Cienie do powiek

Eveline Cosmetics Metallic, Cream Eyeshadow Cień do powiek w kremie

• 5 kwietnia 2020 o 17:24
    całkiem fajny produkt
    kupiłam ten cień jakiś czas temu ale w złotej wersji. Ogólnie jestem z niego zadowolona ale jakość mogła by być lepsza. Jest wydajny i ładnie prezentuje się na oczach. Jeśli chodzi o makijaż artystyczny to śmiało można go użyć jako pomadki do ust aby polepszyć i urozmaicić efekt. Natomiast po jakimś czasie kiedy cień wyschnie to robią się czasem grudki albo prześwity i trzeba poprawiać to miejsce gdzie zaaplikowało się ten cień. Ja używałam go również jako eyeliner kiedy chciałam zrobić złotą kreskę zamiast czarnej :)
    Zalety:
    • ładny kolor
    • fajna konsystencja
    • dużo możliwości zastosowania produktu
    Wady:
    • po jakimś czasie trzeba poprawiać miejsca gdzie nałożyło się cień b onie wytrzymuje on dłuższej chwili
    Klio24
    13 listopada 2019 o 22:37
    Szkoda mi słów na tę maziaję
    Szkoda mi słów na tę maziaję. Cień jest lepki, słabo rozprowadza się go na powiece, od razu po otwarciu oka zbiega się w załamaniach powieki i makijaż wygląda, jakby wykonywała go klejem brokatowym, pięciolatka, po ciemku. Próbowałam, miałam kilka podejść, ale nie mogę się zrozumieć z tym cieniem do powiek w kremie. Chyba takie kosmetyki są nie dla mnie. Spróbuję używać go jako rozświetlacz, bo szkoda wyrzucać.
    Wady:
    • jest lepki
    • bardzo źle się utrzymuje na powiece
    • nietrwały
  • 4 listopada 2019 o 12:17
    Zależy od sposobu aplikacji
    Dostałam trzy cienie w prezencie. Numerki po kolei, tak jak na zdjęciu: 03(taki wchodzący troszkę w różowy), 04(bardziej taki brąz) ,01(złotawy). Konsystencja sama w sobie tych cieni jest klejąca, więc ja nie nakładałam na powieki bazy pod ciebie, bo uznałam, że w takiej sytuacji będzie to zbędne :) A teraz trochę o aplikacji. Próbowałam na 3 sposoby: z bazą i delikatne rozcieranie palcem, rozcieranie ich palcem na powiece bez bazy i nabieranie ich na pędzelek do blendowania cieni i nakładanie ich bez bazy pod cienie. Najlepiej cienie wyglądają w opcji 3, kiedy nakłada się je pędzelkiem na czystą powiekę. Wtedy cienie nie są tak problemowe i nie robią takich plam. Oczywiście na pędzelek trzeba nabierać naprawdę małą ilość, żeby później mimo wszystko nie mieć żadnych nieprzyjemności. Później wystarczy dokładać sobie, jeśli widzi się jakieś niepomalowane miejsca, ale to też z umiarem! :) Mnie najbardziej przypadł do gustu odcien o numerze 03, czyli ten taki różowy. Złoto tylko do używania punktowo, a brąz bardziej przy linii rzęs. Jakość mimo wszystko nie jest za dobra. Opakowanie z aplikatorem w środku niby pozwala wybrać cień ze środka, ale nie da się wybrać go do końca. Wyciągając aplikator ze środka, brudzi się też wejście na zewnątrz. Jeśli chodzi o zapach, to jest dla mnie dziwny. Nie pachnie za ładnie, bardziej tak chemicznie :D Nie kupię ich ponownie, ponieważ nie lubię takich cieni w kremie. Do metalicznych cienie naprawdę dużo im brakuje.
    Zalety:
    • różowy odcień jest całkiem okej( nr 03)
    • zależy w jaki sposób się go nałoży na powiekę
    • różne kolory do wyboru
    • dostępność np w rossmannie
    • klejąca konsystencja, która nie wymaga nakładania bazy pod cienie
    Wady:
    • klejąca konsystencja, która mimo wszystko się klei, ale też dzięki niej nie trzeba nakładać bazy
    • trzeba mieć cierpliwość do nich i umieć z nimi pracować, bo zbyt szybkie nałożenie spowoduje, że na naszych powiekach wylądują dwie plamy
    • ciężko się blendowują
    • jakość nie jest jakaś dobra.
  • 26 września 2019 o 10:48
    Słabiutki
    Produkt ten jest dla mnie fatalny. Oprócz niezłego koloru i ceny nie ma kompletnie żadnych zalet. Nałożenie tego cienia jest męczarnią a i tak efekt nie jest wart nawet sekundy tego trudu. Roztarcie jest niemożliwe, przy każdym ruchu cień znika z powiek więc trzeba nałożyć grubą warstwę aplikatorem żeby to jakoś wyglądało. Po chwili niemiłosiernie wchodzi w załamania, odbija się na górnej powiece, kruszy się i osypuje.. chyba wszystko co złe dzieję się z tym cieniem. Nie ma tu mowy o metalicznym wykończeniu. Makijaż przy jego użyciu wygląda koszmarnie, nie świeżo , jakbyśmy malowały się 3 dni temu. .. Jestem zdecydowanie na NIE, nie polecam.
    Zalety:
    Wady:
    • Trwałość, której w zasadzie brak
    • koszmarna aplikacja, brak możliwości roztarcia
    • odbija się , kruszy, osypuje
  • 21 lipca 2019 o 16:45
    Straszny jest!
    Cień otrzymałam od portalu wizaż.pl. Cień zamknięty został w przezroczystym plastikowym opakowaniu z gąbeczkowym aplikatorem jak do błyszczyków. Na opakowaniu niewiele informacji - co to, numer serii, numer koloru i data przydatności (18 miesiecy od otwarcia). Otrzymałam kolor 06, jest to ciemny brąz z milionem malutkich drobinek, w większości srebrnych. Nie ma tu nic z metaliczności, zwykły cień z drobinkami. Konsystencja lekko kremowa, przyjemna do nakładania. Niestety tylko przez jej miękkość, bo sama jakość widoczna na oku po nałożeniu już taka fajna nie jest... Trzeba nakładać cieniutką warstwę, czekać aż wyschnie i nakładać kolejną i to takie minimum by jakoś wyglądało. I to jakość przez krótki czas... Cień bardzo szybko zaczyna wchodzić w szelkie załamania, gdy się go za dużo nałoży to nawet się kruszy po jakimś czasie i osypuje. Przez cały czas trzeba uważać by nie dotkąć powieki, bo od razu brudzi palec i wszystko dookoła tymi drobinkami, a pod palcem pozostaje jaśniejsza plama. Nie radzę go zakładać do klubu - odrobina potu, łza czy nawet kropla deszczu/wody i zaraz cały cień spływa z powieki pozostawiając cudowną smugę na policzku. Przykro mi, ale ciężko mi znaleźć cokolwiek na jego obronę, no chyba że łatwość demakijażu ;). Nie, nie i jeszcze raz nie, ten cień dostał kilka szans i żadnej nie wykorzystał.
    Zalety:
    • przyjemna konsystencja
    • łatwy do usunięcia (aż za bardzo)
    Wady:
    • on nie jest metaliczny!
    • krótkotrwały
    • wchodzi w załąmania
    • potrafi się kruszyć i osypywać
    • brudzi brokatem nawet gdy wyschnie
    • łatwo się rozmazuje pod wpływem kropli wody/potu