Płyn kupiłam już jakiś czas temu w promocji za ok. 10 zł. W sieci ma dobre opinie, poza tym kosmetyki od Bielendy sprawdzają się u mnie z reguły świetnie, więc wzięłam w sumie w ciemno. Polubiłam go za delikatność, skuteczność w usuwaniu makijażu twarzy, oczu i ust oraz całkiem ciekawy zapach, choć niestety nie taki jak sobie wyobrażałam.
OPAKOWANIE
Bardzo duża butelka 400 ml przekłada się też korzystnie na wydajność i cenę, bo możemy się nim dłużej cieszyć. Bardzo podoba mi się kolorystyka, kolor mnie po prostu urzekł. Szata graficzna przedstawiająca róże, metaliczne elementy dodają całości uroku. Opakowanie zabezpieczone jest zamknięciem na klik, które musimy otworzyć, co gwarantuje, że płyn się nie wylewa tam, gdzie nie trzeba. Otwór jest idealnej wielkości, dzięki czemu można dozować odpowiednią ilość produktu i go niepotrzebnie nie marnować.
PŁYN
Demakijaż ma zawsze kilka etapów, jeśli chodzi o moją pielęgnację. Najpierw używam płynu micelarnego, potem stosuję żel do twarzy lub olejek a potem dopiero żel. Ostatnimi czasy mam fazę na kosmetyki różane, więc nie mogłam przejść koło niego obojętnie. Płyn jest bezbarwny, ma lekko wyczuwalny, delikatny zapach , jednak daleko mu do róż. To taki chemiczny zlepek kwiatowych nut, liczyłam na coś więcej i w tej kwestii się zawiodłam. Gdyby choć trochę przypominał zapach róż... Mimo to nie widzę innych wad, a zapach można jakoś wybaczyć. Płyn bardzo dobrze zmywa zarówno delikatny makijaż jak i mocniejszy. Radzi sobie bezproblemowo z tuszem do rzęs, cieniami, szminką, podkładem i innymi kosmetykami kolorowymi. Skóra jest przyjemnie oczyszczona, resztek makijażu praktycznie nie ma. Nie piecze w oczy, co ważne, ale rzadko stosuję go w tych okolicach. Nie trzeba go wiele, więc posłuży na długo. Płyn ma za zadanie koić, nawilżać, oczyszczać - cóż, to tylko płyn micelarny i nie oczekuję od niego aż tak spektakularnego działania, ponieważ i tak po jego użyciu oczyszczam twarz innymi preparatami, a więc jego działanie w tym zakresie jest krótkotrwałe. Niemniej jednak po jego użyciu skóra jest nawilżona, gładka i uspokojona, więc można te obietnice uznać za prawdziwe. Za tę cenę warto go kupić. Widuję go w wielu drogeriach i sklepikach osiedlowych, więc z dostępnością nie ma problemu.
PLUSY
+ dobrze usuwa makijaż twarzy, oczu i ust
+ jest bardzo wydajny
+ koi, nawilża
+ ma ładny zapach, choć nie różany
+ duża pojemność
+ korzystna cena
+ wygodne opakowanie