Wody perfumowane damskie

Hermes Twilly d woda perfumowana 50 ml
Hermes Twilly dHermés woda perfumowana 85ml
Sephora
Hermès - Twilly D'hermès - Woda Perfumowana - 85 Ml - Dla Kobiet

Nasi użytkownicy zostawili 19 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

khy
    13 sierpnia 2024 o 11:39
    Ohydny i wspanialy
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Co to za zapach! Jest tu ten zapach stajni, o której pisala Miloszka, bukiet jasminowo-tuberozowy, imbir, przyprawy, meska woda kolonska i szare mydlo. Twilly d'Hermes EDP zdecydowanie nie jest ladny, a nawet można powiedzieć, ze jest brzydki - ale brzydki taka rasowa, wyrafinowana, arystokratyczna brzydota. Testowalam go wiele razy i zawsze bylam na nie - ale jednak zawsze do probek wracałam, zafascynowana. Nosze go w testach całościowych, ale jedynie w dni, kiedy mało stykam się z ludzmi (bo - nie wiem, czy słusznie - zakładam, ze przeciętnego śmiertelnika może przyprawić o spore cierpienia ;-)) ). Ale i tak czasami warto. Ohydny. Wspanialy.
    thequre
    8 maja 2023 o 19:10
    Nie polecam kupować w ciemno!
    Twilly to kompletnie nie moja bajka :( Teoretycznie wszystkie składowe, które lubię, czyli imbir, gorzka pomarańcza i bergamotka, które otwierają zapach. Rozwinięcie tuberoza, kwiat pomarańczy i jaśmin. W bazie drzewo sandałowe i wanilia, a mnie kompletnie nie podszedł ten zapach. Ja kompletnie nie czułam nic słodkiego, choć jest wanilia. Na mnie pachniały ostro, pikantnie, drzewnie, męsko... i mocno. Nie jest to zapach "bezpieczny" i trzeba w nim pochodzić, zanim się go kupi. Ja niestety kupiłam w ciemno, a potem długo szukałam osoby, której mogłabym go sprezentować, która by się nim nie męczyła. To zapach typu: miłość lub nienawiść. Na pewno nie obojętność.
    W perfumerii
  • 3 maja 2023 o 19:25
    Elegancki zapach z pazurem
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Jest w tym zapachu coś co mnie odpycha i jednocześnie intryguje , jest zadziorny, ale raczej nie zdecydowałabym sie na zakup pełnowymiarowego flakonika. Jak dla mnie są one zbyt przytłaczające, takie duszące zwłaszcza na początku. Perfumy Twilly d' Hermes zaliczają się do zapachów kwiatowych i orientalnych. Nuty głowy to imbir bergamotka i gorzka pomarańcza, nuty serca to tuberoza, jaśmin i kwiat pomarańczy a nutami bazy jest drzewo sandałowe i wanilia. Jak zapach niezbyt do mnie przemawia to trwałości nie mogę im odmówić, bardzo długo utrzymują się na skórze, czuć je następnego dnia.
    W perfumerii
    kasinaa
    8 grudnia 2022 o 10:29
    Totalnie cos innego
    Bardzo originalny i zupełnie inny od wszystkich zapach . To jest słodki zapach a raczej zapachy bo projekcja tego gagatka jest po prostu genialna. Najpierw wyczuwamy trochę ostry zapach imbiru żeby po kilku godzinach wyczuć więcej pomarańczy , cytrusów , białych kwiatów a na końcu wanilię. Jeśli lubisz kwiatowo słodkie zapachy ale już wszystko miałaś to to będzie ogromne pozytywne zaskoczenie. Mega długotrwałe i piekne od flakonika po zawartość. Moim zdaniem reklama jest ogromna pomyłka bo przedstawia ze zapach jest dla szalonych młodych dziewcząt kiedy tak naprawdę jest on dla kobiet 40+ - moim zdaniem oczywiście . To zapach szlachetny i wyrafinowany dla kobiet które już dużo wąchaly o chcą coś totalnie innego. Bardzo gorąco polecam Uwaga jest mega uzależniający - będziecie chcieli wąchać rękę cały dzień !
    Zalety:
    • To zapach całoroczny i na każda porę dnia i nocy
    Tusio
    20 kwietnia 2022 o 12:57
    Śliczne :)
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Opis nut bardzo zachęcający, ale po pierwszym teście na nadgarstku byłam zdecydowanie na nie, ponieważ Melonik ułożył się na mnie wyjątkowo odpychająco – Jej Wysokość Tuberoza przybrała bowiem wcielenie… palonej opony, bo i takie oblicze potrafi pokazać. W tle plątała się woń kiszonych ogórków, co dodatkowo potęgowało negatywne odczucia względem tego zapachu. Dałam jednak tym perfumom jeszcze jedną szansę, tym razem odważyłam się na użycie globalne i… zaskoczyło. Melonik lubi najwyraźniej ciepłą aurę (przy czym może to być po prostu dobrze ogrzana skóra, niekoniecznie trzeba czekać, aż temperatura na zewnątrz wreszcie przekroczy 20 stopni), wtedy staje się miękki, lekko pudrowy, upajający za sprawą białego kwiecia. Mocno wyczuwalne tuberoza i kwiat pomarańczy w otoczeniu imbiru nadają tym perfumom nie tylko uwodzicielską aurę, ale też pewną figlarność, która sprawia, że z przyjemnością nosiłam Twilly za dnia, nie zostawiając ich na szczególną okazję, choć pewnie sprawdziłyby się na randce i mogłaby je założyć też młoda dziewczyna. Dobra trwałość (kilka godzin), projekcja wyczuwalna, ale nie wchodząca nachalnie w przestrzeń osób trzecich. Chętnie widziałabym mały flakonik w swojej kolekcji :)
    • Flakon

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie