Wody perfumowane damskie

Hermes 24 Faubourg EDP

Nasi użytkownicy zostawili 48 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

Pola40
    16 kwietnia 2021 o 17:47
    Nie taki diabeł straszny....
    Zacznijmy od tego, że lubię zapachy retro. Uwielbiam samsarę, kenzo jungle, dolce vita, dune, klasyczny poison, uwielbiam wszystkie wersje allure. Uznaję i darzę szacunkiem, ale nie noszę coco, jil sander 4, joop femme. O 24F czytałam i ucieszyło mnie porównanie do margaretha ley, zmartwiło podobieństwo do zółtego giorgio bevery hills. Pod wpływem chwili kliknęłam, targana emocjami (czy odebrać)...odebrałam. Butelka wspaniała. Zapach mocny, z którym trzeba postępować z rozwagą (lepiej mniej niż za dużo- tak, jak z poison). Jest miodowy, kwiatowy, rześki/ świdrujący w nosie. Obecnie robię test nadgarstkowy, psiknęłam również na bloter, w tygodniu zrobię test globalny. Jest to zapach, który faktycznie potrzebuje oprawy. Jestem święcie przekonana, że używała go moja ciotka (piękna, gustowna kobieta), myślę, że było to w czasach, gdy była w moim obecnym wieku. Pierwsze wrażenie....chyba używałabym jesienią i wydaje mi się, że powinien być aplikowany z dala od nosa (może kark?). Nie jest to zapach brzydki, nie jest to również zapach dla każdego. Są to perfumy złożone, bogate, trwałe i bardzo intensywne. Gdybym miała je porównać to chyba do coco, JS 4, klasycznego poison i jednak bardziej w stronę giorgio niż margaretha ley. Jeżeli lubisz te zapachy, polubisz tego Hermesa. Ja testuję dalej...jak coś się zmieni to dopiszę. Na pewno ogoniaste, na pewno trwałe, na pewno mało popularne. Na ten moment myślę, że zużyję z ciekawością, nie kupię ponownie (kto wie do kiedy starczy mi 100 ml). Edit: zaaplikowane dozownikiem z kulką w październiku są boskie. O d siedmiu dni się z nimi nie rozstaje. Tak myślałam, aura i aplikacja ma ogromny wpływ na ich odbiór. Nadal są trudne, wymagające, ale już wiem o co chodzi w ich fenomenie.
    Zalety:
    • butelka, intensywność, trwałość,
    W perfumerii
    syl74
    6 sierpnia 2019 o 10:47
    Stara szkoła perfumiarska
    Zapach, który można położyć na jednej szali z Chanel No 5. Elegancki, ekskluzywny i trochę retro. Faubourg to perfumy bogate, niezwykle słoneczne i pełne klasy. Otwarcie zapachu ciężkie i nieco duszące. Sam zapach jest mocno kwiatowy, ocieplony słodyczą pomarańczy i przełamany delikatną szyprową nutą. Kompozycja bardzo szlachetna, piękna i wysmakowana. Dla mnie zapach idealny do małej czarnej i pereł. Niekoniecznie na oficjalne bale i przyjęcia ale przynajmniej biała koszula i obcasy obowiązkowe! Tak ten zapach zobowiązuje! Faubourg to także zapach, który dodaje siły w dni kiedy potrzebujemy mobilizacji i zamierzamy podbić świat. Mając go na sobie czuję się jak milion dolarów :) To kwintesencja kobiecości. Flaszka cudo. Piękny grawer na szkle, złote wykończenie i piękny bursztynowy kolor płynu. Jeden z najładniejszych flakonów w mojej kolekcji. Francuski szyk!
    W perfumerii
  • 17 lipca 2019 o 12:26
    Zapach lata.
    Nietuzinkowy, piękny zapach. Hermes 24 Fabourge to przedstawiciel starej,odchodzącej do lamusa/niestety/ szkoły perfumiarskiej . Bardzo ładnie skomponowany i zmiksowany, lekko kwiatowy, równocześnie ma w sobie intrygującą, niepowtarzalną nutę. Gdzieś głęboko, przelotnie przypomina mi Poeme Lancome, jednak jest bardziej przestrzenny, mniej duszący. Trwały. Naprawdę zapach lata, swobody, wakacji. Optymistyczny i mistyczny. Polecam wypróbowanie, zanim wchłonie go dzisiejsza zapachowa bylejakość i nicość. Już teraz jest dostępny tylko w strefach bezcłowych i za granicą. Butelka śliczna.
    • butelka
    Wady:
    • bez wad
    W strefie wolnocłowej
    Katefit
    22 sierpnia 2017 o 16:50
    Ciepły, szyprowy, trwały
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Piękny zapach, bogaty bukiet, kompozycję odbieram jako całość. W taką pogodę jak dziś, deszcz i 16 stopni zapach jest piękny. Odbieram go bez duszenia się. Ciepły, szyprowy, trwały!!!!! Ot co, trwałość niesamowita. Nie krzyczy, że jestem z lat 90-tych. Nie taki typowy jak np. RED DOOR. Ma nutkę retro, ale w obecnych czasach też można go nosić. Na wielkie wyjścia też się nadaje, na sezon zimniejszy jak najbardziej. Nie użyłabym tych perfum w ciepłe dni wiosny lub lata. Polecam, mam próbkę edp, ale zaopatrzę się we flakon, muszę tylko być przy "kasie".
    Zalety:
    • Nie krzyczy, że jestem z lat 90-tych. Nie taki typowy jak np. RED DOOR. Ma nutkę retro, ale w obecnych czasach też można go nosić
    Wady:
    Pat2345
    11 stycznia 2015 o 19:46
    Nieoczekiwana miłość
    Długo zbierałam się do recenzji 24 Faubourg. Po trosze ze względu na legendę samego zapachu, a takie kompozycje recenzuje się najtrudniej, a trochę dlatego, że sama przez jakiś czas nie byłam pewna swoich wrażeń i stosunku do niego. I nie, nie chodziło o to, że musiałam się zastanowić czy mi się podoba czy nie. Raczej o to czy to nagłe, nieoczekiwane, ale bardzo przyjemne zauroczenie jest chwilowe czy też zostaniemy z 24 Faubourg kimś więcej. Po kilku miesiącach ostrożnych i mniej ostrożnych testów nadgarstkowych oraz globalnych mogę napisać, że "to właśnie miłość". Zapach Hermesa jest dla mnie kwintesencją kobiecej nonszalancji w wydaniu smart. Żebyśmy się dobrze zrozumieli, ten zapach do francuski szyk, subtelna kobiecość, luźna elegancja, ale cały czas elegancja i radość życia w jednym. Nie chcę popadać w egzaltację, ale gdyby ktoś mnie zapytał jak pachnie słońce to powiedziałabym, że właśnie jak 24 Foubourg. Nie każdej kobiecie się spodoba, być może część stwierdzi, że jest nazbyt retro i niedzisiejszy, ale dla mnie nie ma to akurat żadnego znaczenia. Nie kategoryzuje zapachów, nigdy nie przypisywałam poszczególnych kompozycji do konkretnych typów kobiet, ale w tym konkretnym przypadku trudno mi wyobrazić sobie nastolatkę ubrana w ten zapach. Po prostu on wymusza określone zachowanie, dystynkcję i styl. I od razu przychodzą mi do głowy kobiety, które mnie inspirują, Emmanuelle Alt, Ines de la Fressange, Hedvig Opshaug, z którymi ten zapach mi się kojarzy. Nie wiem czy jest to ten jedyny, który zostanie moim signature scent. Mam 27 lat i jeszcze tyle zapachów do poznania przede mną. Natomiast wiem na pewno, że dla mnie jest bliski ideału. Używam tego produktu od: 6 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 w trakcie

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie