Płyny do płukania jamy ustnej

Lacalut Activ, Płyn do płukania jamy ustnej

Lacalut Aktiv Anti Plaque płyn do płukania jamy ustnej 250ml

• 13 sierpnia 2024 o 11:47
    Przyjemnie odświeża i nie piecze
    Już po kilku użyciach zauważyłam znaczną poprawę stanu dziąseł, co jest szczególnie istotne, mając problemem z krwawieniem dziąseł i ich nadwrażliwością. Płyn ma przyjemny, odświeżający smak, który zapewnia długotrwałe uczucie świeżości w ustach. Doskonale radzi sobie z neutralizowaniem nieprzyjemnego zapachu, co sprawia, że jest idealnym uzupełnieniem codziennej rutyny higieny jamy ustnej. Co więcej, Lacalut Activ jest łatwy w użyciu, nie wymaga rozcieńczania i jest bardzo wydajny – butelka starcza na długo. Skład płynu jest dobrze przemyślany. Zawiera składniki, które skutecznie chronią przed próchnicą i wspomagają regenerację dziąseł, co czyni go idealnym wyborem dla osób dbających o zdrowie swoich zębów i dziąseł.
    Zalety:
    • Miętowy zapach
    • Odświeżenie jamy ustnej na kilka godzin
    • Wygodne opakowanie
    _inga
    24 lipca 2023 o 21:30
    Płyn do płukania jamy ustnej, Activ, Lacalut
    Płyn do płukania jamy ustnej Lacalut kupiłam na jednej z aukcji internetowych. Opakowanie to butelka o pojemności 250 ml, zapłaciłam około 16 zł. Płyn ma rześki przyjemny smak, odświeża, daje miłe odczucie czystości, działa antybakteryjnie, zapobiega powstawaniu kamienia, nie trzeba rozcieńczać, natomiast jego wydajność jest dość przeciętna. Płyn stosuję regularnie dwa razy dziennie po umyciu zębów, producent zaleca również stosowanie przed umyciem zębów co ma na celu likwidowanie osadu bakteryjnego natomiast użycie po umyciu zębów lub niezależnie od mycia zębów - hamuje tworzenie się kamienia nazębnego Podsumowując dobry płyn do płukania jamy ustnej polecam wszystkim, którzy mają problemy z dziąsłami, stanami zapalnymi, myślę że jeszcze do niego wrócę jednak moim ulubieńcem nadal pozostaje płyn do higieny jamy ustnej Biorepair skutecznie działa na stan zapalny dziąseł minimalizuje krwawienia.
    Zalety:
    • smak
    • nie trzeba rozcieńczać
    • odświeża, daje miłe odczucie czystości
    • działa antybakteryjnie
    • zapobiega powstawaniu kamienia
    • nie zawiera alkoholu
    Wady:
  • 14 kwietnia 2022 o 11:36
    Świetny
    Płyn dla mnie jest bardzo dobry, ponieważ nie jest zbyt mocny w smaku, nie które płyn są mocne i podrażniają mi dziąsła i język powodując pieczenie. Płyn dobrze odświeża oddech. Przy problemie z krwawieniem dziąseł świetnie sobie radził i przy regularnym stosowaniu pomógł uporać się z problemem. Produkt często można wychaczyćw cenie promocyjnej więc też na plus.
  • 17 listopada 2021 o 22:56
    Dobry płyn.
    Płynów do płukania jamy ustnej już trochę przetestowałam, ale jak dotąd nie wypróbowałam jeszcze Lacalut. Podczas zakupów w drogerii wrzuciłam go do koszyka, bo skusiła mnie akurat promocja. Płyn zamknięty jest w czerwonym (transparentnym) opakowaniu o pojemności 300 ml. Nie jest to duża pojemność, więc i wydajność była trochę słabsza niż w przypadku innych tego typu produktów. Zapach jest miętowy, od razu czuć w nim odświeżenie. Smak trochę specyficzny, ale nie na tyle, żeby mi przeszkadzał. Produkt jest bardzo dobrym uzupełnieniem codziennej pielęgnacji zębów. Mi używało się go przyjemnie, bo nie był za mocny, nie szczypał w język. Płynu można używać zarówno przed myciem jak i po, ja jednak używałam go najczęściej po umyciu zębów. Na opakowaniu znalazłam informację, że produkt hamuje tworzenie się kamienia nazębnego, chroni przed parodontozą, próchnicą i krwawieniem dziąseł. Ciężko mi się do tego odnieść, ale podczas używania płynu nic złego z moim zębami się nie działo. Jeśli chodzi o kwestię krwawienia dziąseł to nie mam z tym dużego problemu, a jeśli się pojawiał to płyn sobie z tym u mnie radził. Odświeża bardzo dobrze, chociaż nie na długi czas. Podsumowując, płyn Lacalut jest bardzo dobry do stosowania na co dzień. Daję mu cztery gwiazdki, bo nie jest moim ulubieńcem jeśli chodzi o płyny, ale chętnie jeszcze do niego kiedyś wrócę.
    Zalety:
    • Odświeża jamę ustną.
    • Zapobiega tworzeniu się kamienia nazębnego.
    • Chroni przed próchnicą, parodontozą.
    • Pomaga przy lekkim krwawieniu dziąseł.
    • Delikatnie specyficzny smak, ale mi nie przeszkadzał.
  • 17 sierpnia 2021 o 8:40
    Działa
    Mam powracający co jakiś czas problem z krwawiącymi dziąsłami. Oceniany tutaj płyn - chociaż tego problemu nie likwiduje całkowicie- to jednak znacznie łagodzi tę przykrą dolegliwość. Produkt zapakowany jest w charakterystyczną czerwoną butelkę. Posiada też charakterystyczny posmak- na szczęście można się do niego przyzwyczaić. Odświeża jamę ustną i to na długo. Przede wszystkim jednak łagodzi problem krwawiących dziąseł. Sprawia, że przestają być one niezdrowo czerwone, mniej krwawią. Jedynym minusem jest dosyć wysoka cena regularna, na szczęście płyn jest wydajny i wystarcza na długo. Polecam.
    Wady: