Wody toaletowe męskie

Ralph Lauren Polo Black EDT

Ralph Lauren Polo Black Woda Toaletowa 125ml

• 19 stycznia 2025 o 15:01
    Trochę straszny...
    Podchodziłam do recenzji tego zapachu jak pies do jeża. Poznałam go laaaata temu i od samego początku mnie przerażał... Spróbuję to wyjaśnić. Jest to przedziwaczna kompozycja. Egzotyczne owoce w połączeniu z ziołami i drewnem. Hm... Jest tu kwaskowato-słodkie zmrożone mango, które ma za zadanie sprawić, że całość kompozycji miałaby być bardziej przystępna, mniej oficjalna, za to bardziej egzotyczna, letnia, taka plażowa i na luzie jak soczek multiwitaminka albo pomarańczowe landrynki, ale absolutnie nic takiego się nie dzieje! Ten kontrastujący z resztą składników element jeszcze bardziej udziwnia już i tak dziwny (specyficzny) zapach... Być może, gdyby nie to mango, które za bardzo odstaje swoją radością od mroku, zapach by mi się spodobał. A tak wydaje mi się być nieprzyjemnie niepokojący. Jest tu bardzo ciekawie ujęta nuta szałwi, wyrazista, taka wręcz świeczkowa fasolka tonka i podmokła, piwniczna paczula, a także wyskakujące znienacka agresywne drzewo sandałowe. Ta grupa wydaje mi się być zgrana i wystarczająco mroczna, natomiast... ten radosny wyrzutek mango... To trochę tak jakby jakaś młoda urocza hippiska z jędrnym, błyszczącym, muśniętym słońcem ciałem, olśniewającym uśmiechem, długimi rozpuszczonymi włosami, obwieszona bransoletkami, łańcuchami z turkusem i bursztynem, w seledynowym koronkowym topie, w za krótkich podartych jeansowych szortach, w kremowej ażurowej pelerynce, czerwonych conversach i opalizująco na niebiesko-zielono lennonkach wstąpiła do ponurego lasu, gdzie w kręgu zasiadają na czarno ubrane wiedźmy i wiedźmini i patrzą na nią spod byka. Tak kontrastuje mango z pozostałymi składnikami tej kompozycji. Wybrzmiewa to dziwnie i niekomfortowo. Na pewno zapach wywołuje emocje - niestety u mnie raczej negatywne... Absolutnie nie jest to zapach "brzydki", ale po prostu niespójny, przez co czuję się zbita z tropu, gdy go czuję. Ukłony za trwałość i projekcje. Czuć je cały dzień z odległości kilku metrów. Perfumy - a właściwie woda toaletowa! - same w sobie nie są nachalne, ale ja je tak odbieram przez to, jak je interpretuję. Są zimne - wręcz stalowe. Coś się tu łączy w taki sposób, że wyłania się sztuczna metaliczna woń, której nie lubię. Flakonik - wygląda dobrze, porządne grube nietransparentne szkło, połączenie czerni i srebra prezentuje się bardzo męsko, elegancko i stanowczo... Nie do końca odpowiada temu, co spotkałam w kompozycji. Koreczek cienki, tandetny. Nie mam pojęcia, komu mogłabym je polecić. Ktoś powiedział, że pasują do t-shirta i japonek... Wykluczone! Nie są to zupełnie sportowe perfumy, to raczej mroczna nonszalancja dobra na okazje półoficjalne. Podarte dżinsy, czarna rozpięta koszula, trampki, skórzana kurtka, srebrny łańcuch, ciemne okulary. Pasowałyby do faceta w stylu Johnnego Deppa. Gdyby psiknęła się nimi kobieta, to nikt by się temu nie dziwił, ponieważ mają uniseksualny charakter. Moja ocena to naciągana trója. Trója z duuuużym minusem. Bo gdybym miała sugerować się moimi odczuciami - wystawiłabym tym perfumom 2 gwiazdki. [DOPISEK] A jednak wystawię dwie gwiazdki. W końcu to MOJA opinia, oparta o MOJE odczucia.
    • Flakon
  • 11 marca 2018 o 12:43
    Ralph Lauren, Polo Black EDT
    Czarna Elegancja Dobry męski zapach na co dzień jak i na wypad z kobietą.To zapach dla faceta zdecydowanego jak i z klasą .Polecam jak najbardziej .Mój Facet je używa i jestem oczarowana jego zapachem Przyjemny,uwodzicielski taki tajemniczy.Myślę ,że zapach zawraca kobiecie w głowie.To nutka mango,szałwii i mandarynki to sprawia.Opakowanie czarna mała buteleczka 75ml ze srebrną nakrętką . Dobrze komponuje się w zestawie z żelem pod prysznic tej marki.
    Zalety:
    • świeży zapach
    • praktyczna buteleczka
    • wydajny
    Wady:
    • może cena
    • Flakon
    arcsa
    9 września 2009 o 23:17
    Niestety nie dla mnie
    No cóż, nie wiem. Niby świeży, niby fajne opakowanie, niby wszystko ok. Ale nie dla mnie, chyba zbyt ulotny, chyba zbyt prosty, chyba po prostu nie mój. Kupiłem go razem z innymi produktami w fajnym secie i jakoś żaden z produktów mi nie leży. Może po prostu nie lubię tej tonacji zapachu. Nie odradzam, nie polecam. Decydujcie sami :) Używam tego produktu od:miesiąca Ilość zużytych opakowań:1
    USagent
    28 czerwca 2009 o 21:58
    z klasa
    Piekne perfumy. Przypominaja mi CK Man, sa rownie swieze, z lekka slodkawe, ziolowe. Na ciele mezczyzny pachna przepieknie, taka hmmm wodna swiezoscia z odrobina przypraw:)Co dziwne aldehydow tutaj nie wyczuwam, mango rowniez nie...Przetestowalam je na sobie i mysle, ze kobiety rowniez moga je nosic, jezeli szukaja czegos naprawde swiezego, ale w moim przekonaniu pasuja bardziej do mezczyzny - bez ograniczen wieku czy okazji :D Poza tym - brat perfum, czyli Double Black pachnie juz zupelnie inaczej, bardziej korzennie, troche mi sie nawet kojarza z kremem Nivea. Oba - Polo Black i Double Black sa piekne, chociaz Double bardziej mi pasuja na wieczor Używam tego produktu od:kilka dni Ilość zużytych opakowań:kilka psikniec
  • 13 września 2007 o 20:04
    Mango sorbet
    Bierzemy świeże mango, garść kostek lodu, trzy listki szałwii i nieco drzewa sandałowego, wrzucamy wszystko do miksera, mielimy na miazgę, odcedzamy, wlewamy do czarnej butelki i mamy Polo Black. Małż kupił go sobie bez konsultacji ze mną i teraz wącham chcąc nie chcąc. Nie odrażający, ale bardzo zimny i odświeżający. Kompletnie nie elegancki, kojarzy mi się z T-shirtem i japonkami. Taki sobie letni świeżuch - nie w moim typie, zdecydowanie za dużo tego mango, przez co zajeżdża oranżadą. Na zimę nie nadaje się kompletnie, istnieje prawdopodobieństwo zamarznięcia po użyciu. Butelka ciężka jak jasna cholera, prosta, nic ciekawego, ale mężczyźni chyba raczej nie zwracają na to uwagi.