Toniki i hydrolaty

Ecolab Głębokie Oczyszczanie, Tonik do skóry tłustej i problemowej

ECOLAB - TONIK DO SKÓRY TŁUSTEJ I PROBLEMOWEJ GŁĘBOKIE OCZYSZCZENIE 200ML

• 28 lutego 2022 o 14:47
    MÓJ ULUBIONY!
    Zakochałam się od pierwszego użycia! Nie spotkałam się nigdy z tak dobrym tonikiem do twarzy. Produkt nie tylko idealnie oczyszcza skórę ale pozostawia ja świeża i pełna blasku. Na dodatek jest bardzo tani i wydajny!
    Zalety:
    • Zalety:
    • Bardzo wydajny produkt
    • Tak jak cała seria ma bardzo przyjemny, delikatny zapach
    • Wygodna i poręczna buteleczka (produkt ma 200 ml)
    • 95% składników naturalnych
    • Ma działanie przeciwzapalne
    • Oczyszcza skórę
    • Zwiększa jędrność skóry
    Wady:
    • Wady:
    • Jak dla mnie brak ????????
  • 29 października 2021 o 22:47
    Deliktny i przyjemny
    Rosyjskie kosmetyki potrafią zaskoczyć niską ceną, skutecznością i dobrymi składami. Tonik zamknięty jest w plastikowej butelce z dozownikiem. skład to w 90% składniki naturalne. Znajdziemy tu olejek lawendowy, wodę morską, proteiny ryżowe, ekstrakt z irysu i szałwii oraz oczaru wirginijskiego. Ma delikatny, kwiatowy zapach. Nie ma w nim sztucznych substancji takich jak SLS, silikony, parabeny czy syntetyczne barwniki. Przeznaczony jest dla skóry problematycznej i tłustej, ma za zadanie nawilżać, oczyszczać i działać przeciwzapalnie. Tonik traktuję jako uzupełnienie pielęgnacji i sposób na przywrócenie skórze naturalnego PH. Nie używam tego produktu solo więc ciężko mi się wypowiedzieć co do długofalowego działania czy regulacji sebum. Tonik przyjemnie odświeża i koi. Nie czuję po nim żadnego ściągnięcia czy podrażnienia. Czuć, że jest raczej z delikatniejszych produktów. Jest bardzo wydajny, plusem jest także nie wysoka cena - można spotkać go nawet w granicach kilku złotych.
    Zalety:
    • Skład
    • Działanie
  • 21 września 2021 o 13:13
    Skuteczny i z dobrym składem
    Marka Ecolab jest w przystępnych cenach, a składu może pozazdrościć nie jedna z wyższej półki. Tonik sprawdził się u mnie wzorowo, chętnie wypróbuję też inne warianty. + Opakowanie: wygodne, szczelne, z prostą i estetyczną szatą graficzną. Wprawdzie w języku rosyjskim, ale jest też etykieta po polsku. + Zapach: bardzo subtelny dla nosa, sprawdzi się nawet u osób, które nie lubią mocno pachnących kosmetyków. + Działanie: od toniku nie mam szczególnych wymagań. Bardziej skupiam się na kremach i żelach myjących. Ale tutaj produkt robi swoją robotę: przywraca prawidłowe pH, przygotowuje skórę do dalszych kroków. Przyjemnie wygładza, nadaje aksamitną miękkość, jednocześnie nie wzmacniając przetłuszczania skóry. Efektu zmatowienia nie zauważyłam, ale grunt, że nie obciąża cery. + Szybko się wchłania, szybko można przejść do kremu. + Super skład, pełen wyciągów i ekstraktów. + Świetna, niska cena. Jedyny minus jaki wyłuskałam to właściwie tylko dostępność - przez internet i to nie wszędzie.
  • 5 czerwca 2021 o 20:43
    Może Iryska :)
    Miał być nawilżający a jakimś cudem wpadł do koszyka...tonik oczyszczający W taki oto sposób stałam się posiadaczką toniku marki Ecolab . Markę Ecolab poznałam dzięki mojej młodszej siostrze :),polubiłam się z ich produktami które mają naturalne składy,nie uczulają mnie a często bywa także kosmetyki naszpikowane chemią nie podrażniają mojej cery a te naturalne potrafią mnie uczulić :/. Tonik testowałam w tym czasie kiedy moja cera przemieniała się z suchej w mieszaną/tłustą i sprawdził się on w obydwu przypadkach. Moja cera na chwilę obecną jest mieszana/tłusta,dojrzała,nierówny koloryt,przebarwienia,tendencja do zapychania się i niedoskonałości,rozszerzone pory z którymi walczę od lat,często też poszarzała,brak jej jędrności i blasku. W pielęgnacji lubi się z witaminą c,lekkim żelami oraz serami,nie służą jej kosmetyki z olejkami,kokosem czy opuncją. Opakowanie:przezroczysta butelka o pojemności 200 ml,z przodu umieszczono etykietę na której widnieje kwiat irysa,natomiast z tyłu wszelkie niezbędne informacje dotyczące użycia toniku w języku rosyjskim,umieszczono też nalepkę w języku polskim oraz skład w języku angielskim. . Tonik ma konsystencję wody,pachnie intensywnie kwiatowo i co najważniejsze faktycznie działa zarówno na cerę suchą i jak i mieszaną,używany codziennie rano i wieczorem spełnia swoje zadanie,nie uczulił mnie ani nie podrażnił,twarz stała się jakby bardziej nawodniona oraz sprężysta,miękka w dotyku oraz niedoskonałości przestały się pojawiać,także ja polecam z całego serducha i z pewnością za jakiś czas do niego wrócę.
    Zalety:
    • design
    • działanie,koi,uspokaja stany zapalne,cera mniej się wyświeca,normalizuje przetłuszczanie się twarzy
    • nie uczulił,nie podrażnił,nie zapchał
    • nie wysusza cery suchej i tłustej
    • skład:95% komponentów roślinnych,olejek lawendowy,woda morska,ekstrakt z oczaru wirginijskiego, ekstrakt z irysa,ekstrakt szałwi, proteiny ryżowe.
    • częściowo spełnione obietnice producenta
    Wady:
    • dostępność stacjonarna
    • nie zauważyłam zwężenia porów
    • wydajność,niestety ale u mnie skończył się w ciągu miesiąca,używałam go za pomocą wacików
  • 15 kwietnia 2021 o 21:03
    Niezły jest
    Dostałam ten tonik od siostry, która wiedziała, że mam skórę tłustą ze skłonnością do powstawania niedoskonałości. Mimo iż udało mi się w miarę ogarnąć cerę i nie wygląda tak źle jak jeszcze kilka lat temu to jednak w dalszym ciągu jest ona problematyczna ze zmianami trądzikowymi. Nie oczekiwałam od tego produktu spektakularnych efektów, raczej po prostu, aby był wsparciem mojej codziennej pielęgnacji. Nie lubię opakowań z korkiem, ponieważ wyeliminowałam waciki kosmetyczne ze swojej pielęgnacji i w ogóle nie używam ich do tonizacji twarzy. Cały tonik przelałam do innego opakowania ze sprayem po innym toniku w mgiełce. Myślę, że spsikanie twarzy to najlepszy sposób na tonizację skóry problematycznej. Do tego dzięki temu też produkt zużywa się o wiele wolniej. Wystarczy popsikać na buzię i poczekać aż tonik się wchłonie. Po wchłonięciu cera wydaje się delikatnie lepka, ale to uczucie za jakiś czas mija. Zauważyłam, że podczas stosowania tego toniku niedoskonałości było nieco mniej niż zwykle. Cera wygląda na zadbaną. Widoczne też jest działanie normalizujące, mam wrażenie, że moja cera produkuje nieco mniej sebum niż zazwyczaj. W moim przypadku produkt nie podrażnia cery, dla mojej jest bardzo delikatny, mimo iż jako jego główne zadanie producent wskazał oczyszczanie. Zapach jest przyjemny, lekko kwiatowy. Zauważyłam, że podczas stosowania tego toniku nie mam aż tak dużo wyprysków i zmian trądzikowych. Wiadomo, przed menstruacją moje hormony buzują i wtedy tonik nie daje sobie rady, a krosty wtedy mi się pojawiają. Zaskórników ile było przed stosowaniem toniku tyle jest po zakończeniu "kuracji". Ogólnie myślę, że mimo wszystko produkt Ecolab jest delikatnym wsparciem codziennej pielęgnacji. Używany 2 razy dziennie za pomocą sprayu kosmetyk spokojnie wystarczył mi na ok. 4 miesiące, więc myślę, ze to super wydajność. Cena też jest bardzo korzystna, zwłaszcza na promocji. Szkoda, że kosmetyki Ecolab nie są ogólnodostępne. Głównie można je kupić w portalach aukcyjnych lub drogeriach z ekologicznymi kosmetykami. Mimo wszystko polecam ten kosmetyk ze względu na wzorowe i delikatne dla skóry działanie.