Tusze do rzęs

Manhattan Volcano Mascara Explosive Volume Pogrubiający tusz do rzęs

Manhattan Volcano Explosive Volume Mascara Tusz do rzęs, czarny

Nasi użytkownicy zostawili 68 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

Kaisja
    19 maja 2022 o 13:52
    Sercołamacz. Wszystko z „kolorówki” Manhattanu jest doskonałe – oprócz wyjątkowo niedobrych maskar
    Ponieważ od kiedy zaczęłam robić makijaż (na pierwszym roku studiów), używam wyłącznie genialnych, doskonałych szczególnie do cery z niedoskonałościami, a w miarę niedrogich pudrów Manhattan, kiedy dowiedziałam się o wycofywaniu Marki przez Coty z sieci Rossmann, postanowiłam nabyć (za ok. 30% pierwotnej ceny) ich zapas, a przy okazji zaopatrzyłam się w sporo innych, wcześniej mi nieznanych kosmetyków Firmy. Korektory, cienie, szminki i lakiery okazały się równie wybitne jakościowo, co pudry, ale pęk zgarniętych przeze mnie maskar (po jednej z każdego dostępnego akurat rodzaju) - złamał mi serce. To jedne z gorszych tuszy, z jakimi miałam do czynienia. Ponieważ jednak najgorsze reprezentowały innych Producentów, wszystkie tusze Manhattanu, jak jeden mąż, oceniam na dwie gwiazdki. Nie inaczej niniejszym postępuję z pogrubiającą i wydłużającą Volcano Mascara Explosive Volume. Mam bardzo cieniutkie rzęsy, które wymagają podkreślenia i podkręcenia na całej długości, choć preferuję naturalny efekt, i zawsze lekko operuję szczoteczką, aby nie sklejać rzęs. Ten tusz nie obiecuje podkręcenia, i konsekwentnie go nie zapewnia, więc nawet naniesiony delikatnie, szybko je obciążył, pomimo zwyczajowego u mnie użycia zalotki, przy czym przez pierwszą godzinę nie mogłam narzekać na efekt. Rzęsy były ładnie pokryte naturalnie wyglądającą, gładką warstwą czarnego (choć w niezbyt intensywnym odcieniu) tuszu bez grudek. Bez narzekania, ale i bez zachwytu, a po wspomnianej godzinie – równia pochyła. Tusz znienacka zbrylił się na rzęsach, niczym źle „rozmiąchany” cement, i niczym ów materiał budowlany je obciążył. Rzęsy „oklapły”, co przy moich niedużych oczach wyglądało znacznie gorzej, niż gdyby nie były w ogóle pomalowane. Grudki zaczęły spadać z rzęs aż na policzki, a tusz plamił wyraźnymi kleksami dolne powieki, co dopełniło obrazu pobojowiska. Nie wiem jakim cudem Marka tak dobrych kosmetyków tak sknociła tusze do rzęs, ale to jedyne, czego od Manhattanu zdecydowanie nie polecam, choć przez sentyment dla Marki i fakt, że tusz przez pierwszą godzinę trzymał się nieźle, wystawiam mu aż 2 gwiazdki.
    Zalety:
    • brak zalet, może nie licząc całkiem ładnej buteleczki z poręczną szczoteczką;
    • cena – przystępna, ale przy niedobrym produkcie, to żaden bonus
    Wady:
    • krótkotrwałość raczej przeciętnego efektu – dolne powieki są czyste przez jedynie pierwszą godzinę;
    • obciąża rzęsy – nawet po użyciu zalotki „klapią” maksymalnie po godzinie;
    • nieco więcej tuszu skleja rzęsy - przy próbie wzmocnienia efektu zagęszczenia rzęs;
    • trwałość – delikatnie nałożony trzyma formę zaledwie przez godzinę;
    • rozmazuje się – mocno plami czarnymi kleksami dolne powieki;
    • osypuje się;
    • nieodporny na warunki atmosferyczne – nie trzeba deszczu lub śniegu, wystarczy wilgoć w powietrzu lub wyższa temperatura
  • 7 listopada 2020 o 17:28
    O słaby tusz bardzo łatwo. Ten Był z jedynym z gorszych jakich miałam.
    Tusz od Manhattan pogrubiający używałam jeszcze w gimnazjum. Nie pogrubiał on ładnie rzęs tylko je sklejał i rzęsy wyglądały naj trzy włoski na krzyż, a wcale tak mało rzęs naturalnie nie mam. Najgorsze, że nie mogłam go używać, bo okropnie podrażniał oczy. Nałożyłam go i czułam pieczenie. Tusz szybko gęstniał i jego zmycie było raz łatwe a innym razem mazał się i rano miałam jeszcze pandę pod oczami. Po za sklejaniem rzęs daje raczej naturalny efekt, bo ani wydłużenia, ani to mocna czerń. Szczoteczka również nie rozdziela zbyt fajnie. Próbowałam wycierać szczoteczkę i malować wtedy, ale efekt raczej słaby. Cenę miał przyzwoitą, ale w takiej samej tuszę są o wiele lepsze.
  • 1 maja 2018 o 22:50
    ok
    Bardzo fajny tusz za niewielkie pieniądze, w rossmanie płaciłam za niego mniej niż 10 zł. Ładnie rozczesuje rzęsy i nadaje się idealnie do codziennego makijażu. Bardzo fajna szczoteczka, nie skleja. Bardzo łatwo się zmywa płynem micelarnym.
  • 30 stycznia 2018 o 18:20
    ok na co dzień
    Tusz stosowałam na co dzień i efekt był ok, szczoteczka poręczna z dość długim włosiem, pojemność ok. 10 ml. Na wieczorne wyjścia oczekiwałam bardziej spektakularnego efektu, więc ten tusz szedł w odstawkę
    KiciaBP
    30 stycznia 2018 o 13:49
    Beznadziejny
    Tusz dostalam w prezencie od kogos komu niesluzyl I juz po 2 uzyciach zroxumialam o co chodzi jak dla mnie zbyt wodnisty ciezko sie naklada sxybko obsypuje I efekt na rzesach marny
    Zalety:
    Wady:
    • Kruszy sie
    • Jest zbyt rzadki
    • Zle sie go naklada