Płyny do płukania jamy ustnej

Listerine Total Care Sensitive, Płyn do płukania jamy ustnej

Listerine Total Care Sensitive 500ml

• 20 grudnia 2020 o 16:23
    bez alkoholu, łagodny
    Nie używam płynów do płukania ust z alkoholem, bo są strasznie piekące i wysuszają jamę ustną. Ta wersja Listerine jest znakomita. Świetnie odświeża, a przy tym nie pali. Ma się ochotę po nią sięgać. Używam od kilku lat i nie szukam niczego innego.
    Zalety:
    • bez alkoholu
    • nie piecze
    • świetnie odświeża
  • 29 października 2020 o 18:58
    Delikatny i skuteczny
    Zazwyczaj unikam produktów Listerine bo mają bardzo mocne smaki. Ten jednak jest dosyć łagodny, daje uczucie przyjemnego odświeżenia. Sprawdził się przy moich wrażliwych zębach. Płyn jest wydajny, na pewno kupię ponownie.
  • 29 października 2020 o 16:58
    Mój niezbędnik
    niesamowicie odświeża oddech . Dużo wariantów do wyboru . Dla tych co lubią ostre mocno miętowe kosmetyki i dla tych co wolą łagodne. Dobra płukanka, faktycznie odświeża, stanowi świetne uzupełnienie codziennej higieny zębów.
  • 21 sierpnia 2020 o 15:30
    Łagodny, może nawet za bardzo
    Zwykle używam płynów do płukania ust bez alkoholu i lubię, gdy dodatkowo płyn ma łagodny, "niewykrzywiający" buzi smak. Ten płyn ma w sobie te zalety - zdecydowanie jest łagodny w smaku i delikatny w odczuciach. Dodatkowo nie piecze, nie podrażnia, nie wysusza jamy ustnej. Opakowanie to zwykła butelka, podobna do wszystkich płynów Listerine, z zakrętką zabezpieczoną przed otwieraniem przez dzieci. Płyn jest wydajny i dobrze spełnia swoje zadanie, czyli oczyszcza jamę ustną i przestrzenie międzyzębowe oraz wspomaga utrzymanie codziennej higieny jamy ustnej. Dodam, że mam aparat ortodontyczny i również nie miałam problemów związanych przez to z tym płynem, choć w sumie płynu nie trzeba jakoś specjalnie dobierać do aparatu :). Co najwyżej mogę dodać, że szkoda, że nie ma fluoru, ale ratuję się pastą z fluorem. Minusem płynu jest to, że słabo odświeża jamę ustną - wszystko przez jego łagodność. Odświeżenie jest bardzo krótkotrwałe, w moim odczuciu prawie wcale nie odświeża oddechu, ew. na krótko właśnie. Ogólnie polecam.
    Zalety:
    • Łagodny, bez alkoholu
    • Nie podrażnia, nie "wykrzywia" jamy ustnej ostrym smakiem, jak niektóre płyny
    • Pomaga utrzymać odpowiednią higienę
    • Oczyszcza
    Wady:
    • Słabo i krótkotrwale odświeża
  • 4 kwietnia 2019 o 11:26
    Firma to nie wszystko...
    Płyn do płukania kupiłam podczas zakupów spożywczych w jednym z hipermarketów. Kosztował około 15zł więc nie jakoś mało za pojemność 500ml. Jestem posiadaczką wrażliwych zębów dlatego też staram się o nie dbać dodatkowo używając płynu do płukania jamy ustnej. Nie miałam nigdy płynu Listerine, ale moja koleżanka miała inną wersję. Raz go od niej pożyczyłam na wypróbowanie i obiecałam sobie, że nigdy więcej po ten płyn nie sięgnę- strasznie palił mnie w buzi, nie wytrzymałam 30 sekund. Rozumiem, że są osoby, którym się to podoba, ale ja do nich nie należę. Na ten płyn skusiłam się po wyczytaniu informacji, że jest on łagodny. Płyn koloru niebieskiego zamknięty jest w charakterystycznej butelce, która posiada zakrętkę uniemożliwiającą się dostanie dzieciom do płynu, co jest ogromnym plusem- pomimo, iż nie mam dzieci wiem, że dużo rodziców to doceni ;) Płyn rzeczywiście jest bardzo łagodny, nie ma tutaj żadnego pieczenia czy szczypania podczas płukania jamy ustnej. Produkt stosowany dwa razy dziennie po umyciu zębów idealnie i długotrwale odświeża oddech, dodatkowo wzmacnia ochronę przed podrażnieniami dziąseł. Jednak jak dla mnie taki efekt można osiągnąć również tańszymi płynami do płukania jamy ustnej. Uważam, że firma to nie wszystko i przy wyborze tego typu produktu powinniśmy kierować się przede wszystkim działaniem produktu. W tym przypadku moim zdaniem płyn jest mało wydajny i dlatego raczej będę szukać czegoś tańszego ;)
    Zalety:
    • Dostępność
    • Nie piecze
    • Łagodny dla dziąseł
    • Nie zawiera alkoholu
    • Długotrwale odświeża oddech
    Wady: