Peelingi do ciała

Nacomi Fit Lovers, Coffee Scrub Peeling kawowy (różne rodzaje)

• 6 grudnia 2023 o 15:09
    Bardzo przyjemny
    Uwielbiam peelingi kawowe, żadne inne nie mogą się im równać. I ten nie jest wyjątkiem. Przepięknie zdziera martwy naskórek. Po użyciu skóra jest gładziusieńka. Peeling przepięknie pachnie. Oczywiście kawą i karmelem, kokosa nie czułam wcale. Wiadomo podczas używania takich peelingów skóra brudzi się na brązowo. Jednak mam porównanie z innymi tego typu produktami i stwierdzam że ten peeling jest jednym z łatwiejszych do zmycia ze skóry. Oczywiście robi się straszny bałagan w łazience, ale ja wypracowałam sobie rutynę że peelinguję się w dzień lub dzień przed dniem sprzątania :) Jedyne co mi bardzo mocno przeszkadzało to opakowanie, jest okropne i niewygodne. Polecam przesypać go do jakiegoś innego opakowania.
    Zalety:
    • bardzo dobrze zdziera martwy naskórek
    • pięknie pachnie
    • dobrze się zmywa
  • 20 stycznia 2022 o 13:53
    Ulubiony
    Jeśli tylko mamy cierpliwość i miejsce do wykonania peelingu kawowego i wiemy jak taktycznie się zachować ( zawsze przed a nie po sprzątaniu łazienki!) to myślę,że pozycja Nacomi jest najlepsza na rynku pod względem cenowym i wydajnościowym. Miałam wersję słony karmel i jagodowe pancake :) Naturalnie jagodowy zapach przemówił do mnie bardziej bo kocham wszystko co jagodowe :) Tak naprawdę przy peelingu i tak pierwsze skrzypce gra kawa i nie jest ona ani lepsza ani gorsza niż konkurencja. Peeling idealnie wygładza ciało, ujędrnia je i nadaje jedwabistości. Kosmetyki pielęgnacyjne wchłaniają się znacznie lepiej. Nie oceniam faktu,że peeling brudzi- każdy peeling kawowy będzie to robił. Jeśli nie możemy tego znieść to sięgamy po peeling cukrowy lub gruboziarnisty :) Moja osobista uwaga jest ,że wolałabym ten peeling w dużym zakręcanym słoiku niż w torbie, bo w trakcie wydobywania rozsypuję go wszędzie, Poza tym bardzo lubię :)
    Zalety:
    • działanie, wydajność , zapach
    Wady:
    • wolałabym opakowanie w słoiku
  • 24 sierpnia 2021 o 7:36
    Super!
    Zakupiony kiedyś na outlecie, w bardzo niskiej cenie. Opakowanie proste, zamknięcie mało wygodne. Mamy w środku suchy produkt, więc trzeba bardzo uważać na kontakt z wodą. Moja wersja to czekolada z pomarańczą, zapach intensywny, przyjemny. Jak to z peelingiem kawowym bywa - czysta łazienka odchodzi w zapomnienie. Samo działanie bardzo na plus. Porządnie peelinguje, zostawia jedwabistą warstwę na skórze. Produkt mocno wydajny. Wiem, że będę sięgać po kolejne tego typu produkty, szczególnie z Nacomi. Polecam!
    Zalety:
    • cena promocyjna
    • działanie
    Wady:
    • kiepskie opakowanie
    saajko
    20 grudnia 2020 o 16:27
    świetny peeling
    Ten produkt ma swoje drobne wady, ale mimo to uważam, że nie ma lepszego peelingu, a przynajmniej ja go nie znam. Recenzowany kosmetyk ma świetny, intensywny zapach, który przez długi czas nam towarzyszy. Jest niesamowicie wydajny. Opakowanie z jednej strony nie do końca się sprawdza, bo moje na przykład wcale się nie zamykało, ale z drugiej strony jest wodoodporne i można spokojnie zabrać je ze sobą do kąpieli. Jeśli chodzi o efekty to po peelingu skóra jest gładka, jędrna i lepiej nawilżona. Natomiast jeśli chodzi o te drobne wady to poza opakowaniem wskazałabym na fakt, że peeling niesamowicie brudzi - skórę, wannę, łazienkę, wszystko wokół. Czasami zmycie go ze skóry bywa naprawdę problematyczne i z tego względu obawiałam się go używać latem, żeby czasem nie chodzić z brązowymi plamami na nogach. Mimo wszystko uważam, że jest to naprawdę dobry produkt, spełnia swoje zadanie i chętnie do niego wrócę :)
  • 10 kwietnia 2020 o 14:50
    Świetny peelin
    Kiedy jeszcze jakiś czas temu czytałam o peelingach kawowych uważałam że to jakiś wymysł, że to przecież na bank nic nie daje. A jednak. Wpadło mi to cudo w prezencie na święta i na pewno będzie u mnie stałym bywalcem. Mam wersję czekoladową z nutką pomarańczy. Nie pijam kawy wcale ale jej zapach lubię bardzo i używanie tego peelingu to sama przyjemność. Świetnie wygładza skórę, jest bardzo wydajny, ciało po tym peelingu jest nawet lekko nawilżone , pozostaje na skórze taka lekka tłuściutka warstwa. Ręce już osobno nie potrzebują peelingu bo są mega wygladzone po peelingu całego ciała. Tylko opakowanie jest dość niewygodne , z tej torebki brać w trakcie jest dość ciężko
    Zalety:
    • Świetnie działa, rewelacyjnie oczyszcza skórę, bardzo wydajny, super zapach
    Wady:
    • Duży bałagan po nim zostaje , opakowanie niewygodne, najlepiej w coś przesypać