Podpaski

Always Ultra Super, Podpaski higieniczne ze skrzydełkami rozmiar 2

• 23 sierpnia 2024 o 21:54
    Must have z czasów nastoletnich
    Podpaski Always Ultra kojarzą mi się najbardziej z czasami podstawówka/gimnazjum i z paniami, które przychodziły do szkoły na prelekcje o menstruacji, a pod koniec rozdawały nam książeczki ,,Między nami kobietkami" wraz z próbkami podpasek oraz pięknym kartonowym pudełeczkiem na podpaskę. Książeczka mocno promowała Always Ultra, przez co podpaski te były moim miesiączkowym must have mimo ich wcale nie niskiej ceny. Pamiętam, że książeczka zachęcała dziewczyny aby nosiły podpaskę Always Ultra w ,,dyskretnym" pudełeczku do szkoły, bo nie wiadomo czy to właśnie w szkole nie dostaną swojej pierwszej miesiączki. No więc oczywiście gdy już ją dostałam jak tylko mogłam sobie pozwolić finansowo kupowałam sobie sławne Always Ultra i czułam się ,,top nastolatką". A teraz czas na moją opinię dotyczącą jakości tych podpasek. A więc Always Ultra są podpaskami jak najbardziej dobrej jakości, posiadają siateczkę, która w pewnym stopniu ogranicza kontakt narządów płciowych z wydzieliną menstruacyjną zapewniając większą higienę. Podpaski są cieniutkie, prawie niewyczuwalne przez skórę, łatwo można się do nich przyzwyczaić. Siateczka może powodować lekkie podrażnienia okolic intymnych. Podpaski te zapakowane są w urocze folijki, które sprawiają, że są w miarę dyskretne a przede wszystkim łatwe i higieniczne w przechowywaniu np w torebce/plecaku. Dobrze trzymają się bielizny, nie zwijają się i nie rolują. Są dostępne w wielu wariantach, także na noc. Nie przeciekają. Ich minusem jest dla mnie cena, no cóż podpaski te należały kiedyś do najdroższych na rynku, np Bella Ultra, czy Naturella Ultra są tańsze a ich walory właściwie takie same. Obecnie również Always Ultra nie są tanie. Odejmuję jedną gwiazdkę tylko ze względu na cenę.
    Zalety:
    • nie przeciekają
    • higieniczne dzięki siateczce
    • dobrze się trzymają
    • ultra cienkie, praktycznie niewyczuwalne
    • zapakowane w ładne folijki
    • sentyment ze szkoły
    • siateczka może podrażniać
  • 19 czerwca 2024 o 9:48
    Zapewniają komfort i najlepszą ochronę podczas miesiączki.Neutralizują niechciany zapach.Świetna ochrona.
    Marka Always ma mnóstwo rodzajów podpasek i bogaty asortyment dlatego nie jest szybko i łatwo wybrać, ale w kwestii dbania o siebie i ochrony trzeba mieć wybór, co bardzo mnie cieszy. Ja wybrałam cieńsze Always Ultra w opakowaniu jest 8 podpasek, które neutralizując niechciany zapach, blokują go i naprawdę są skuteczne. W czasie menstruacji to dla mnie bardzo ważne, abym czuła się bezpiecznie,a te podpaski z technologią Looks Leaks & Odors to znaczy blokującą niechciany zapach zapewniają wszystko czego potrzebuję w czasie okresu. Warstwa ochronna podpasek Always Ultra jest bezwzględnie rewelacyjna i bardzo istotna. Podpaski Always Ultra nie uczulają, nie powodują dyskomfortu, nie powodują podrażnień. Bardzo dobrze chronią przed przeciekaniem. Dodatkowy atut to skrzydełka, które chronią zarówno mnie jak i moją bieliznę. Każda podpaska jest zapakowana oddzielnie w różowej ochronie z ładną grafiką. Przemyślany design pozwala, aby zawsze można mieć podpaskę Always Ultra w torebce bądź plecaku jako dodatkową ochronę na tzw. wszelki wypadek. Reasumując Moje ciało czuje się z nimi bardzo dobrze i bezpiecznie w każdej sytuacji.
    Zalety:
    • Opakowanie estetyczne
    • Piękna kobieca szata graficzna
    • Podpaski świetnie zapakowane, każde osobno
    • Skuteczne
    • Zgodne z opisem producenta
    • Dobra cena
    • Dostępne w Drogeriach i Aptekach
    • Higieniczne
    • Ze skrzydełkami
    • Bezpieczne
  • 30 grudnia 2023 o 22:35
    Always to lider w kategorii podpasek
    Opakowanie: 16 podpasek (ale są też wersje z 8 i 32) w jednym opakowaniu to praktyczne rozwiązanie, a charakterystyczna kolorystyka różowa ułatwia szybkie rozpoznanie w sklepie (że to rozmiar 2) Dostępność: Łatwo dostępne w wielu sklepach, od marketów, po drogerie i apteki, co ułatwia zakupy. Cena: Choć cena regularna może być nieco wyższa (ok. 16 zł), zazwyczaj są dostępne w promocyjnych cenach, co sprawia, że są konkurencyjne pod względem kosztów. Perfumowanie: Pomimo perfumowania, nie wywołały u mnie reakcji alergicznej. Jednak dla niektórych osób substancje zapachowe w podpaskach mogą być potencjalnie drażniące, dlatego świetnie byłoby gdyby zaczęto rezygnować z takich dodatków. Podpaska to nie perfum. Chłonność: Dobra chłonność to kluczowy dla mnie aspekt każdej podpaski, a w tym przypadku spełnia w 100% oczekiwania, zapewniając komfort w każdej sytuacji. Skrzydełka: Skrzydełka, które się nie przesuwają, to duża zaleta. Zapewniają one dodatkową ochronę i sprawiają, że podpaska trzyma się pewnie na swoim miejscu. Klej: Bardzo dobry klej to kluczowy element, szczególnie dla aktywnych osób. Działa on skutecznie, eliminując obawy związane z przemieszczaniem się podpaski. Podsumowanie: Podpaski higieniczne ALWAYS Ultra Super to solidny wybór, łączący w sobie wygodę, skuteczność i dostępność w konkurencyjnej cenie. Dobra chłonność, skrzydełka trzymające się na miejscu oraz niezawodny klej sprawiają, że są one godne polecenia dla każdej kobiety, szukającej pewności i komfortu podczas codziennych aktywności.
    Zalety:
    • trzymają się w miejscu dzięki skrzydełkom i dobremu klejowi
    • jakość
    • dostepność
    Wady:
    • naperfumowane
  • 3 listopada 2023 o 23:20
    Z deczka zbyt mocno naperfumowane, ale ogółem warte wypróbowania podpaski.
    Podpaski marki Always kupiłam w powiększonym opakowaniu zawierającym 14 sztuk wkładek. Upolowałam je w jednej z internetowych drogerii. płacąc jakąś niewygórowaną kwotę. Ogółem jeśli chodzi o tą firmę, dostępność do produktów jest bezproblemowa, więc na pewno z łatwością znajdziecie te podpaski nawet w supermarkecie czy osiedlowym sklepiku :) Omawiane podpaski są zamknięte w foliowym opakowaniu zbiorczym, a każda sztuka jest dodatkowo oddzielnie zapakowana i dostajemy estetyczne kopertki łatwe do wrzucenia do torebki czy nawet kieszeni. Same wkładki dobrze dopasowują się do bielizny, a dzięki skrzydełkom trzymają cały czas na swoim miejscu nawet podczas aktywności. Podpaski są dość długie, dzięki czemu dają odpowiednią ochronę, a przy tym niezbyt grube, dając komfort podczas noszenia. Jedyne, co mi trochę przeszkadzało to nazbyt intensywny zapach. Wolę, gdy tego typu produkty są trochę mniej naperfumowane. Fajnie, że materiał, z którego wykonane są podpaski jest przyjazny dla skóry, a wydzielina miesiączkowa wchłania się w pełni do wnętrza, dając uczucie czystości. Co do chłonności, będzie w sam raz na środek i końcówkę średnio i mniej obfitej miesiączki. Ogółem z tych podpasek jestem naprawdę zadowolona. Drobny minus za troche zbyt mocne naperfumowanie, ale poza tym nie mam się do czego przyczepić. Może Always nie należy do moich ulubieńców jeśli chodzi o podpaskowy rynek, ale w tym przypadku miło się zaskoczyłam. Polecam!
    Zalety:
    • skrzydełka i mocny klej, które dobrze mocują podpaskę do bielizny i trzymają ją na swoim miejscu nawet podczas aktywności ruchowej
    • chłonność wystarczająca na średnio i mniej obfite miesiączki
    • wydzielina wchłania się do środka wkładki
    • wykonane z przyjaznego dla delikatnych sfer kobiecego ciała materiału
    • spora długość i niezbyt wygórowana grubość
    • zapakowane w oddzielne saszetki
    • korzystna cena
    • dostępność marki
    Wady:
    • trochę zbyt mocne naperfumowanie
  • 2 listopada 2023 o 20:14
    Must have .
    Cześć! Uważam, że podpaski Always rozmiar 2 są najlepsze że wszystkich na rynku. Dlaczego? - są bardzo chłonne - odpowiedniej długości - są cienkie - nie widać ich podczas noszenia tzn nie odbijają się na bieliźnie - neutralizują nieprzyjemny zapach -skrzydełka idealnie trzymają - nie zbijają się w środku - nie rozwarstwiają się (po noszeniu przez jakiś czas) Moim zdaniem są najlepsze ze wszystkich jakie do tej pory używałam. Przez tyle lat testowalam naprawdę różne i Always nigdy mnie nie zawiodly. Zapewniają ochronę przez wiele godzin.

Zobacz także inne Podpaski