To absolutny killer, jeśli chodzi o utrzymanie fryzury w ryzach. Ten różowo-fioletowy spray od razu przyciąga wzrok. Wygląda jak kosmetyk z kategorii must-have i na szczęście działa tak dobrze, jak wygląda. W rękach trzymam 265 ml porządnej dawki lakieru, który, co najlepsze, nie pustoszy portfela. Duże, tanie opakowanie to zawsze na plus, wiadomo, lepiej mieć więcej za mniej!
Jak tylko zaczęłam psiknięcia, od razu zauważyłam, że atomizer rozpyla produkt równomiernie. Ta ogromna chmura lakieru to prawdziwa magia, dusząca w zapachu przez pierwsze 5 sekund, ale w długotrwałym działaniu... no, czołg!
Zrobiłam próbę na kok, bo wiadomo, że to najtrudniejszy test. Kilka psiknięć i już miałam skorupę nie do ruszenia. Fryzura ani drgnęła podczas sylwestrowego szaleństwa. Lakier robi dokładnie to, co obiecuje: Extra Hold to nie pusty slogan, to fakt. Trzyma wszystko na miejscu tak mocno, że pewnie nawet tornado nie dałoby mu rady. Może trochę skleja włosy, ale w tym przypadku to działa na plus, przynajmniej nic się nie rozwala, żaden kosmyk z grzywki nie fruwa.
Na dodatek skład ma swoje smaczki: prowitamina B5 w lakierze? No proszę, czuję się jakby moje włosy dostawały przy okazji dawkę odżywienia, zamiast samej chemii. Do tego dochodzi ochrona UV, co uważam za cudowny bonus. Słońce, lakier i zero wyrzutów sumienia, czemu nie? Shelley pomyślało o wszystkim, żeby człowiek czuł się zadbany, a nie jak ofiara kosmetycznej apokalipsy.
Nie będę czarować, ten lakier nie jest subtelny i nie udaje, że utrwala lekko i naturalnie. Jeśli szukasz produktu, który sprawdzi się na cały dzień (i noc!), to Professional Touch Hair Spray wchodzi jak złoto. Można go śmiało używać na większe wyjścia, imprezy albo nawet na co dzień, jeśli mamy ochotę na fryzurę, która nie odpuści. Ogólnie rzecz biorąc, to kawał dobrego kosmetyku, zwłaszcza za tę cenę. Polecam z czystym sumieniem.
Zalety:
- trzyma fryzurę w ryzach
- duże, kolorowe opakowanie
- potężna chmura po rozpyleniu
Wady:
- zapach
- robi skorupę z włosów