Podpaski

Always Classic Normal Sensitive, Podpaski higieniczne ze skrzydełkami rozmiar 1

• 10 sierpnia 2021 o 13:35
    Jakość nie powala z nóg.
    Podpaski te kupiłam w jednej z internetowych aptek, gromadząc zapasy różnorakie. Jak dotąd stawiałam na produkty higieniczne marki Bella, ale postanowiłam sobie trochę odmienić. Padło - zdawałoby się, na pewniaka, czyli Always. Podpaski kupiłam w cenie około 8 złotych za opakowanie zbiorcze zawierające 20 podpasek zapakowanych w oddzielne folijki, za co duży plus. Co do samego wyglądu: od razu rzuciło mi się w oczy, iż podpaski nie są zbyt wysokiej jakości, już po wyjęciu z folii i wyprostowaniu, w dalszym ciągu były trochę pozaginane i jakby pomięte. Przechodząc do parametrów, grubość jest do zaakceptowania, długość faktycznie normalna, a chłonność w sam raz na średnio obfite krwawienie (mnie się żaden przeciek nie przytrafił, ale w przypadku większego krwawienia bym nie ryzykowała). Podpaska ma dość mocny klej i dodatkowe mocowanie przy pomocy skrzydełek, które również oferują nam ochronę bielizny po jej bokach. Zapach jest niewyczuwalny. Pora przejść do mankamentów. Największym minusem jest, iż wydzielina nie była wchłaniana do wnętrza produktu, dając poczucie (i nie tylko poczucie) zabrudzenia, co jest niekomfortowe i może skutkować np. zwiększonym ryzykiem podrażnień bądź nawet odparzeń. Dlatego ja niestety jestem na nie i nie sięgnę po te podpaski ponownie.
    Zalety:
    • foliowe saszetki, w które zapakowana jest oddzielnie każda podpaska
    • skrzydełka
    • dobrze trzymający klej
    • przyzwoita grubość i długość
    • brak wyczuwalnego zapachu
    Wady:
    • niska jakość wykonania
    • wydzielina nie jest wchłaniana w głąb podpaski, przez co noszenie jest niekomfortowe
    • podpaska jest wyczuwalna podczas użytkowania
    • może podrażnić / odparzyć ze względu na ciągły kontakt wydzieliny ze skórą
    • cena nieadekwatna do jakości
  • 22 maja 2021 o 14:24
    Lubię je
    Podpaski bardzo dobrze spełniają rolę. Dobrze wchłaniają płyn, pozwalając utrzymać suchość na długo. Dobrze trzymają się bielizny, nie przesuwając się w trakcie ich noszenia. Nie mam do nich żadnych zastrzeżeń.
    Zalety:
    • dobrze wchłaniają płyn
    • mają silny klej
  • 11 kwietnia 2021 o 8:40
    3xTAK
    Uwilelbiam Always a w szczególności tą wersję-Soft Feel Protection. Powłoczka jest bardzo miękka,podpaska doskonale ansorbuje wilgoć pozostawiając uczucie suchości i świeżości. Plusy; -Delikatny,perfumowany zapach. -Każda podpaska pakowana w osobną saszetkę -Duże skrzydełka +dobry klej gwarantują komfort użytkowania .Nic się nie odkleja,nie zmienia położenia. -Dobre wchłanianie. Mój faworyt jeśli chodzi o podpaski przeznaczone na średnie krwawienia.
  • 18 kwietnia 2020 o 17:22
    Akcja Always
    Po markę Always sięgnęłam z myślą o akcji #Akcja donacja czyli podpaski dla uczennic, poza tym zawsze warto zmienić czasem ;)swoje upodobania i przyzwyczajenia i sprawdzić co w trawie piszczy. W foliowym różowym dziewczęcym opakowaniu mieści się 10 szt , zapakowane każda w oddzielą białą kopertkę,wszystko ładnie,schludnie,można wrzucić do torebki, plecaka, nic się nie ubrudzi,podpaski mają skrzydełka które chronią przed przesuwaniem się i ubrudzeniem bielizny. Mają one na środku wytłoczoną małą kształtem przypominającą podpaskę w kolorze błękitu, są tu też wyżłobienia oraz wgłębienia, co ma dać nam poczucie czystości oraz świeżości a także pewności w tych dniach. Jeśli chodzi o grubość porównałabym je do Naturella Classic Normal Camomile bez skrzydełek, tyle że Always jest bardziej delikatny i komfortowy, nie marszczy się przy każdym kroku, nie zwija,klej trzyma mocno podpaskę na miejscu, z ciekawości użyłam ich drugiego dnia okresu w nocy i spisały się fantastycznie, nic nie przeciekło. Także ja z chęcią wypróbuję inne warianty Always.
    Zalety:
    • komfortowe
    • nie podrażniają
    • nie uczulają
    • są delikatne ale wytrzymałe
    • bardzo dobrze poradziły sobie w nocy w drugim dniu co mnie pozytywnie zaskoczyło
    Wady:
    • w moim mieście ciężko jest o różnorodność wariantów do wyboru
  • 5 lutego 2020 o 14:05
    Pierwsze wrażenie super, ale szybko wychodzi na jaw slaba jakość
    Lubię markę Always i często sięgam po jej produkty. Te podpaski do zakupu skłoniły mnie swpim ladnym, dziewczecym designem i obrazkiem bawełny, który sugerował komfort i wygodę. Podpaski mają siateczke, są bardzo zgrabne i dobrze wyprofilowane. Początkowo zrobiłam wielkie " woow", uwielbiam je, a po chwili zawód. Jest to produkt słabej jakości- siateczka rwie się, przedziera, bardzo szybko zniekształca przez co odczucie komfortu pozostaje tylko wspomnieniem. I nie trzeba nic robić by tak się działo, zbija się w grudke i jest okropna. Nie przepuszcza powietrza , stąd bardzo szybko prowadzi do odparzen, - dopiero z tą podpaska poczułam co to jest. Więc jej wyjątkowość jest u mnie bardzo negatywna. Chłonnosc- słaba, przez te odkształcenia wpadka z nią to niemal gwarancja. Zagina się, zbija, odgniata. Mimo wielkiej miłości do Always tym podpaskom mówię stanowczo NIE.

Zobacz także inne Podpaski