pod oczami była lekko nawilżona i opuchlizna pod oczami zredukowana. Co do pozostałych obietnic producenta, czyli wygładzania zmarszczek, ujędrnianie, redukcja cieni, to nic takiego nie zauważyłam, ale też się na to nie nastawiałam, bo nie do końca wierzę, że takie płatki mogą takie cuda zdziałać.
    Zalety:
    • dobrze przylegają
    • lekko nawilżają
    • redukują opuchliznę pod oczami
    Wady:
    • brak wygładzenia zmarszczek
    • nie redukują cieni
    • pieką przez chwilę po nałożeniu
  • 16 maja 2019 o 14:18
    Piecze, szczypie, pozytywów brak
    Używa od:próbka
    No niestety klapa. Liczyłam na miły relaks z płatkami pod oczy i rozjaśnienie cieni plus zredukowanie trochę opuchlizny pod oczami, a efekt nie dość, że żaden, to jeszcze sama aplikacja nie należy do przyjemnych. Od momentu położenia płatków na delikatną skórę pod oczami odczuwałam pieczenie/szczypanie - w sumie nie wiem, czemu uznałam, że wytrzymam te zalecane 20 minut, uznałam najwyraźniej, że to przejdzie albo że tak ma być. Nie przeszło, na szczęście też nie dostałam żadnej konkretnej reakcji alergicznej ani nic. Niestety pozytywów też raczej brak. Płatki, jak każdy tego typu kosmetyk, są bardzo delikatne i trzeba bardzo uważać, by przypadkiem nie rozerwać ich lub nie przedziurawić paznokciem. Ułożone są na tacce zapakowanej w saszetkę, jednak o ile tacka utrzymuje płatki w jednym miejscu, tak wyjęcie tacki wcale nie powoduje wyciągnięcia płatków z saszetki - moje tam zostały niewzruszone, więc musiałam je wygrzebywać z środka... Generalnie nie polecam, taki kosmetyk na nic.