Cienie do powiek

Joko Mineral Eye Shadow Cień do powiek

• 28 marca 2024 o 20:40
    510 wygląda zjawiskowo jako rozświetlacz!
    Pod lupę chcę wziąć dwa odcienie, jakie miałam okazję używać: 509 to odcień takiego brudnawego złota, 510 to piękny szampański kolor. Jak one się błyszczą, no coś niesamowitego! Rzadko kiedy sięgam po pojedyncze cienie, jednak te robią furorę zarówno nałożone szybko na dzień (i to bez żadnej bazy!), jak i wieczorem w mocniejszym makijażu. Nie wyglądają sucho, są super napigmentowane i świetnie się utrzymują. Zakochana jestem zwłaszcza w odcieniu 510, który noszę też na policzkach jako rozświetlacz. Daje piękny efekt tafli, nie migruje po twarzy i wygląda tak szlachetnie. Powiem szczerze, że jestem zaskoczona jakością tych kosmetyków!
  • 18 listopada 2021 o 20:26
    Odcień 509 i 510
    Cień do powiek o numerze 509 to odcień delikatnego złota, natomiast 510 to odcień delikatnego beżu. Cienie od Joko są dobrze napigmentowane, co zawdzięczają w 100% swojej naturalności, nie zawierają sztucznych wypełniaczy ani konserwantów. Ładnie się mienią, są bardzo trwałe a w dodatku wydajne. Ich plusem jest to, że nawet na wrażliwych oczach sprawdzą się idealnie. W cieniach od Joko została zastosowana technika wypiekania, co możemy zauważyć, że produkty te nie osypują się ani nie ścierają, wręcz ideały. Oba produkty ładnie podkreślają spojrzenie niezwykłymi refleksami, świetlisty efekt uzyskamy dzięki aplikacji na sucho natomiast intensywny blask dzięki aplikacji na mokro.
    Zalety:
    • nie osypują się
    • ładnie się mienią
    • trwałe
    • bez konserwantów i sztucznych wypełniaczy
    Wady:
  • 18 października 2021 o 10:03
    Trwałość i blend pierwsza klasa
    Super formuła cieni, bardzo kremowe i super się rozprowadzają na powiece. Mają bardzo intensywny pigment i świetnie się blendują. Piękny kolor i bardzo dobre trwałość.
    • Pigment
    • Łatwe Blendowanie
  • 16 października 2021 o 18:02
    Mineralny cień
    Cienie do powiek to taki mój amatorski sport, dopiero zaczynam się tego uczyć. Cień zamknięty jest w takim samym jak róż opakowaniu, czyli też mam czasami problem z jego otwieraniem. Są to cienie mineralne, możemy ich używać w dwojaki sposób, tj. na sucho czyli tradycyjnie albo na mokro. Co do sposobu pierwszego, trzeba uważać bo się obsypują, zaś przy drugim zyskujemy bardziej intensywną pigmentację na powiece. Z tego co podpowiedział mi Wujek Google, mam tłuste powieki, więc przygotowanie ich do nałożenia cieni musi być naprawdę skrupulatne i dokładne. Jak już to zrobię to te cienie utrzymują się na moich powiekach dobrych kilka godzin, potem się rolują i trzeba nanosić poprawki lub po prostu przetrzeć zrolowany cień opuszkiem palca. Mam kolor 509 - szampański, bardziej jakby brokatowy, intensywny i 510 - delikatniejszy, czasami używam go zamiennie z rozświetlaczem.
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 8 października 2021 o 23:33
    Cudowny blysk
    Piękne cienie - sa obłędne ,cudownie się mienią i nadają blasku makijażowi, używam ich na codzień i oko wyglada pięknie ,bardzo ladnie podkreslaja i rozswoetlaja powieke. Sa to moje ulubione cienie. Bardzo dobrze sie blenduja
    Zalety:
    • Blysk
    Otrzymałam do testów od marki/producenta