Płyny do demakijażu

Cetaphil EM, Emulsja micelarna do mycia twarzy (stara wersja)

Cetaphil EM
e-ZikoApteka.pl
Cetaphil EM emulsja micelarna do mycia, 250 ml

johihh
    11 lutego 2025 o 22:34
    Emulsja
    Ten produkt do oczyszczania nadaje sie zarowno do zmycia makijazu jak i pozostalosci po nim. Bardzo lekka, ultra nawilżająca formula. Sprawdzi sie szczegolnie przy cerach suchych aczkokwiek jako posiadaczka skory mieszanej rowniez moge polecić. Nie ma możliwości przesuszenia skory co jest dla mnie bardzo wazne przy tym etapie pielegnacji. Idealnie nadaje sie na wieczor jak i na dzien.
  • 11 lutego 2025 o 20:40
    Do wrażliwej cery
    Ta emulsja micelarna jest często polecana przez dermatologów, ponieważ delikatnie ale skutecznie oczyszcza skórę, dotkniętą problemami różnego rodzaju. Zgadzam się z tym, że ta emulsja skutecznie oczyszcza i myje skórę. Uważam,że jest to produkt, który powinien znaleźć się w łazience wszystkich osób, które zmagają się z niedoskonałościami skóry, z trądzikiem, stanami zapalnymi itd. Emulsja Cetaphil nie podrażnia problematycznej skóry, tylko ją uspokaja. Podczas mycia wytwarza się przyjemna w dotyku pianka, która łagodnie myje wrażliwy typ skóry. Buzia umyta tym kosmetykiem pielęgnacyjnym, jest czysta, miękka i wygładzona. Pory po jakimś czasie wyraźnie się zmniejszają. Dostrzegam poprawę mojej cery po kilku aplikacjach tego produktu na moją twarz. Buzia mniej się świeci, jest bardziej promienna, a wszelkie zmiany powoli znikają. Emulsję micelarną polecam serdecznie. Pomimo wysokiej ceny, uważam, że jest to produkt godny zainteresowania i stosowania.
    Zalety:
    • Oczyszcza skórę
    • Wygładza
    • Zmniejsza niedoskonałości
    • Zmniejsza pory
    • Regeneruje skórę
    • Nadaje zdrowego kolorytu
    Wady:
  • 25 lipca 2024 o 19:55
    Uratowała moją skórę
    Zakupiłam produkt po poleceniu dermatologa, ponieważ miałam naruszoną barierę hydrolipidową twarzy. Był to strzał w 10, ponieważ już po pierwszym użyciu poczułam ulgę po umyciu buzi, zamiast ciągłego pieczenia. Emulsja, pomimo tego, że jest bardzo delikatna doskonale oczyszczała moją cerę. Produkt jest bardzo wydajny i warty uwagi.
  • 22 lipca 2024 o 9:29
    Jestem zawiedziona
    Dziewczyny, muszę się podzielić moimi wrażeniami po użyciu emulsji micelarnej do mycia twarzy Cetaphil EM i niestety, nie są one pozytywne. Zaczynając od konsystencji – emulsja jest bardzo rzadka, co sprawia, że ciężko ją odpowiednio nałożyć na twarz. Mam wrażenie, że więcej produktu ląduje w umywalce niż na mojej skórze. To już na starcie jest frustrujące, bo marnuje się sporo produktu. Kiedy w końcu uda się ją rozprowadzić na twarzy, nie czuć, żeby robiła cokolwiek szczególnego. Oczyszczanie jest minimalne – po zmyciu mam wrażenie, że moja skóra nadal jest zanieczyszczona. Często musiałam stosować dodatkowy produkt do demakijażu, żeby usunąć resztki makijażu i brudu, co całkowicie mija się z celem używania emulsji micelarnej. Po kilku dniach stosowania zauważyłam, że moja skóra zaczyna reagować negatywnie. Pojawiły się drobne wypryski, których wcześniej nie miałam, oraz zaczerwienienia. Moja skóra, która zwykle nie jest bardzo wrażliwa, zaczęła swędzieć i była podrażniona. Mam wrażenie, że emulsja zamiast łagodzić, dodatkowo pogarsza stan mojej cery. Kolejną wadą jest zapach – emulsja ma dziwny, chemiczny zapach, który mi osobiście bardzo przeszkadza. Oczekuję od produktów do twarzy, że będą miały przyjemny, delikatny zapach, który uprzyjemni rytuał mycia twarzy, a nie coś, co jest odpychające. Podsumowując, Cetaphil EM Emulsja micelarna do mycia twarzy okazała się dla mnie kompletnym niewypałem. Konsystencja, brak skuteczności w oczyszczaniu, podrażnienia i nieprzyjemny zapach sprawiły, że szybko odstawiłam ten produkt. Jeśli szukacie skutecznej i delikatnej emulsji micelarnej, radzę rozejrzeć się za czymś innym.
    Drogeria Super-Pharm
  • 2 czerwca 2024 o 15:07
    klasyk wśród produktów do mycia
    Zużyłam około 3 opakowania emulsji micelarnej z Cetaphilu. Uważam, że jest to produkt uniwersalny i u każdego znajdzie on zastosowanie. Używałam go głównie do porannej pielęgnacji, ponieważ jest niezwykle delikatny i w takim przypadku sprawdzi się idealnie - a szczególnie przy uszkodzonej barierze hydrolipidowej (wtedy wkraczał też do wieczornej rutyny). Moim zdaniem jest to jeden z lepszych produktów do pielęgnacji twarzy z tej kategorii. Na pewno kupie kolejne opakowanie
    Zalety:
    • delikatny, łatwo dostępny