Maseczki klasyczne

Too Cool For School Egg Mousse Pack Nawilżająca piankowa maska do twarzy

• 11 kwietnia 2020 o 14:09
    Ukhm... maska?
    Jak to jest maska, to ja jestem pietruszką :) Jest to gęsta, gruba pianka, niczym do golenia, zawiera substancję myjącą, jak to do diaska miałaby być maska(?) :) No ale co tam, próbujemy. Nakładam, produkt ma przyjemną konsystencję, trzymam, zmywam i.... nic. Poza lekko ściągniętą skórą, może pory lekko zwężone, ale to chyba ze ściągnięcia. Lepiej sprawdza się, jako pianka do mycia twarzy, ale w tej kategorii wolę produkty, które zostawiają lekką warstewkę na twarzy. Tu twarz jest raczej z tych "piszczących". Podsumowując, nie jest warta zakupu. Nie kupiłabym ponownie.
  • 29 marca 2019 o 22:45
    Nie dla mnie
    W opisie od producenta pianką można także myć twarz. Lepiej jednak sprawdza się jako maseczka. Mimo wszystko nic nie robi z cerą, a pozostawia na niej tylko jakąś dziwną warstwę, która jest nieprzyjemna. Nie polecam
    • brak działania
  • 9 listopada 2018 o 18:25
    Nie wiem co myśleć
    Bardzo długo zastanawiałam się czy kupić czy też nie , aż wreszcie promocja 30zł , więc wziełam pełna obaw . Opakowanie było dla mnie lekkim zaskoczeniem bo bylam pewna ,że jest plastikowe ,a tu niespodzianka . Produkt na pewno jest wydajny ,zresztą samo opakowanie jest dość spore. Kolejnym zaskoczeniem jest konsystencja niesamowicie gęsta pianka dosłownie jak masa na bezy , zapach delikatny bez szału ,a szkoda bo liczyłam na fajny efekt . Pianka świetnie się nakłada jest to niesamowicie przyjemne ,ok ale co dalej zmywać czy nie ? tego mi zabrakło zwyczajnej instrukcji, a dokładniej instrukcji po Polsku lub takiej ,która jest dobrze widoczna . Instrukcja jest na samym dole opakowania malutkimi literkami po angielsku . Podczas mycia czułam ,że buźka robi się "tępa" ale uczucia napięcia nie odczuwa się po całkowitym zmyciu. Ogólnie u mnie się nawet sprawdza ,tzn nie mam problemów z cerą jest wyjątkowo ładna pomijajac fakt ,że jestem alergikiem i często wychodzi mi atopowe zapalenie .
    Zalety:
    • Pianka jest wydajna
    • Świetna konsystencja
    • łatwa aplikacja
    • Fajne opakowanie
    • wyraźna instrukcja !
    • spektakularnych efektów nie ma
  • 2 listopada 2018 o 16:56
    Lubię ją!
    O piance już kiedyś słyszałam, więc kiedy znalazłam ją w jednym ze sklepów w przecenie postanowiłam ją przetestować. Bardzo podoba mi się opakowanie, nie wygląda banalnie... Butelka jest pokryta perłowym kolorem. Pianka jest bardzo wydajna, wystarczy naprawdę maleńka ilość. Nie wiedziałam o tym i pierwszym razem nawaliłam jej na ręce tyle, że nie wiedziałam co z tym zrobić :P Jest to prawdziwa pianka, nie jest rozwodniona. Jest mega przyjemna przy użyciu, cudownie się sprawdza przy nakładaniu na buzię (po prostu jest to bardzo przyjemne). Mam dwa sposoby na użycie: 1. Myję nią buziaka i od razu spłukuję 2. Wmasowuję w buzię, zostawiam na parę minut i dopiero spłukuję Ja z efektu jestem zadowolona. Czuję, że moja buzia jest oczyszczona i przy tym nie jest wysuszona. W zapachu jest delikatna, przyjemna. Na pewno nie czuć w niej jaja :P EDIT Po dłuższym stosowaniu i wypróbowaniu innych produktów jednak stwierdzam, że pianka wcale nie nawilża tak jak powinna. Efekt oczyszczenia jest, ale skóra jest mocno ściągnięta. Myślę, że więcej jej nie kupię - znalazłam inne, fajniejsze kosmetyki :)
    • Przyjemny produkt w użyciu
    • Efekt
    • Wysuszona skóra
  • 25 października 2018 o 9:02
    No wpieniłam się
    Taki żarcik w tytule. :D Opakowanie mnie zdecydowanie zauroczyło i szczerze mówiąc jako pierwsze przykuło moją uwagę. Jest naprawdę urocze. Po wyciśnięciu z całkiem wygodnego dozownika - okazuje się, że pianka rzeczywiście jest pianką!!! Ja wiem, że to brzmi komicznie, ale wiele tzw. "pianek" okazuje się rozwodnionym czymś, co nie jest ani sztywne, ani gęste. Dlatego jest to miłe zaskoczenie. No i tutaj kończą się zalety. Bo skład zawiera trzy zapychacze, które zdecydowanie nie działają pozytywnie na skórę. To po pierwsze. Po drugie: maska tak naprawdę nic nie robi i nie zauważyłam żadnej różnicy. Tak chyba nie powinna działać nawilżająca maska. Ale może się mylę. Może ewentualnie do demakijażu się nada, jak wspomniała niżej a-n-k-a.
    Zalety:
    • prawdziwa pianka
    • urocze, wygodne opakowanie
    Wady:
    • nie działa
    Drogeria Natura