Eveline Cosmetics Slim Extreme 4D Professional, Maska antycellulitowa remodelująca

Eveline Slim Extreme 4D Maska Antycellulitowa 300ml

cora
    18 stycznia 2019 o 19:02
    Zielony kolor nadziei z mentolem
    Maska dająca efekt wyszczuplenia? Dlaczego nie. Obawiam się, że właśnie nie. Jest to zwykły preparat dający nam poczucie, że zrobiłyśmy coś dla naszego ciała, a efekty- już niekoniecznie. Podejrzewam, że maska nie daje nic, a sukcesy zawdzięczacie ćwiczeniom i diecie, bo maska oprócz mentolu nie zawiera nic konkretnego, a umówmy się, że gdyby kosmetyk spalał tłuszcz, nikt normalny tego by nie przeżył. Opakowanie jest praktyczne, bo takie pudełko- słoiczek gwarantuje nam, że o ile chcemy, możemy zużyć produkt do końca. Dla mnie była to jedyna radość, jaka wypływała z użytkowania tego specyfiku. Nieładny zapach i chłodzący mentol nie działały na mnie jakoś komfortowo. Efekty? Doraźne, jak po zwykłym balsamie, jeśli dodać do tego mentol i chłodzenie, to już gorzej, nie rozumiem fenomenu tej kombinacji. Nie jestem jakaś otyła, dbam o ciało i ćwiczę czasem dużo, czasem mniej. Jeśli ćwiczę, nieważne jakiego balsamu używam, ciało jest bardziej jędrne, gdy nie ćwiczę, jest źle, polecam więc aktywność fizyczną;) Maska została niedawno wycofana. Znalazła następców, Eveline nie próżnuje, wymyśla stale coś nowego. Podobnym produktem miał być balsam antycellulit- w tubce, z zieloną kawą w składzie, który właśnie mam i jest on o wiele lepszy aniżeli ta maska, nie jestem zaskoczona, że została wycofana. Kupiłam ją już jakiś czas temu za 15 zł, była to cena na do widzenia i zapewniam, że mogli tam napisać żegnaj, a nowe produkty Eveline są o wiele lepsze. Nie cierpię zapachu mentolu w kosmetykach, producent w nowych wersjach preparatów antycellulitowych nie popełnił już tego błędu, nadając im ładniejszy zapach, np. zielonej kawy, to już o wiele lepszy kierunek.
    Zalety:
    • opakowanie,
    • firma Eveline
    Wady:
    • mentol,
    • chłodzenie,
    • trudno mówić o spalaniu tkanki tłuszczowej
    Drogeria Natura
  • 7 sierpnia 2018 o 20:49
    Są efekty
    Dobry produkt. Można z niego korzystać po prostu smarując partie ciała objęte cellulitem, albo można zrobić zabieg kosmetyczny owijając swoje ciało folią, Można zrobić profesjonalny zabieg w domku za grosze. Ja owijam się folią raz w tygodniu i wcieram normalnie w swoje ciało produkt. Po miesiącu stosowania widać efekty. Używałam również peeling by efekty były lepsze. Wiadomo, że sam krem nie przysienie efektów. Dieta i woda :)
    Zalety:
    • cena,
    • zapach,
    • opakowanie,
    • działanie,
    • dwa w jednym ( maska i produkt do body wraping).
    Wady:
    • nie zauważyłam.
  • 20 lipca 2018 o 21:30
    cudowny !
    Maska jest świetna ! Dla osób, które kochają foliowanie to jest zbawienie, ponieważ zawiera w sobie wszystko to co powinna , i nie trzeba bawić się w balsamy z dodatkiem olejku cynamonowego itd. Zapach jest cudowny i opakowanie jest bardzo wydajne, cena może troszkę odstraszać , ale warto :)
    Zalety:
    • wszystko :)
  • 2 lipca 2018 o 16:25
    Przydatna w walce z cellulitem
    Maska antycellulitowa od Eveline na pewno nie wykona za nas całej pracy, ale w przyjemny sposób pomaga poprawić stan skóry. Myślę, że warto ją wypróbować. Już po kilku aplikacjach zauważyłam znaczną poprawę jędrności i elastyczności skóry. Szczególnie skóra ud i brzucha stała się miła i gładka w dotyku. Działanie chłodzące jest dosyć silne, ale w okresie letnim można je uznać za plus. Zapach i konsystencja są przyjemne- maska szybko się wchłania, nie lepi się. Domowy body wrapping pozwala się zrelaksować i poczuć jak w profesjonalnym salonie urody.
    Zalety:
    • poprawia stan skóry- wygładza, ujędrnia, nawilża, widoczność cellulitu zmniejsza się,
    • dobry stosunek ceny do jakości,
    • zapach,
    • sposób aplikacji- body wrapping,
    • przyjemna konsystencja,
    • szybko się wchłania,
    • łatwo dostępna,
    • przyjemnie chłodzi,
    Wady:
    • zapach i chłodzący efekt mogą nie odpowiadać każdemu, mogą okazać się zbyt silne dla osób o wrażliwej skórze,
  • 13 czerwca 2018 o 21:03
    Mrożący mentol do zadań specjalnych
    Ten produkt to pierwsza maska do ciała jaką miałam okazję używać. Nigdy wcześniej z tego typu produktem moja skóra nie miała przyjemności się spotkać. W samej swojej formie kosmetyk bardzo przypomina mi koncentrat cynamonowy marki BingoSpa który jest moim zdecydowanym faworytem. Z tym, że o ile tam mamy do czynienia z efektem super rozgrzania skóry nawet na granicy pieczenia to w przypadku tego produktu efekt jest dokładnie odwrotny - ta maska dzięki zawartości mentolu powoduje efekt obejmującego i przenikliwego chłodu, który nie do końca do mnie przemawia. Sposób użycia obu produktów jest podobny - najlepiej działają użyte jako zabieg z użyciem folii czyli mówiąc najprościej - nakładamy, zawijamy i czekamy. Co do działania wyszczuplającego, wysmuklającego i antycellulitowego to jednak cynamonowy konkurent bije ten produkt na głowę. Tam działanie jest widoczne gołym okiem i namacalne - w tym przypadku oprócz fajnego wygładzenia skóry i zlikwidowania kilku nierówności większego efektu niestety się nie dopatrzyłam. Zdecydowanie wolę tego typu pielęgnację w wersji Hot - nawet mimo lekkiego pieczenia jest dla mnie przyjemniejsza a efekty zachęcają do dalszego używania - w tym przypadku tak jednak nie jest. Jest to produkt inny i ciekawy ale moim sprzymierzeńcem w walce o ładniejszą sylwetkę nie został.
    Zalety:
    • ładne opakowanie
    • wygodny i prosty w użyciu
    • dwa sposoby wykorzystania produktu - jako balsam i jako preparat do pełnego zabiegu z wykorzystaniem folii
    Wady:
    • przejmujący efekt chłodu po zastosowaniu - zwłaszcza na rozgrzanej skórze
    • brak większych namacalnych efektów działania produktu