Toniki i hydrolaty

Klairs Supple Preparation Facial Toner Tonik do twarzy

Dear Klairs Supple Preparation Facial Toner Tonik do twarzy
Klairs Supple Preparation Facial Toner 180ml

• 26 kwietnia 2022 o 21:04
    Ani nie poprawia kondycji skóry, ani jej nie pogarsza.
    Tonik ma nieco gęstszą, żelową konsystencję ,za którą nie za specjalnie przepadam jeśli o tego typu kosmetyki chodzi. Przecierając twarz wacikiem nasączonym recenzowanym specyfikiem ,mam wrażenie że płatek ślizga mi się po powierzchni skóry potrzebując nieco więcej czasu od standardowego toniku zanim oczyści twarz oraz wchłonie się w nią całkowicie. Recenzowany dobrze odświeża cerę oraz ją nawilża, a przynajmniej takie stwarza pozory, gdyż efekt ten jest krótkotrwały i raczej dorażny. Tonizowanie to ostatni etap demakijażu oraz drugi po żelu podczas porannej pielęgnacji punkt, bez którego nie wyobrażam siebie tych wieczornych i porannych rytuałòw pielęgnacyjnych. No i owszem, propozycja od Klairs dokładnie doczyszcza skórę z resztek makijażu , z którymi nie do końca poradził sobie płyn micelarny,olejek czy żel, ale pozostawia też na skórze delikatny ,lepkawy film który nie do końca jest jest efektem komfortowym na buźki. Nie zauważyłam poprawy kondycji mojej skóry podczas używania recenzowanego, ale też nie pogorszył jej stanu. Ogólnie jest to zwykły ,oczyszczająco-tonizujący specyfik, który ani nie szkodzi, ani nie zmienia skóry na lepsze , prócz jej oczyszczenia i odświeżenia (a przynajmniej takie są moje spostrzeżenia po zakończeniu butelki toniku).
  • 9 grudnia 2021 o 16:22
    Doskonały na co dzień
    Doskonale nawilżający tonik o konsystencji wodnistego żelu. Idealnie nadaje się na nakładanie go palcami i wklepania w twarz. Nałożony zaraz po umyciu i osuszeniu skóry daje efekt jedwabistej gładkości, chroni przed uczuciem napięcia cery. Połączenie ekstraktu z wąkroty azjatyckiej i silnych nawilżaczy jest prawdziwym ukojeniem dla skóry twarzy. Od kilku opakowań nie odważyłam się go zmienić na nic innego. Jest bardzo wydajny, zwłaszcza że nie trzeba używać wacików. Po nim stosuję jakieś serum i potem krem. Z wszystkim dobrze współgra, bo moim zdaniem, jest dość neutralnym kosmetykiem,. Zaznaczam, że nie mam suchej skóry, raczej mieszaną, nie skłonną do alergii. Zapachu nie czuję, jest bliski neutralności, to mi odpowiada. Butelka plastikowa - nie rozbije umywalki. Polecam, przynajmniej spróbujcie, bo może to być strzał w 10:)
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Świetne nawilżenie i ukojenie
    • Wydajność!
    Wady:
    • nie dostrzegam
  • 13 lutego 2021 o 12:14
    Najlepszy tonik na rynku
    Mój absolutny faworyt; żaden ze znanych toników nigdy tak nie nawilżał mi twarzy, przygotowując ją na kolejne kroki pielęgnacji. Ma bogatą formułę, nie jest tak wodnisty, jak inne tego typu produkty — z tego powodu ciężko przy nim stosować mój ulubiony sposób tonizowania twarzy, czyli sprejowanie produktu bezpośrednio na oczyszczoną cerę. Nie przeszkadza mi to jednak; wylewam go na dłonie, lekko rozmarowuję i wklepuję w twarz — szkoda produktu na wylewanie go na wacik. Jest relatywnie drogi, natomiast dla mnie szalenie wydajny i absolutnie wart swojej ceny. By uzyskać podobny efekt nawilżenia przy innych tonikach, muszę używać ich zdecydowanie więcej, a przez to zużywać więcej produktów.
  • 15 lipca 2020 o 18:20
    Doskonały
    Znakomity preparat, doskonale nawilżający, delikatny. Używam niewielką ilość bezpośrednio na dłonie i wklepuję w skórę twarzy i szyi. Ma lekko gęstszą, jakby trochę żelową konsystencję. Zapach mnie nie porywa, ale ujdzie. Działanie nawilżające fenomenalne. Cera po umyciu i zastosowaniu tego toniku jest uspokojona, nawilżona, dobrze przygotowana na dalszą pielęgnację. Jest to dość drogi produkt ale bardzo wydajny (jeśli nie używa się wacików tylko dłoni do aplikacji, co zresztą zaleca producent).
    Zalety:
    • Nawilża znakomicie
    • Likwiduje uczucie ściągnięcia skóry
    OlaMora
    28 stycznia 2020 o 22:39
    jedyny taki
    Uwielbiam ten kosmetyk! Nie jest to jeden z tych toników, które wylewają się jak woda na płatek kosmetyczny i lecimy - tu do czynienia mamy z czymś wyjątkowym. Produkt ten jest gęsty, treściwy, baaardzo wydajny. Wylewam kilka kropel na dłonie, delikatnie rozprowadzam i dotykam twarzy. Nie ma absolutnie żadnego problemu, jeśli już zdarzy mi się wyjść z domu 'w samym toniku'. Nie robię tak zbyt często, bo raczej całą pielęgnację robię automatycznie produkt po produkcie, niemniej czasami w weekend się zdarzy. Butelka jest przyjemna w użyciu, ciemna, z grubszego plastiku. Pozwala na dozowanie bez marnowania, 180ml bez utraty chociaż kropli. Zapach delikatny. Próbowałam innych produktów, bo lubię zmieniać i sprawdzać coś nowego, ale jednak nic tak dobrze nie robi mojej twarzy i jesteśmy ze sobą już bardzo długo. Nie zamierzam zamieniać na inny <3
    Zalety:
    • konsystencja (gęstość?)
    • działanie na skórę
    Wady:
    • może nieco wysoka cena, ale nie żałuję, bo ten produkt to ideał