Peelingi do ciała

Efektima Coffee Miracle, Naturalny peeling kawowy

Barbik
    23 marca 2021 o 13:57
    Bardzo dobry peeling
    Od razu zaznaczę, że używałam peelingu w wersji ze słoiczka. I za tę wersję dam ocenę za opakowanie. Bardzo dobry peeling. Świetnie ściera. Dużo drobinek. A nie jakaś maź + trochę kawy, tak jak w niektórych produktach konkurencji. Dla mnie super zapach kawy. Skóra pozostaje gładka na długo.
    Zalety:
    • Bardzo dobre ścieranie
    Wady:
    • Niestety, produkty tego typu dosyć brudzą i zostawią osad. Ale warto przymknąć oko na te niedogodności. Zapach jest dosyć intensywny. Mi akurat nie przeszkadza.
  • 7 lipca 2020 o 13:52
    Fusy z kawy naprawdę jako peeling ;/ ?
    Peeling odnalazłam w pudełku subskrypcyjnym od BeGlossy. Bardzo byłam go ciekawa dlatego od razu go zaczęłam testować. Plusem tego peelingu jest to, że posiada naturalny skład kawę z dodatkami; oleju migdałowego, soli z Morza Martwego, witaminy E, masła shea, oleju makadamia, oleju kokosowego. Moje zdziwienie było po otwarciu paczka, moim oczom ukazały się fusy z kawy i dość mocny ich zapach (zaznaczę, ze pierwszy raz miałam do czynienia z peelingiem kawowym). Opakowanie: peeling znajduje się w ładniej zielonej saszetce z grafiką kawy. Saszetka ta posiada zamykanie strunowe. Według mnie produkt powinien znajdować się w jakimś słoiczku, ponieważ dość ciężko było go wydobywać z tej saszetki. Produkt: peeling wygląda jak fusy od kawy parzonej. Ma dość drobne drobinki zmielonej kawy o kolorze ciemno-brązowawym. Peeling dość intensywnie pachnie kawą- osoby które nie lubią takiego zapachu nie będą w stanie go używać. Peeling jest dość suchy, sypki. Nie posiada konsystencji stałej, co nie ułatwia jego aplikacji. Zamiast na ciało, większość rozsypuje się. Minusem jest to, że trzeba na niego mega uważać bo brudzi i zostawia brązowe plamy. Mój brodzi po użyciu stał się szklanką "kawy parzonej " osad z tejże kawy ciężko domyć. Działanie: peeling niby został stworzony z myślą o działaniu wyszczuplającym (niestety nie zauważyłam, a mam nadprogramowe kilogramy- a po 2 nie wierzę w takie działania produktów), wygładzającym (owszem moja skóra była ładnie wygładzona, miękka oraz delikatna w dotyku) oraz wspomagającym walkę z uporczywym cellulitem (tutaj również nic nie zauważyłam, może fakt iż skóra była bardziej ujędrniona czy napięta). Faktem jest to, iż peeling naprawdę dobrze radzi sobie z złuszczaniem martwego naskórka, pozostawiając skórę świetlistą, elastyczną i gładką.
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 21 maja 2020 o 13:35
    Brawo za naturalny skład, gorzej z jego aplikacją
    Produktu używałam w opakowaniu typu - plastikowy słoik, jak dla mnie to tańszy zamiennik oryginalnego peelingu marki BodyBoom, który jest o niebo lepszy. Zapach jest dość intensywny, sama czysta kawa! Uwaga - może wywoływać bóle głowy. Peeling ma formułę sypką, problem pojawia się przy aplikacji produktu, gdyż nawet przy użyciu rękawicy drobinki rozsypują się wszędzie i barwią na brązowo wszystko z czym się zetkną - sprzątanie mamy gwarantowane! To dość dobry zdzierak i przy mocniejszym tarciu można było zauważyć pierwsze efekty w postaci bardziej napiętej i jędrniejszej skóry. Kosmetyk nie pozostawia tłustego filmu i chwała mu za to! Niestety dość mocno barwi dłonie i ciężko mi je później doczyścić, komfort używania niestety praktycznie zerowy. Pozytywna ocena wynika z działania na skórę dlatego moje uzasadnione 3/5 gwiazdek. Czy sięgnę po niego ponownie? Raczej nie - o niebo lepiej używało mi się droższej wersji BodyBoom i byłam z niego bardziej zadowolona.
    Zalety:
    • napina i ujędrnia skórę
    • dobry zdzierak
    • wydajny
    • niska cena
    • naturalny skład
    • nie podrażnia i nie uczula
    • nie pozostawia tłustego filmu
    Wady:
    • sypka formuła utrudnia aplikację
    • produkt niesamowicie brudzi wszystkie powierzchnie , tam gdzie spadnie pozostawia brązowe ślady, które ciężko doczyścić
    • trudno doczyścić po nim dłonie
    • zapach zbyt intensywny kawowy - u mnie wywoływał bóle głowy nieco odurzający
    mm2991
    2 kwietnia 2020 o 20:30
    Lubię
    Peeling kupiłam w rossmannie za połowę ceny :) Po otwarciu czuć intesywny zapach kawy. Peeling jest sypki. Świetnie złuszcza martwy naskórek. Ciało po zabiegu jest wygładzone. Peeling po zabiegu tworzy film ochronny - skóra jest natłuszczona co lubię, miękka. Produkt bardzo wydajny. Peeling pobudza ciało.
    Zalety:
    • efekt złuszczania i wygładzenia
    • film ochronny po zabiegu
  • 27 marca 2020 o 10:28
    OK
    Peeling kawowy otrzymałam w pudełku subskrypcyjnym od BeGlossy. Ziarenka są bardzo drobno zmielone, przepięknie pachnie ten produkt. Oprócz złuszczenia peeling świetnie nawilża skórę ciała poprzez oleje w nim zawarte. Jedyny minus to jednak cena.
    Zalety:
    • oleje
    • złuszczenie
    • nawilżenie