Kremy i mleczka do włosów

L'biotica Biovax Glamour Diamond, Oleje amazońskie Babassu i Pequi, Odżywczy oleo krem do włosów

Nasi użytkownicy zostawili 23 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 17 kwietnia 2022 o 9:11
    Dobry produkt na początek pielęgnacji
    Diamentowy oleokrem Biovax to produkt bardzo dobry na rozpoczęcie przygody ze świadomą pielęgnacją. Produkt idealnie nada się jako produkt b/s, ale i również jako serum na końcówki. Jego lekka formuła sprawia, iż idealnie sprawdza się do dokładania podczas dnia, bez obaw o efekt tłustych włosów. W moim odczuciu, jest to produkt poprawny. Nie wrócę do niego z uwagi na występującą w składzie glicerynę, która w moim przypadku pozostawia efekt spuszonych włosów. Produkt jest niesamowicie wydajny. Mam go ponad rok, a końca nie widać.
    Zalety:
    • pojemność
  • 6 listopada 2021 o 17:53
    Nie robi nic
    Wydaje mi się, że ten kosmetyk nie robi nic z włosami. Nie obciąża ich, ale też nie wygładza ani nie nabłyszcza. Mam wrażenie, że nawet trochę je puszy. Zwykłe silikonowe olejki na końcówki działają o wiele lepiej. Zapach także nie jest jakoś powalający ani intensywny.
  • 28 czerwca 2021 o 21:04
    Zapaaaaaach!
    Kocham ten zapach. Dla niego stosuje ten krem. Tak naprawdę, ja nie widzę żadnych spektakularnych rezultatów po jego użyciu, taki trochę zbędny element pielęgnacji, jednak dla samego zapachu naprawdę warto wypróbować, szczególnie ze nie jest jakiś mega drogi. Może moje włosy się po prostu nie lubią z formułą kremu do włosów.
    Catit
    4 maja 2021 o 9:38
    Bardzo przydatny, produkt S.O.S. dla włosów
    Krem stosuję na umyte, suche włosy. Wcieram niewielką ilość (wielkości ziarenka grochu), następnie rozczesuję włosy. Kosmetyk ma działanie nabłyszczające, wygładzające i ogólnie ujarzmiające włosy. To ratunek w razie, gdy odżywka okaże się nietrafiona lub nie zdążę jej użyć. Zamienia włosy w lśniącą gładką taflę. Dodatkowo mam poczucie, że włosy są pielęgnowane aż do zmycia kosmetyku. Na plus piękny subtelny zapach, który niestety nie jest mocno wyczuwalny na włosach, i elegancka minimalistyczna szata graficzna. Produkt jest bardzo wydajny, a cena uczciwa. Dla mnie to włosowe S.O.S, produkt, który zawsze musi być obecny w mojej kosmetyczce.
  • 19 kwietnia 2021 o 21:06
    Cudownie wygładza i nadaje blask!
    Oleokrem zakupiłam w Rossmannie za 13zł, prawie rok temu, a opakowanie nie jest nawet na wyczerpaniu! Nie wiedziałam, na jaką wersję się skusić, ale po przeczytaniu składu i opisu zdecydowałam się na właśnie ten z olejem Babassu. Nakładam ten produkt głównie przed wyjściem na zewnątrz, żeby trzymać jakoś w ryzach moje włosy, które lubią się plątać i trochę puszczyć na zewnątrz albo po prostu jako domknięcie pielęgnacji i jeszcze większy efekt wygładzenia. Jest on bardzo wydajny, na ogół daję na każdą stronę włosów (dzielę na dwie) ilość wielkości fasoli uprzednio rozprowadzając na dłoniach (mam dość długie włosy), kilka razy w tygodniu i dalej mam z 1/3 opakowania. Pięknie pachnie, włosy po jego nałożeniu są ujarzmione i błyszczą totalnie! Wadę widzę na ten czas jedną - chyba został wycofany z Rossmanna, bo widziałam go na wyprzedażach w każdej drogerii, w jakiej ostatnio byłam. Wielka szkoda.
    Zalety:
    • cena w stosunku do wydajności,
    • zapach (taki perfumeryjny, nie mogę go dokładnie określić),
    • wygładza włosy i nadaje im blasku,
    • w jakimś stopniu zabezpiecza,
    • moich nie obciąża w ogóle, nie robią się strąki (średniopory minus)
    • konsystencja - gęsta, nie spływa, ale i łatwa do rozprowadzenia na dłoniach i następnie na włosach,
    Wady:
    • Nie jest to wada produktu, ale chyba został wycofany z Rossmanna :(