Mydła

Naturalne Mydło W Kostce Na Sznurku Rozmaryn 100g

shooya
    7 października 2022 o 21:32
    Lubię bardzo
    Polubiłam się bardzo z mydłami rzemieślniczymi i to należy do moich ulubionych, choć wkurzają mnie te rozmarynowe igiełki i nie jestem fanką tego kształtu, to zapach i skład wynagradzają mi te niedogodności. Uwielbiam to mydło, zwłaszcza latem
  • 1 stycznia 2021 o 12:49
    Swietne naturalne mydełko z glinką kambryjską
    Naturalne mydełka uwielbiam, są całkowicie inne od tych popularnych drogeryjnych. Rozmarynowe jest urocze w każdym calu, piękna kostka z zatopionym suszonym zielskiem rozmarynu tylko w wierzchniej warstwie, w środku jest gładkie bez żadnych drobinek, ze sznureczkiem do zawieszenia. Kolor błękitno- zielony zdobi łazienkę. Zapach czysty ziołowy, ja uwielbiam zapach rozmarynu więc dla mnie cudowny. Dla kogoś innego może smierdzieć. Ale żadnego chemicznego zapachu tu nie znajdziemy. Gusta są różne. Co ważne, zapach utrzymuje się cały czas ten sam w stosunku do zużycia kostki. Mydełko trzeba przyznać trochę słabo poręczne, ale do przeżycia. Kostka pieni się ładnie, gęstą pianką, doskonale myje z wszelkiego brudu i zanieczyszczeń. Używałam go głównie do rąk, zapach pozostaje na dłoniach długo po umyciu. Najbardziej podoba mi się to że ono cudownie myje, skóra jest czysta, świeża i pachnąca. Należy jednak pamiętać, że ma odczyn zawodowy, więc może wysuszać, ale ja nie oczekuję od mydełka nawilżenia. Raz w tygodniu myję nim nawet twarz i żadnej krzywdy mi nie robi. Mydełko jest niesamowicie wydajne, nie rozmięka i nie robi ciapy na mydelniczce. Zachowuje " fason" praktycznie do końca. Uważam , że jako mydełko jest rewelacyjne. Spełnia obietnice producenta, szoruje aż miło, przy tym pięknie wygląda i pachnie. Czego oczekiwać więcej? Czy na minusy ? Tak, trochę zawyżona cena- mogłoby być o połowę tańsze. Polecam, ja chętnie wypróbuję następne manufaktury Ministerstwa dobrego mydła.
    Zalety:
    • świetnie myje
    • glinka kambryjska w składzie
    • naturalny skład
    • naturalny ziołowy zapach
    • pięknie wygląda
    • sznureczek do zawieszenia
    • nie rozmięka
    • starczy na długo
    Wady:
    • trochę nieporęczna kostka
    • jak to mydło wysusza , ale to chyba raczej nie wada
  • 27 września 2020 o 17:38
    udana kostka
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Ostatnio mydła towarzyszą mi coraz częściej i coraz chętniej wybieram taki typ kosmetyku eliminując powoli plastikowe opakowania w łazience na ile to możliwe. Mydło rozmarynowe otrzymałam od firmy MDM jako próbka do zakupu innych produktów. Próbka zawierała trzy (albo cztery, już nie pamiętam) niewielkie kostki mydła, co wystarczyło mi na kilkanaście użyć i zdążyłam wyrobić sobie opinię o produkcie. A jednocześnie nabrałam ochoty na wypróbowanie i innych wariantów mydeł - KONSYTENCJA: kostka w kontakcie z wodą wytwarza przyjemną, kremową pianę, która przyjemnie oczyszcza. Mydło nie rozmywa się i nie brudzi mydelniczki, nie pęka również więc nie obserwuję tu tych negatywnych cech niektórych mydeł, które się „rościapciają”. - ZAPACH: skoro mamy mydło rozmarynowe, to właśnie takiego zapachu oczekuję i takie otrzymuję. Panie w MDM dobrze trafiły z zapachem w moim przypadku bo osobiście lubię aromat rozmarynu więc wybór takiego właśnie mydła trafił idealnie w mój gust. A że aromat jest czysty, prawdziwy, bez żadnych sztucznych dodatków, a jednocześnie delikatny, nienachlany, to śmiało mogę powiedzieć, że podoba mi się bardzo. Dodatkowo zapach nie ulatnia się po kilku użyciach z kostki, towarzyszy przy każdym zastosowaniu. Jestem na tak. - DZIAŁANIE: kostka dobrze oczyszcza skórę z całodziennych zanieczyszczeń, potu i co tam się jeszcze do skóry przyczepi. Kremowa piana uprzyjemnia prysznic, a zapach potęguje przyjemność. Wszystko jest jednak zrównoważone, a mydło spłukuje się dobrze, bez osadu czy tłustego filmu. Skóra po oczyszczeniu jest miękka, nie pojawia się uczucie ściągnięcia, z którym niegdyś kojarzyłam mydło. W spokoju aplikuję na ciało balsam nawilżający i nie pojawia się swędzenie i ściągnięcie w miejscu, gdzie jeszcze balsamu nie nałożyłam. Cenię to sobie i chwalę. Kostka nie nawilży mojej skóry, ale tego nie oczekuję od żadnego produktu oczyszczającego, ale wysuszenie, nawet w niewielkim stopniu, to dla mnie już za dużo. Tutaj jednak czuję się komfortowo. Chętnie kiedyś wrócę znów do tego mydła i innych wersji mydeł MDM.
    Zalety:
    • dobrze się pieni
    • tworzy aksamitną pianę
    • kostka nie rozmywa się i nie pęka
    • dobrze oczyszcza
    • nie pozostawia osadu
    • nie wysusza
    • nie pozostawia uczucia ściągnięcia
    • przyjemnie pachnie czystym rozmarynem
    • zapach towarzyszy mi przy każdym użyciu
  • 6 lipca 2020 o 9:36
    Bardzo miłe zaskoczenie
    Od dawna myślałam o mydle MDM w wersji rozmarynowej- głównie dla tego kształtu i sznureczka! Ostatnio używam masę produktów w wersjach w kostkach i po prostu już nie mam tylu mydelniczek :P Pomysł produktu ze sznutkiem wydał mi się w sam raz na moje potrzeby, oprócz tego nigdy nie używałam żadnego mydła z Ministerstwa Dobrego Mydła- pomyślałam że super, czas na testy! Trochę przeraziły mnie inne recenzje, ale pomyślałam, że jak nie spróbuję, to się nie przekonam... 1. Opakowanie. Produkt wykonany w duchu ideii less waste, składa się z kostki, sznurka oraz kartonowej banderolki. I w sumie nic więcej nie potrzeba. Pomysł ze sznurkiem jest naprawdę przecudowny, bo oszczędza miejsce w łazience, naprawdę mega wygodnie się tego używa (bo nie ma szans, żeby namydlone mydło wypadło nam z rąk np), a poza tym powieszone ma lepsze środowisko dla schnięcia i nienamnażania bakterii. 2. Skład. Produkt zawiera naturalne składniki, jest głównie mieszanką olei, masełek i olejków eterycznych. Fajny, naturalny, treściwy. 3. Konsystencja. Produkt ma naprawdę ciekawą konsystencję, kostka nie jest tak twarda jak inne, w kontakcie z wodą zmienia się w "kremowy balsam". Dobrze się pieni. 4. Działanie. Dzięki dużej zawartości naturalnych olejków i maseł mam wrażenie, że myję się balsamem do ciała- skóra jest miękka, odżywiona, "uspokojona"- a przy tym delikatnie (ale skutecznie!) oczyszczona. Mydła używam pod prysznicem, do ciała- do twarzy jednak używam innych, specjalnie przeznaczonych żeli. Cieszę się, że nie poddałam się opiniom, że produkt przesusza- w moim przypadku nic takiego nie zrobił, a wręcz ograniczył ciągłe używanie balsamów i innych smarowideł. 5. Zapach. Uwielbiam rozmaryn więc zapach jest dla mnie przecudowny. Jedynie co to po dłuższym używaniu zaczęły się odrywać te suszone listki rozmarynu, co tak trochę mi nie odpowiada- ale dla zapachu warto to przeżyć. 6. Cena może wydawać się wysoka, ale dla takiej jakości produktu jestem w stanie ją dać. Do tego produkt jest wydajny, sądząc po dotychczasowym używaniu starcza na długo. Podsumowując jestem zadowolona z produktu, daje mu 5/5. Pewnie jeszcze do niego wrócę.
  • 4 kwietnia 2020 o 0:08
    Jedynie piękny zapach, a szkoda
    Uwielbiam oleje z Ministerstwa dobrego mydła, dlatego robiąc zakupy postanowiłam skusić się na mydło. Wybrałam to rozmarynowe i kiedy dostałam przesyłkę nie zawiodłam się zapachem. Mydło pachnie obłędnie i dodatkowym plusem jest sznurek, dzięki któremy można je wygodnie zawiesić i przechowywać. Niestety na tym kończą się plusy tego produktu. A szkoda. Skóra po wymyciu jest nieprzyjemnie sucha i matowa i to dla mnie wyklucza ten produkt z codziennego użytku.
    • sznurek do zawieszenia
    Wady:
    • uczucie, które zostawia na skórze