Cienie do powiek

My Secret Duo Chrome Eye Shadow Cienie do powiek duochromowe

• 27 listopada 2024 o 17:38
    ♪ it's just an illusion... illuuuuusiooooon... ♪
    ♪ (could it be that?) it’s just an illusion ♪ Już się pewnie domyślacie, jaki mam odcień? ;] Nie miałam innego wyboru, jak tylko numer 06 „Illusion”. Naprawdę nie miałam. Bo tylko ten został w Naturze. A ponieważ zachwycił mnie szczerze ten fioletowo-różowy duochrom, to nie narzekam na brak wyboru, bo istnieje duża szansa, że właśnie ten bym zabrała ze sobą. To dobry cień, robiący kosmiczne wrażenie, dlatego na „Iluzji” się nie skończy i sięgnę po inne wersje kolorystyczne (w internecie wyglądają pięknie). Bardzo ciekawa jest ta brązowa baza, na której osiada ten fioletowo-różowy blask... W sklepie nie zdawałam sobie sprawy z jej istnienia. Interesujący efekt, który - mam wrażenie - sprawdzi się świetnie w przypadku ciemniejszej karnacji. Ja mam jasną, ale ona w niczym nie przeszkadza, w zasadzie nic się nie gryzie, pod warunkiem, że makijaż będzie przemyślany tak, bym nie zrobiła sobie 'śliwy' pod okiem. Fiolet i róż podbija złotawą zieleń mojej tęczówki. Pomyślałam w tym miejscu, że numer 01 „Charm” też mógłby do niej pasować, ale nie widziałam go na żywo i obawiam się, że... może mi się nie spodobać to stare złoto... Mogę się mylić, musiałabym to sprawdzić. Generalnie lubię złoty kolor jako dodatek - także w makijażu (a może właśnie zwłaszcza w makijażu!), ale wiele zależy od odcienia, a np. efektu tombaku nie toleruję i bardzo możliwe, że ten może trącić taką tandetą... No bardzo ciekawa jestem... Wrócę tu po testach z dopiskiem, jak jest. Lubię ten cień nakładać na środek powieki - jako akcent. Pokrycie całości nie jest najlepszym pomysłem... Ta "iluzja" może sprawiać wrażenie podbitego oka, jak już wyżej wspominałam (szczególnie bladolice powinny się mieć na baczności). Konsystencja cienia jest miękka i kremowa, a więc plastyczna, zatem można się śmiało bawić; pigment jest naprawdę solidny, dlatego radzę uważać przy tej zabawie. ;) Mi najwygodniej nakładać go palcem, ale spłaszczony pędzelek ze zbitym włosiem też byłby dobrym narzędziem do tego. Trwałość mogłaby być lepsza. Mój egzemplarz wnika w strukturę powieki po ok. 5 godzinach. Po tych kilku godzinach trochę się obsypuje, ale nieznacznie. Nie używam pod niego bazy, ani kleju; duochrome zazwyczaj nakładany jest na inny cień i wtedy utrzymuje się trochę dłużej, ale też potrafi pomigrować na policzki (traktuję to jako dodatkowy rozświetlacz:)). Zapomniałam wspomnieć o opakowaniu, ale przecież jakie jest, każdy widzi. Zresztą nie ono jest najważniejsze. Ot, okrągła kasetka z plastiku z przezroczystą klapką ozdobioną czarnymi napisami. Posiada także charakterystyczne cukierkoworóżowe obramowanie, które mi osobiście przypomina deskę klozetową dla lalek Barbie. :P Nieco infantylne, ale ja lubię taki styl, jest przyjemny dla oka. :) Reasumując: jest to ciekawy kosmetyk przykuwający uwagę takich srok jak ja. ;) Kosmiczna tafla, kolory i blask z efektem "WOW", niekonwencjonalne podejście do tematu (mówię o tej brązowej bazie kolorystycznej), wygodna aplikacja dzięki plastyczności miękkiej kremowej konsystencji. Trwałość nie jest gigantyczna, ale tego się jakoś strasznie czepiać nie będę, bo cień nie kosztował wiele, a gramatura i wydajność starcza na aplikacje w ilości: CAŁE MNÓSTWO! :D Ja na pewno zainteresuje się innymi odcieniami (i naturalnie uzupełnię recenzję), bo uwieeeelbiaaaam takie bling-bling czary-mary w makijażu! :> nazwa "Illusion" jest tu celnie trafiona! ;) ★ .... no! a gdyby ktoś się zastanawiał, co to za piosenkę zaśpiewałam na początku i również w tytule recenzji ;) to jest to bardzo lubiany przez mnie utwór pod tytułem... "Illusion" / "It's just an illusion" w wykonaniu zespołu Imagination. :)
    Kar_kos
    21 lutego 2023 o 14:12
    Tani ale BOSKI
    Nie mam pojęcia czemu ta seria przeszła mi koło nosa niezauważona, bo jakość produktu jest boska.... Zacznijmy od początku, samo opakowanie nie zachęca do zakupu, mimo różowego koloru, który przyciąga Nasz wzrok, jest to opakowanie słabej jakości :( Mam kilka cieni, i w obu sytuacja jest taka sama, sam produkt mimo zabezpieczenia kruszy się i wysypuje, przez co wszystko wokół błyszczy się aleeee..... no i tu mamy to, co wszystkie te niedoskonałości powinno Nam wynagrodzić...... sam produkt, a mianowicie jego jakość, jak za tę cenę jest boski, sam cień przepięknie się błyszczy i odpowiednio nałożony utrzymuje się bardzo długo.
    Zalety:
    • PRZEPIĘKNY EFEKT
    • CENA
    Wady:
    • KRUCHOŚĆ
    Drogeria Natura
  • 31 maja 2022 o 13:36
    dobry
    Cień mega ładnie się mieni. Z łatwością się aplikuje na powiekę. Lubię go używać jak wychodzę na jakąś imprezę. Trzyma się bosko i nic się nie roluje. Jak za tą cenę jest boski!
  • 12 listopada 2021 o 17:43
    Mieszane odczucia
    Cienie Duo Chrome z My Secret od dawna mnie interesowały i w końcu przetestowałam odcień 01 - charm (stare złoto). Cień ma bardzo przyjemną formułę, łatwo przykleja się do powieki nawet bez bazy. Polecam jednak aplikować tego typu cienie na klej do pigmentów/brokatów, wtedy mniej się osypuje. Niestety w przypadku cienia z My Secret mimo wszystko dużo drobinek migruje po twarzy, a także odbija się powyżej załamania powieki. Efekt na powiece jest ładny, bo błysk jest wielowymiarowy i trwałość też jest w porządku. Jednak ze względu na formułę nie będę sięgać po niego za często. ZALETY Konsystencja Efekt Trwałość Opakowanie WADY Osypujące się drobinki Migrowanie drobinek po twarzy i całej powiece
  • 14 lipca 2021 o 1:18
    Pięknie się mieni
    W swojej makijażowej kolekcji posiadam numer 5 fantasy i bardzo go lubię. Przepięknie się mieni i w 100% zgadzam się z opisem produktu na opakowaniu. Super się utrzymuje i naprawdę wiele wnosi do makijażu oka. Ja aplikuję go palcem, ponieważ moim zdaniem, nakładany w taki sposób najlepiej transferuje się na oko i tak naprawdę nie nakładam żadnej bazy pod spód, ponieważ produkt w zupełności daje radę bez tego. Jedyną wadą jaką zauważam to to, że bardzo łatwo go pokruszyć, ale nie przeszkadza mi to jakoś bardzo, trzeba się po prostu ostrożniej z nim obchodzić.
    Zalety:
    • Kolor
    • Wykończenie
    • Nie potrzebuje bazy żeby wyglądać spektakularnie
    Wady:
    • Jest bardzo kruchy i trzeba się z nim naprawdę łagodnie obchodzić
    Drogeria Natura