Serum do włosów

Orientana Ajurwedyjska terapia do włosów

Orientana
Orientana Ajurwedyjska Terapia do włosów 105 ml
Orientana Ajurwedyjska Terapia do Włosów

• 11 sierpnia 2024 o 14:52
    Hmmmm
    Skusiła mnie.... Właśnie nie wiem co. Testując różne produkty przy zapuszczaniu włosów skusiłem się na tą wcierke. Tylko że mam mieszankę uczuć do tego produktu. Wydajność napewno jest spoko i zapach. Konsystencja olejowa sprawia że przy średniej długości można zrobić sobie całe olejowanie???? Tylko że na minus jest opakowanie. Dla mnie kompletnie nieporęczne, mało się dozuje i ślizga w dłoni. To chyba najbardziej mnie zniechęca do wracania do niej. Efektów na minus brak bo mimo opakowania dobrze się sprawdza i dobrze domywa, ze skóry. Czy działa to nie powiem bo nie ma tu regularności.
    • Łatwość zmywania
    • Aplikacja
    Agafii
    7 sierpnia 2024 o 22:48
    Łagodzi i nawilża
    Terapia do włosów to produkt o oleistej formule, który pachnie ziołowo i świetnie łagodzi skórę głowy. Polubiłam ten kosmetyk nie tylko za naturalny skład, ale i za piękne, ziołowe zapachy oraz widoczne efekty. Włosy stały się mocniejsze i wyraźnie zdrowsze. Wystarczy minimalna ilość do jednorazowego użycia przez co produkt jest niezwykle wydajny. Grafiki na opakowaniach są piękne.
  • 2 lipca 2024 o 9:42
    Pięknie pachnie, dobrze działa, choć skład jest dość mocno kontrowersyjny
    Olejek Orientana, ajurwedyjska terapia do włosów, to produkt który otrzymałam gratis do zakupów w jednej z internetowych drogerii. Poza henną i indygo, nie miałam za wiele do czynienia z produktami tej marki. Olejek ma za zadanie wzmocnić i pobudzić wzrost nowych włosów. Odpowiednio dobrane składniki, mają rzekomo wzmocnić oslabione włosy, zatrzymać wypadanie oraz działać stymulująco. Produkt zawiera w swoim składzie wiele cennych składników, głównie ekstraktów, olejków; m.in. olej kokosowy, sezamowy, kardamonowy, jaśminowy, z kiełków pszenicy, ze skórki cytryny, szpikanardu, karanja. Dodatkowo znajdziemy tam dosyć kontrowersyjne (toksyczne) składniki tj. Modrzyc, Kolokwinta oraz Tatarak… Przyznam szczerze, że jest to dla mnie trochę zaskakujące. Nie mniej jednak, olejek spisuje się na skórze bardzo dobrze. Jest bardzo wydajny, mimo zawartości oleju kokosowego, nie ma konieczności podgrzewania oleju. Ma cudowny, orientalny zapach. Nie utrzymuje się jednak na skórze czy włosach. Moje włosy są zdecydowanie bardziej wzmocnione, ograniczyła się również ich ilość na szczotce do włosów :) używam go już od około 2 miesięcy, i myślę że wystarczy go na kolejne 2 lub więcej (używam go raz w tygodniu, na około 1h). Nie jestem pewna czy czy zdecyduje się go kupić właśnie ze względu na toksyczność niektórych składników. Na wypróbowanie - myślę, że warto. Do regularnego użytkowania raczej się nie nadaje.
    Zalety:
    • piękny, orientalny zapach
    • nie ma konieczności podgrzewania olejku
    • widoczne efekty stosowania
    • wydajny
    Wady:
    • kontrowersyjne składniki
  • 18 czerwca 2024 o 14:11
    Dla mnie nie ma lepszego
    Pierwszy raz kupiłam ten olejek stricte do skóry głowy, bo od dłuższego czasu borykałam się z mocno wypadającymi włosami, na które suplementy i wcierki pomagały tylko w niewielkim stopniu. Stosowałam go przed każdym myciem czyli jakieś dwa razy w tygodniu, ale ubywało go tak wolno, że zaczęłam nim również olejowa włosy na długości. A nawet wtedy wystarczył mi na ponad rok regularnego stosowania. Z wypadaniem poradził sobie bezbłędnie, żaden specyfik nie przyniósł mi tak dobrych rezultatów. Moje włosy są z natury kręcono-falowane, nie zniszczone, ale bardzo suche. I ich kondycję też ten olejek bardzo poprawił, oprócz poprawy nawilżenia, zaobserwowałam praktycznie zerowe rozdwajanie się końcówek. Ostatnio znowu powrócił do mnie problem z wypadaniem, i znowu próbowałam różnych wcierek i herbatek, które coś tam pomogły, ale efekty nie były spektakularne. W końcu wróciłam do tej kuracji i jak się okazało, była równie skuteczna jak za pierwszym razem. No tym razem już się z nią chyba nie rozstanę. Zazwyczaj nie wspominam o zapachu, bo jest to sprawa bardzo indywidualna, ale tutaj zapach tak mi się spodobał, że był właściwie głównym powodem, dla którego byłam bardzo regularna w stosowaniu olejku. Jednak jest to zapach typowy dla produktów tej firmy - mocny, orientalny, no bardzo specyficzny, albo się go kocha, albo nienawidzi. Co ważne, jest w pełni naturalny i wynika z użytych składników, a nie z dodatków perfum. Próbowałam też pozostałych dwóch olejków do włosów z Orientany, i chociaż sprawiły się bardzo dobrze, to jednak jeśli ktoś szuka specyfiku głównie na wypadające włosy, to ten sprawdził się u mnie najlepiej.
    Zalety:
    • Działanie przeciw wypadaniu włosów i na długość
    • Skład
  • 7 maja 2024 o 15:48
    Skuteczna terapia dla zniszczonych włosów
    Niech no zgadnę... Masz raczej średnioporowate, suche, długie do pasa, gęste, ale cieniutkie, słabiutkie, wiotkie i niestety wypadające włosy? Lata temu popełniałaś ten błąd, za który płacisz do dziś, gdyż zeszłaś z koloru intensywnej gorzkiej czekolady, prawie kruczej czerni do platynowego blondu, co spowodowało podpalenia, wykruszenia końcówek i zatrzymało porost włosów? Nie? A ja tak! Próbowałam z różnym skutkiem wyprowadzić swoje włosy na prostą i rzeczywiście trochę się udało - w końcu to było "dawno i nieprawda", a całkowicie przestałam farbować włosy dwa lata temu. W zeszłym miesiącu kupiłam ajurwedyjski olejek do włosów z Orientany i muszę go pochwalić! To doprawdy świetny wynalazek pielęgnacyjny, który powoli, lecz skutecznie i zauważalnie przywraca dawny blask i wigor smętnym włosom, przyspiesza ich wzrost, powoduje wysyp nowych pukli. Wzmacnia, regeneruje, upiększa, zmiękcza, wygładza... Krótko mówiąc: CZYNI CUDA! Pięknie, intensywnie i długotrwale pachnie (wanilią i migdałami). Przyznam się do czegoś... Nie stosuję się do zaleceń Producenta i oprócz wmasowywania w skórę głowy owego olejku, rozciągam go po całej długości włosów (wczesuję go) i tak chodzę sobie cały dzień. Zdarzało mi o nim zapomnieć... na 24 godziny i go nie spłukać, co było złym pomysłem i przyniosło to skutek odwrotny do zamierzonego - osłabił włosy, spowodował wypadanie, a skóra głowy zaczęła swędzieć. To był mój błąd, więc tutaj nie czepiamy się produktu. Nie trzeba czekać wieki, by zauważyć efekty w postaci znacznej poprawy kondycji włosów. Nie mogę się zatem doczekać kupna nowej buteleczki, chociaż zdaję sobie sprawę, że muszę uzbroić się w cierpliwość, gdyż wydajność tego produktu jest wręcz powalająca! [DOPISEK] Fajna rzecz, ale po kilku miesiącach stosowania zaczęła mnie już nudzić... Po czasie zauważyłam pewne wady (o których przeczytacie poniżej). Nadal go lubię, ale przestał być hitem. Postanowiłam też znacznie obniżyć jego ocenę.
    Zalety:
    • zwracająca na siebie uwagę plastikowa buteleczka zwieńczona nakrętką-kulą
    • cudowny, intensywny zapach wanilii i migdałów, który utrzymuje się naprawdę długo i działa prawie jak perfumy! ♥️
    • odpowiednia konsystencja - gęsty, treściwy
    • rzeczywiście pomaga zapuścić włosy i powoduje wzrost nowych
    • można go nakładać na całą długość - ma moc wygładzania, niemniej ten efekt nie rzuca się w oczy
    • łatwo go spłukać z włosów
    • starcza na bardzo, bardzo długo (być może zbyt długo?)
    • można go kupić w uczciwej cenie dopasowanej do jakości
    Wady:
    • uważam, że Producenta poniosła wyobraźnia... absolutnie jedna kropla nie wystarczy do porządnego masażu skóry głowy - to nawet fizycznie nie jest możliwe!
    • powoduje dziwne uczucie palenia/swędzenia... nie wiem czym to jest spowodowane? za długo go noszę?
    • buteleczka jest wykonana z twardego plastiku, którego ciężko przygnieść, a co za tym idzie wydobywanie produktu jest nielada wyzwaniem (szczególnie na początku)
    • jest dziwny - raz zatrzymuje wypadanie włosów, a raz tak jakby... przykładał do tego swoją 'rękę'... może to również jest spowodowane niewłaściwym stosowaniem?
    • w każdym razie jego użytkowanie jest bardzo nieintuicyjne!