Lakiery do włosów

Nivea Care & Hold, Lakier do włosów regenerujący

Nasi użytkownicy zostawili 29 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 20 czerwca 2023 o 11:46
    Gości w mojej szafie często
    Zazwyczaj prostuje swoje włosy codziennie… Chcąc utrzymać efekt przez cały dzień - muszę użyć lakieru do włosow. Przerobiłam różne lakiery, tańsze i droższe, małe i duze. Zatrzymałam sie o to na tym cudeńku. Zapach jest bardzo ładny, dzięki temu nie czuć typowego smrodu lakieru do włosów. Nie skleja włosów, można spokojnie rozczesac. Nie zauważyłam także wysuszenia włosów czy łamania sie włosów. Zużyłam juz kilka opakowań.. polecam jak najbardziej <3
    Zalety:
    • nie skleja włosów
    • przyjemny zapach
    • nie wysusza włosów
    • robi swoją robotę
    • częste promocje
    • aplikator bez korka
  • 14 kwietnia 2022 o 6:10
    Nie zamienie go już na nic innego!
    Odkąd sięgnełam po niego pierwszy raz wiedziałam że nigdy już nie użyje innego lakieru.W końcu mam produkt bez soecyficznego "lakierowego" zapachu który mnie dusi i drażni. Lakier Nivea ma delikatny zapach typowego kremu Nivea -na moich włosach jest lekko wyczuwalny.Coś wspaniałego! Producent obiecuje Nam właściwości pielęgnacyjne...Hmmmm czy tak jest faktycznie?Ciężko stwierdzić w jaki sposób lakier miałby pielęgnować włosy.Według mnie od tego są inne produkty.Nie przesusza włosów,nie skleja ich,nie tworzy kasu na głowie.Jednym słowem mamy lekki,naturalny efekt utrwalenia frzyzury bez obciążania. Wydajny-wystarcza mi na dość długo. Szczerze polecam!
  • 7 lipca 2021 o 14:10
    lakier, jak wiele innych, ale kupuję regularnie
    Nie wiem, czy to z sentymentu do legendarnego kremu Nivea, który dziś przywołuje wspomnienia z dzieciństwa, a ten lakier nawiązuje do niego poprzez kolor opakowania i klasyczne napisy, ale ten lakier jest ze mną już od dłuższego czasu i chętnie do niego wracam. Nie jest to mistrz w tej kategorii kosmetyków, ale na moje potrzeby wystarczający, więc dlaczego by nie. Może odniosę się na początku do deklaracji producenta o właściwościach regeneracyjnych… a może przemilczę… Dobrze, żeby lakier nie wysuszał włosów, w żadne pielęgnacyjne efekty nie wierzę, nie do tego służy. Jeśli nie szkodzi to jest dobrze. A lakier Nivea moich włosów nie przesusza, mimo alkoholu w składzie na pierwszym miejscu, więc nie narzekam. Poza tym, a może po pierwsze, dobrze utrzymuje fryzurę. Na co dzień zwijam moje ciężkie i długie pod łopatki włosy w kok. Bez utrwalenia ta kulka ciągnęła by mi włosy u nasady w dół i sama by się „luzowała” w następnych godzinach od upięcia. Dlatego muszę oprószyć koka lakierem by cały dzień był na swoim miejscu, a pojedyncze włoski nie wychodziły poza szereg. Ponadto z przodu zawsze odstają mi baby hair, które ujarzmiam dotknięciem dłoni, na którą wcześniej zaaplikowałam lakier. Bezpośrednie psiknięcie lakierem to byłoby już za dużo. Taka mała ilość kosmetyku wystarczy, by przez cały dzień te nowo wyrośnięte oseski nie odstawały mi w przez siebie wybranym kierunku. Lakier zamknięty jest w typowej aluminiowej podłużnej puszce z rozpylaczem. Butelka-puszka posiada wcięcie poniżej rozpylacza, które powoduje, że lepiej leży w dłoni. Kolor opakowania nawiązuje do klasycznego opakowania kremu nivea`owskiego. Rozpylacz tworzy z kosmetyku mgiełkę o drobnych, mikroskopijnych kropelkach i jedno, dwa psiknięcia wystarczą, by pokryć kok cienką warstwą produktu nie tworząc przy tym skorupy. Taki ‘kokon”, niewidoczny na kosmykach, chroni fryzurę przez cały dzień. Kosmetyk łatwo wyczesuje się z pasm, jednocześnie zachowuje ich elastyczność. To też plus w moim odczuciu. Zapach również przybliża nas do legendy Nivea, ale niestety jest słabo wyczuwalny, a na prowadzenie wysuwa się lekki aromacik alkoholu. Wszystko to szybko się ulatnia. Szkoda, bo marzyło mi się by czupryna pachniała mi kremem Nivea, ale trudno… Miałam różne lakiery, ale ten z Nivea najbardziej mi odpowiada bo nie wysusza mi kosmyków, wystarczająco dobrze utrzymuje mi fryzurę i przywołuje wspomnienia z dzieciństwa. Kiedyś kupowałam z każdym razem inny lakier, ale od dłuższego czasu jestem wierna temu.
    Zalety:
    • utrzymuje fryzurę w nienagannym stanie przez cały dzień
    • nie tworzy skorupy
    • nie kruszy się
    • łatwo go wyczesać
    • nie niszczy włosów
    • ergonomiczne opakowanie
    • nawiązuje dla legendy kremu Nivea...
    Wady:
    • tylko szkoda, ze nie zapachem
  • 12 maja 2021 o 9:09
    Może być.
    Nie wiem co, gdzie i komu ten lakier coś regeneruje, ale na pewno nie mi. Według mnie lakier, jak każdy inny przeciętny. Nie jest super trwały, ale nie jest też beznadziejny. Nie skleja włosów, ale uważam, że każdy lakier z którym nie przesadzimy, tego nie zrobi.
  • 6 kwietnia 2021 o 9:30
    Łagodne uniesienie
    Lakier bardzo przyjemny, na moich włosach dobrze się sprawdza. Jestem posiadaczka cieniutkich, słowiańskich włosów i po zastosowaniu lakieru u mnie, widać efekty, Włosy są uniesione i wydaje się, że jest ich więcej. Lakier nie skleja włosów, ani ich nie obciąża. Jest bardzo wydajny.
    • działanie
    • trwały efekt