Kremy i mleczka do włosów

Frederic Fekkai Luscious Curls Cream Krem do loków

• 21 września 2012 o 14:25
    bardzo dobry
    Najpierw spróbowałam tego kremu, bo został dodany do zakupów w Sephorze. Był rewelacyjny! Włosy zaczybają mi się kręcić dopiero od 8 cm, a dzięki temu kremowi już od nasady. Ze dwa miesiące temu kupiłam już całe opakowanie, i już sie tak ładnie nie kręcą od nasady :( ale podejrzewam, że to od zmiany szamponu. + wydajność + nie skleja + ładnie definiuje + długo się utrzymuje + błyszczące się włosy + cena w stosunku do wydajnośći Używam tego produktu od: 8 miesięcy Ilość zużytych opakowań: próbka 100 ml i teraz w połowie pierwszego opakowania
  • 6 marca 2010 o 19:33
    Skuteczny ale ma jedną wadę
    Kupiłam zachęcona zachwytami wizażanek. Krem jest lekki, nie obciąża włosów, ładnie podkreśla moje naturalnie kręcone włosy, przyjemnie pachnie, ma ciekawy skład. Niestety bardzo wysusza co powoduje, że kręcone włosy i tak z natury matowe stają się matowe jeszcze bardziej. Nie pomaga żaden nabłyszczacz ,jedwab itp. Nie spotkałam na razie niczego lepszego na rynku aczkolwiek marzą mi się pięknie kręcone błyszczące włosy dlatego będę szukać dalej, może znajdę swój ideał... a jak nie znajdę to zaprzyjaźnię się z nim na dłużej Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
  • 8 września 2009 o 15:27
    Naturalny
    tak tak tak! zdecydowanie kupię ten produkt raz jeszcze. Mam bardzo kręcone włosy i długie, po nałożeniu kremu staja sie idealnie falującymi lokami, delikatnymi nie takimi jak trwała z lat 80! Właśnie o taki efekt mi chodziło. Poza tym odpowiadaja mi naturalne składniki oraz ładny zapach, który jest delikatny i trwały. Nie polecam osobom z lekkim skrętem. Używam tego produktu od: 3 tyg Ilość zużytych opakowań: pierwsze
    ivonka7
    4 czerwca 2009 o 22:20
    niestety to nie to
    Produkt nie nadaje się do włosów lekko kręconych, tzw.puszących się i falujących. niestety nie radzi sobie z nimi w żaden z opisanych sposobów. Na moich włosach nie zdefiniował żadnego loka, chociaż pianka radzi sobie z tym doskonale. Ale moja siostra z mocniej kręconymi nie może się bez niego obejść. Myślę że jak każdy produkt trzeba dopasować indywidualnie. Używam tego produktu od:1msc. Ilość zużytych opakowań:1
  • 12 lutego 2009 o 14:51
    nie rozumiem
    Przeczytałam wszelaki opisy tego preparatu i wszystkie recenzje i mam wrażenie, że mówię o czymś zupełnie innym. Gdyby nie pudełko i ta sama nazwa, już po wysokości oceny przeszłabym dalej, nie zważając na ten preparat w ogóle uwagi. No to plusy... hmmm... nie wiem, że nie trzeba pianki ani żelu? Innych nie widzę. Minusy: - cena - preparat natłuszcza i obciąża włosy; owszem robi loki, utrzymuje pasma razem ale są to pasma ciężkie i lepkie w dotyku, bardzo nieprzyjemne; - trwałość preparatu jest żadna, wystarczy pogmerać rękami we włosach, a już zaczynają się puszyć i tracą swój skręt; - następnego dnia wystarczy włosy zwilżyć i jest to jedyny moment, w którym specyfik mi się podoba; potem włosy znowu się puszą w wyniku dotyku, wiatru itd. i tracą swój kształt - w dniu drugim rano już nie mam loków, tylko siano, a ponieważ myję głowę co dwa dni, muszę jakoś wyjść z domu, więc żeby to siano ujarzmić nakładam ciutkę kremu ponownie i... mam tłusty hełm na łbie, jakby po smalcu; Nie wiem dla kogo jest ten krem, może dla bardzo suchych włosów, może wtedy przy nałożeniu większej ilości włosy są ciekawsze niż przed aplikacją. A może dla włosów o za dużej objętości, bo preparat w większej ilości dobrze je zbiera i ujarzmia (na tłusto).... Nie wiem, ale nie dla mnie. :( Gdyby nie cena z kosmosu dałabym 3+, ale za te pieniądze spodziewałam się czegoś więcej. Tymczasem lepszy jest Buff Schwarzkopfa, dwa razy tańszy. Używam tego produktu od: paru tyg. Ilość zużytych opakowań: 1