Kremy i maski do rąk

Mixa Multi - Komfort, Krem do rąk

• 8 grudnia 2024 o 11:59
    Tłusty ale nawilża
    Jestem kobietą 50+, która zmaga się z problemem suchych dłoni. W sumie krem spełnia moje oczekiwania. Jednak ważne jest to jak go aplikuję. Przede wszystkim używam go na noc, bo jego konsystencja jest lepka i długo się wchłania (zdecydowanie nie nadaje się do pracy przy dokumentach papierowych). Drugi sposób aplikacji, gdy myję naczynia albo podłogę, nakładam jego grubszą warstwę (nawet z ilością przesadzam) i zakładam jednorazowe rękawiczki. Wówczas fajnie się wchłania (pewnie jest to efekt ciepłej wody), a moje ręce nabierają blasku i delikatności. Używam go rzadko/na szczególne okazje, bo jest mało wydajny. Ma tylko 50 ml. Za to przy takim jego aplikowaniu, jak wyżej pisałam, jest skuteczny.
    Zalety:
    • Nawilża i odżywia suchą skórę dłoni. Wygodne opakowanie do aplikacji
    Wady:
    • Mocno lepki, długo się wchłania, mało wydajny
  • 23 stycznia 2022 o 2:05
    Super nawilża i wygładza dłonie
    Już po dwóch użyciach na noc moje dłonie, które do tej pory całą zimę były suche i popękane, stały się idealnie gładkie i nawilżone. Bardzo ładnie i szybko się wchłania nie pozostawiając tłustej powłoki. Po nałożeniu sprawia wrażenie "otulenia" skóry. To jest jedyny krem do rąk z tych, które do tej pory używałam, który po umyciu rąk dalej pozostawia uczucie nawilżenia na dłoniach. Nie pamiętam by którykolwiek krem drogeryjny tak skutecznie i długotrwale zadziałął na mojej skórze, większość z nich dawała raczej doraźne nawilżenie. Jedyna rzecz, która mi nie odpowiada w tym kremie to zapach - lubię gdy kremy ładnie pachną, a zapach tego kremu jest dla mnie dość dziwny.. więc za to odejmuję jedną gwiazdkę.
    Zalety:
    • wodoodporność
    • dobrze się wchłania
    • bardzo nawilżający
    • szybki i długotrwały efekt gładkich dłoni
    • nie pozostawia tłustej powłoki
  • 13 października 2020 o 16:05
    Skuteczny krem Mixa. Jak dla mnie jeden z najlepszych. Odkrycie roku
    Krem Mixa jest moim nowym odkryciem. Ładnie nawilża i odżywia suchą skórę dłoni, wygładza spierzchnięcia i zmniejsza zaczerwienia. Konsystencja kremu jest mocno lepka, dlatego używam jej tylko na noc i już rano mam ładnie wygładzoną skórę dłoni. Nie lubię go nakładać na dzień, bo długo się wchłania. Nie warto też przesadzać z nakładaniem dużej ilości kremu na dłonie. Krem jest bezzapachowy i hipoalergiczny. Warto zwrócić też uwagę na skład kremu, jest bez parabenów i bez barwników. Jednak krem jest mało wydajny i ma małe opakowanie, ma tylko 50 ml, według mnie powinien mieć co najmniej 100 ml. Myślę, że jest on bardzo skuteczny i mogę go polecić wszystkim.
    Zalety:
    • krem jest skuteczny
    • nawilża i odżywia suchą skórę dłoni
    • wygładza spierzchniętą skórę
    • zmniejsza zaczerwienia
    • bezzapachowy
    • hipoalergiczny
    • bez parabenów i bez barwników
    Wady:
    • mocno lepki
    • długo się wchłania
    • mało wydajny
    • małe opakowanie, ma tylko 50 ml
  • 29 listopada 2018 o 16:38
    Dobry kremik
    Dobrze się wchlania, nie klei się i nie powoduje efektu spoconych rąk. Jest dość wydajny, fajnie wygładza ręce i nawilża. Nie jest to wielkie wow ale produkt jest przyzwoity i za taką cenę warto go wypróbować.
    Zalety:
    • poręczne małe opakowanie
    • wygładza ręce
    • nawilża
  • 21 września 2018 o 9:52
    Spełnił moje oczekiwania
    Krem jak najbardziej spełnił oczekiwania mojej suchej skóry dłoni. Ze względu na wykonywaną prace, w ciągu dnia bardzo często myje ręce co powoduje, że moje dlonie cierpią. Krem przyniósł im ulgę. Nie jest mega tłusty, szybko się wchłania i fajnie nawilża. Skóra wydaje się wygladzona i miekka w dotyku.
    Zalety:
    • Poręczne opakowanie
    • Brak zapachu
    • Szybko się wchłania
    • Wydajny
    • Dobrze nawilża