Podpaski

Always Classic Normal, Podpaski higieniczne ze skrzydełkami rozmiar 1

Mumon
    8 kwietnia 2024 o 14:06
    Uważam Always'y za najgorsze podpaski na świecie
    Śmiech na sali. Firma, która kojarzy się tylko z podpaskami wydaje takie buble? Całe życie żyłam w przekonaniu, że są to podpaski z wyższej półki, dlatego - także że względu na cenę - nigdy po nie nie sięgałam. Niestety, wpadły w moje ręce kilkukrotnie, gdy chłopak nie miał możliwości kupić w sklepie mojej ukochanej Feminy. Podpaski nie nadają się do niczego. Obrzydza mnie za każdym razem gdy widzę, że produkt nie chłonie krwi, tylko zatrzymuje ją klejaca warstwa podpaski. Miałam kiedyś inną, niebieską wersję. Tam z kolei garściami wypadała wata po kilku godzinach noszenia. Podpaski noszę profilaktycznie, jako uzupełnienie tamponów.
    Zalety:
    • produkt nie ma żadnych zalet
    Wady:
    • najgorsze podpaski na świecie, nie spełniają swojego zadania
    • inne wersje potrafią sypać watą!!!
    Ejvaaa
    23 maja 2022 o 19:45
    Czytam opinie tutaj i aż nie wierzę! Bo to moje podpaski nr 1 ! Kupuję tylko je od lat ! Każde inne u mnie nie spełniają moich wymagań.
    Always, Classic Normal, Podpaski higieniczne ze skrzydełkami rozmiar 1 - to moje podpaski nr 1 od lat ( myślę, że 11 jak nic ) . Podpaski mamy opakowane każda oddzielnie- zresztą jak w każdej marce z tego typu produktami , dziwne żeby były wrzucone luzem w opakowaniu ot tak;). W paczce mamy 10 sztuk . W blado-pomaranczowej osłonce. Gdy już je dorwę to kupuję je hurtowo ! Czemu ? Bo jako jedyne nigdy, powtarzam NIGDY nie przeciekły mi , nie zostawiły plam na bieliźnie. Sprawdziły się latem nawet do sukienek czy krótkich mini ! Moje okolice intymne podczas miesiączki nie śmiardoliły rybą:D Czuję sie w nich zawsze komfortowo. Zazwyczaj na 2-3 dzień okresu mam obfitsze krwawienie -tutaj również nie zawodzą. Sieteczka ładnie wszystko chłonie i nic nie wylewa się na boki , nie ma mowy też o przecieku na bieliznę. Skrzydełka podpaski idealnie przylegają do materiału. Nic się nie odkleja w trakcie noszenia. Przeczytałam wszystkie opinie z otwartą gębą ,dosłownie! Lepszych podpasek w życiu nie miałam! A próbowałam już wszystkich marek od Naturella , Bell i inne takie . Widziałam też Always men - może Panowie też potrzebują ,nie wnikam . Sama podpaska może się wydawać gruba , ale mi to nie przeszkadza . Zdecydowanie pewniej czuję się w moim "pampersie always " niż w jakimś innym cieniutkim papierku . Podczas stosowania na noc nie zauważyłam też aby produkt migrował podczas snu. Żadnych plan , zacieków itp. Rzeczy po przebudzeniu ! Polecam!
    Zalety:
    • odpowiednia grubość podpaski (dla mnie oczywiście
    • ładnie wszystko chłonie
    • Nie czuć nieprzyjemnego zapachu podczas jej noszenia
    • Nie migruje podczas snu i w ciągu noszenia w dzień
    • skrzydełka podpaski ładnie przylegają do bielizny, nic się nie odkleja , nie roluje
    • porządnie wykonane
    • dobre na noc
    • idealne podczas obfitego krwawienia (2-3 dzień u mnie)
    • łatwo dostępne
    Wady:
    • Brak.
    Gogo145
    12 kwietnia 2022 o 19:37
    Taka renomowana firma powinna sprostać moim wymaganiom
    Od podpasek bez względu na markę oczekuję właściwej ochrony, przyczepności, i neutralizacji zapachów . Produkty tego typu nie mogą również podrażniać mojej wrażliwej skóry. Czy Always sprosta moim wymaganiom? Produkt dostępny w granatowo- pomarańczowym ,foliowym opakowaniu i zawiera 10 sztuk osobno zapakowanych i zabezpieczonych podpasek. Każda z nich jest dość duża ,zaopatrzona w skrzydełka i w porównaniu do innych podpasek wydaje się dość gruba. Po rozpakowaniu dobrze dopasowuje się do bielizny, nie migruje, jest wygodna, a grubość zupełnie nie przeszkadza. Używałam ich w trakcie dość obfitej miesiączki i tu podpaski sprawdziły się bardzo dobrze. Materiał z którego zostały wykonane okazał się chłonny, a ja czułam się świeżo i pewnie przez cały dzień. Niestety przy całodziennym stosowaniu skóra okolic intymnych zareagowała podrażnieniem i zaczerwienieniem , a w kolejnych dniach uczuleniem co dyskwalifikuje produkt .
    Zalety:
    • niezwykle chłonne,
    • neutralizują zapachy
    • wygodne , niezauważalne w noszeniu
    • dyskretne, nie migrują, dobrze zabezpieczają bieliznę
    Wady:
    • spowodowały podrażnienie , zaczerwienienie i uczulenie skóry
  • 10 stycznia 2022 o 14:50
    Ochrona - tak!
    Always to marka , której ufam od lat. Jednak jestem obiektywna i wiem, ze mają lepsze i gorsze produkty. To jeden z tych gorszych. Jeśli chodzi o ochronę i poczucie bezpieczeństwa nie mogę się do niczego przyczepić, zdają egzamin w 100%. Ale jeśli chodzi o rozmiar i odczucia to niestety moim zdaniem są za grube, chodząc w nich czuje się trochę jak w pampersie. Dlatego cieńsze wersje o wiele bardziej do mnie przemawiają. Plusem są skrzydełka, które mają mocny klej, dzięki któremu podpaska nie przemieszcza się . Podpaska wchłania nieprzyjemne zapachy co jest atutem. Jeśli chodzi o bezpieczeństwo jestem na tak, jeśli o wygodę to jestem na nie. Zalety: - chłonna, - skrzydełka, - mocny klej, - chłoną zapach, - dostępność, - cena. Wady: -za grube, przez co je 'czuje".
  • 21 marca 2021 o 12:09
    Nie dla mnie.
    Kupiłam kiedyś 2 dwupaki zachęcona ogromną promocją i tym, że to słynne Always - jeszcze nigdy nie miałam żadnych produktów tej firmy. O mnie: moje miesiączki nie są zbyt dokuczliwe, nie licząc bólu brzucha. 1-2 dni mocniejszego krwawienia, a przez resztę dni względny spokój. Czasem w te najgorsze godziny stosuję tampony lub dłuższe podpaski, szczególnie, gdy jestem poza domem. Tych podpasek używałam w letnich miesiącach i niestety dość mocno mnie zmęczyły, jeśli można to tak nazwać. Są z tych grubszych, ale to jeszcze da się przeżyć. Na plus - są chłonne, nawet bardzo. Każda pakowana w osobną dyskretkę. Cenowo też wyszło korzystnie, bo jeden dwupak (czyli 20 szt.) kosztował około 6 zł. Później widziałam jedynie minusy. Jeśli chodzi o komfort noszenia to czułam się jakbym założyła kawałek kartonu. Słabo dopasowywały się do mojego ciała. Wierzchnia siateczka również mnie irytowała. Odklejała się od powierzchni podpaski i przyklejała do ciała. Wata (czy co tam w środku jest) po czasie zbijała się w jednym miejscu. Klej ogólnie był mocny, ale podpaska często migrowała z tyłu. Na szczęście obyło się bez żadnej wpadki. W tym miejscu, gdzie zawijają się skrzydełka i dotykają pachwin, miałam nieco obtartą skórę, a w czasie upałów nie jest to zbyt komfortowa sytuacja. Czułam również, że jest mi cały czas mokro i gorąco - jakkolwiek to brzmi. Innych podrażnień na szczęście nie doświadczyłam. Nie byłam z nich zadowolona, z niechęcią je wymęczyłam. Może zimą byłoby lepiej, ale nie mam już zamiaru tego sprawdzać. To były też moje pierwsze podpaski z taką "wyrazistą" siateczką i cieszę się, że instynktownie wybierałam zawsze te z "bawełnianą" powierzchnią. Więcej do nich nie wróciłam i nie wrócę.

Zobacz także inne Podpaski