WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM

Canmake Tokyo Quick Easy Liner Eyeliner w pisaku

5 na 51 opinię

• 15 września 2017 o 12:25
    Mam już kolejny :)
    POSIADAM KOLOR CHERRY BROWN Był to swego czasu dla mnie produkt dość przełomowy i do dziś sądzę, że jest na tyle niezastąpiony, że ciężko będzie mi w przyszłości znaleźć coś podobnego. Kolor jest spełnieniem moich najskrytszych marzeń - ciepły, nieco rudawy odcień brązu, który po nałożeniu na oko nie wygląda jakoś nienaturalnie w połączeniu z ciemniejszymi rzęsami. Doskonale podbija moją zieloną tęczówkę i wygląda bardzo naturalnie co dla mnie w makijażu jest wręcz piorytetem. Jeżeli chodzi o trwałość to może konkurować jedynie z K-palette "1 day tattoo". Jest bardzo wodoodporny, tarcie nie powoduje wykruszenia, rolowania i zmaz kreski co jest dobre dla osób, które mogą od czasu do czasu pocierać oczy , lub będą cierpieć na łzawienie oczu. Nie ruszy go zła pogoda, więc można spokojnie chodzić po mieście. Jest jednak łatwo zmywalny w ciepłej wodzie (nie wiem co to za technologia, ale z tłumaczenia wychodzi tylko słowo "folia"), która powoduje, że produkt pod wpływem temperatury się roluje i łatwo znika co jest wielkim plusem jeżeli nie chcemy tracić czasu na demakijaż. Czy jest idealny? Myślę, że nie. Najbardziej przeszkadza mi pisaczek, który potrafi być twardy i niewygodny w tworzeniu bardziej precyzyjnych kresek oraz jego wydajność. Po codziennym 3 miesięcznym stosowaniu musiałam wyrzucić go do kosza ponieważ już kończył swoją żywotność, jest jednak o połowę tańszy niż większość japońskich eyelinerów i spokojnie przebija się w czołówce jeżeli chodzi o trwałość... a próbowałam wieeele japońskich i koreańskich linerów ( koreańskie wypadają dosyć słabo), więc danie paru złotych i wymiana co 3 miesiące nie jest dla mnie dużym problemem
    Zalety:
    • kolor: jest cudowny i unikatowy. Taki rudawy ciepły odcień brązu, sprawia, że makijaż od razu nabiera naturalności i takiej... hmmm. promienności(?). Dostępny w 2 wariantach kolorystycznych: black i cherry brown
    • Trwałość. Jest naprawdę imponująca. Wręcz porównywalna do tej z K-palette "1 day tattoo" a to już czołówka ŚWIATOWA. Nie ruszy go wiatr, deszcz, łzy, tarcie oczu, na stronie piszą, że jest też odporny na sebum
    • Łatwość w demakijażu. Specjalna technologia powoduje, że ciepła woda zmywa z naszych oczu kreskę... Nie wiem jak to działa ponieważ deszcz, zimna woda, ślina nie jest w stanie go ruszyć, ale cieszę się, że nie trzeba bawić się w bardzo skomplikowany demakijaż
    • Cena. Zdecydowanie jest to jedna z niższych półek cenowych w Japonii więc w razie gdyby coś się stało nie powinno być większego problemu z dokupieniem
    Wady:
    • Niewygodny pisak. Jest trochę twardy, może w pewnych momentach użycia być mało precyzyjny, ale i tak robi 2 razy cieńsze kreski niż jakikolwiek polski eyeliner jaki znam
    • Szybko wysycha. Po 3 miesiącach musiałam wymienić na nowy... ale był on używany praktycznie codziennie więc może gdybym malowała się okazjonalnie to starczyłby na dłużej