Nie zastąpią moich ulubieńców...
Jestem wielką fanką podpasek Always Classic, takich w ciemno różowym opakowaniu. Niestety dzieje się coś dziwnego i bardzo trudno znaleźć je w drogeriach. Z Rossmanna zostały całkowicie wycofane, w Hebe też od pewnego czasu ich nie widzę, nie wiem jak z Naturą, ale rzadko w niej bywam, więc to dla mnie marne pocieszenie. Udało mi się je kupić na Allegro, ale boję się, że za chwilę całkiem znikną. Rozpoczęłam intensywne poszukiwania czegoś, co by mogło mi je zastąpić, ale niestety, recenzowane nie zostaną ze mną na dłużej.
Każda podpaska jest zapakowana w oddzielną, estetyczną saszetką. Podpaski dobrze trzymają się bielizny, skrzydełka też dają radę. Nie mam obawy, że coś się przesunie i spowoduje katastrofę. Siateczka, w którą wyposażone są podpaski jest dla mnie praktycznie niewyczuwalna, ale faktycznie jest dość dziwna i w przypadku delikatnej skóry może powodować podrażnienia. W moim przypadku na szczęście nic takiego się nie wydarzyło. Podpaski są bezzapachowe, nie przeszkadza mi ten fakt, a wręcz powiedziałabym, że takie preferuję. Są też cienkie, mają odpowiednią długość, praktycznie ich nie czuję, właściwie zapominam, że ze mną są. Do tego momentu wszystko jest okej, ale.... No właśnie, ale. Jak dla mnie one w ogóle nie są chłonne, a nie mam raczej obfitych miesiączek. Wydaje się, że dzięki siateczce, o której wspomniałam wcześniej, powinny być bardziej chłonne, ale ja mam wręcz przeciwne odczucia. Jak słabo chłoną, to wiadomo, że na pochłanianie brzydkiego zapachu nie ma co liczyć... Nie czułam się z nimi pewnie, dlatego później używałam już tylko pod koniec okresu, wtedy dawały radę.
Podsumowując, nie są to podpaski, które zostaną ze mną na dłużej. Mają zalety, to prawda, ale dla mnie kwestią priorytetową jest poczucie komfortu i bezpieczeństwa. O ile z komfortem jest w miarę okej, o tyle z bezpieczeństwem już niekoniecznie ze względu na słabą chłonność podpasek. Pozostanę przy wersji Classic, licząc, że przynajmniej na Allegro będą jeszcze przez jakiś czas dostępne :D.
Zalety:
- cienkie
- dobrze trzymają się bielizny
- wyposażone w skrzydełka
- każda podpaska zapakowana oddzielnie w estetyczne opakowanie
- bezzapachowe
- niewyczuwalne podczas noszenia
Wady:
- słabo chłonne (!)
- nie maskują zapachu