Maseczki klasyczne

Ziaja Nuno, Maska z zieloną glinką

xBunny
    11 października 2023 o 17:40
    Z wspomnień nastolatki
    Używałam go w czasach nastoletnich. To dla mnie kultowy kosmetyk, używałam go nonstop! Produkt bardzo delikatny, który uspokajał zaczerwienioną buzię, zmniejszał wypryski. Mam wrażenie,że nawet pomagał szybciej się im zagonić. Maska była tania akurat na kieszeń nastolatki. Ziaja Nuno będzie dla mnie zawsze miłym wspomnieniem nastoletnich lat. Chętnie kupię ponownie by sprawdzić jak podziała na mnie teraz.
    Zalety:
    • Higieniczne opakowanie w tubce
    • Ładny zapach
    • Dostępność
    • Działanie
    Wady:
    • Zbyt szybko się kończyła - ale tak jest zawsze gdy kosmetyk jest super : D
  • 27 września 2023 o 14:04
    Stosuję tę maskę regularnie
    Maseczkę stosuję mniej więcej raz na tydzień dla dokładnego oczyszczenia po całym tygodniu i sprawdza się ona świetnie. Pięknie pachnie, formuła jest bardzo komfortowa w nakładaniu, ja najbardziej lubię stosować ją pod prysznicem, wtedy efekt jest jeszcze lepszy. Mam skórę mieszaną i maseczka mnie nie przesusza, skóra po niej jest gładka.
  • 8 grudnia 2021 o 20:51
    Pół na pół
    Maski używałam za czasów młodości ..jak byłam nastolatka, Dobrze działała na moją cerę , nie czułam uczucia ściągnięcia ani pieczenia twarzy . Duzy plus tez ma w pojemności 60 ml , to dość dużo , to wystarczy na długo. Zapach miała taki hmm..kosmetyczny.. nie jakiś słodki ..po prostu jak zwykła maska z glinka .
    Elednor
    27 listopada 2020 o 20:18
    Warty polecenia, chociaż cudów nie robi
    Maskę Ziaja Nuno pierwszy raz używałam jakieś 10lat temu, kiedy mieszkałam jeszcze w Poznaniu. Teraz po wielu latach wróciłam do niej, żeby sprawdzić czy działa tak samo jak kiedyś. Seria Nuno jest serią dedykowaną nastolatkom i osobom z cerą trądzikową. Jest to maska oczyszczająca z glinką zieloną, ale jeśli mam być szczera nie różni się szczególnie od maseczek w saszetkach innych marek, które możemy dostać w drogeriach. Jednakże jest tania, mamy jej aż 60ml i spełnia swoją funkcję znakomicie. Oczywiście nie należy spodziewać się cudów, że po jednej aplikacji wszystkie nasze niedoskonałości magicznie znikną! Maski tak nie działają, a mam wrażenie że wiele osób właśnie tego oczekuje. Jej działanie jest raczej delikatne i jeśli jest stosowana regularnie to z pewnością można zobaczyć efekt delikatnej redukcji zmian trądzikowych. Jednakże w mojej ocenie jest to maska warta polecenia, chociażby ze względu na właściwości oczyszczające i antybakteryjne glinki zielonej. Jest to produkt o wegańskiej formule, która zawiera wiele składników roślinnych: wyciąg z szałwii, ekstrakt z Hamamelisa, owoców drzewa tara i białej herbaty. Opakowanie i produkt: Maska ma gęstą konsystencję która po zaaplikowaniu na twarz, nie spływa z niej. Ma zielony kolor, który zawdzięcza właśnie glince zielonej – a przynajmniej tak myślę, bo pewności nie mam. Produkt zamknięty w tubce o pojemności 60ml. Produkt łatwo wyciska się z tubki i nie pryska. Jesteśmy w stanie wycisnąć tyle ile chcemy, bez większego problemu. Produkt ma całkiem przyjemny zapach, nieprzeszkadzający podczas zabiegu. Aplikacja i działanie: Aplikacja jest bezproblemowa. Można ją nakładać dłońmi, ale także pędzlem tak jak w moim przypadku. Maska w miarę szybko zastyga, więc spokojnie można się w tym czasie czymś zająć bez obawy, że coś nam spłynie z twarzy. Nie miałam też problemu z jej zmyciem. Najpierw ścieram nadmiar maski chusteczkami nawilżanymi a potem resztki zmywam ciepłą wodą i jest ok. Po jej zmyciu skóra jest dobrze oczyszczona i zmatowiona, chociaż efekt matu jest raczej krótkotrwały. Skóra jest nawilżona, dzięki zawartości d-panthenolu. Produkt delikatnie złuszcza naskórek, co prowadzi do redukcji zmian trądzikowych, jednak tylko w niewielkim stopniu. Nie było tutaj jakiegoś efektu WOW. Maska mnie nie uczuliła i nie podrażniła i co najważniejsze: nie zapycha porów! Dostępność i cena: Dostępna jest w wielu sklepach internetowych jak i stacjonarnych. Nie tylko w drogeriach kosmetycznych, ale też w aptekach i dyskontach typu Tesco. Chociaż w momencie pisania tego postu, z jakiegoś powodu w wielu sklepach była niedostępna. Ogromnym plusem jest jej cena, która w przełożeniu na pojemność jest bardzo niska. Kiedy za jedną saszetkę z maseczką średnio płacimy 2-4zł, tutaj za nie wiele więcej mamy ilość wystarczającą na kilka porządnych aplikacji. Mi takie opakowanie starcza na dziesięć czy nawet więcej aplikacji. Cena tej maski to tylko 6-8zł. Czy warto? Zdecydujcie sami :)
    Zalety:
    • wegańska formuła
    • nie zapycha porów
    • oczyszcza skórę z sebum
    • chwilowe uczucie zmatowienia
    • delikatnie złuszcza naskórek
    • delikatnie redukuje zmiany trądzikowe
    • nawilża skórę
    • opakowanie w formie tubki
    • odpowiednia konsystencja, nie spływa z twarzy
    • przyjemny zapach
    • nie uczulił, nie podrażnił
    • niska cena
    Wady:
    • słaby efekt redukcji zmian potrądzikowych
    • mat jest, ale regulacji sebum szczególnie nie widać
  • 15 listopada 2020 o 14:21
    Bez rewelacji
    Używałam tej maski z jakieś 10 lat temu, za czasów małoletnich. Pamietam, ze maska była tania. Miałam a w zasadzie nadal mam cerę z niedoskonałościami, wypryskami itp, efekt po niej był bez jakiegoś efektu wow, ale na tamte czasy moglabyc. Maska jest ciężkiej konsystencji, ciężka do zmycia.