Wkładki higieniczne

Bella Panty Intima Normal 100% Cotton Wkładki higieniczne ultracienkie

• 26 stycznia 2025 o 21:58
    Można zapomnieć, że się ją ma, dosłownie. Zero podrażnień, zero dyskomfortu.
    Belle Panty Intima Normal to produkt, który z miejsca podbił moje serce. Na pierwszy rzut oka przyciąga estetyka opakowania: żółto-biały kartonik z delikatnymi akcentami wygląda schludnie, a jednocześnie cieszy oko. W środku czeka 30 ultracienkich, wręcz niewidzialnych cudeniek. Mają mniej niż 2 mm grubości, co samo w sobie brzmi obiecująco, a rzeczywistość jeszcze to przebija. Zacznijmy od tego, że te wkładki to definicja komfortu. Dzięki pokryciu ze 100% bawełny są tak miękkie, że trudno uwierzyć, że coś w ogóle jest tam, gdzie powinno być. Warstwa wierzchnia idealnie współpracuje ze skórą, która oddycha, zamiast czuć się jak w foliowym kombinezonie. Co więcej, wkładki są bezzapachowe, co dla mnie jest ogromnym plusem, nikt nie chce czuć chemicznego, plastikowego zapachu który często jest bardziej duszący niż przyjemny. Klej trzyma się tak dobrze, że raz przyklejona wkładka zostaje tam, gdzie jej miejsce, nawet przy najbardziej intensywnym dniu. Ani drgnie, ani się nie skręci, nie zwinie, nie zrobi żadnej irytującej niespodzianki. Można zapomnieć, że się ją ma, dosłownie. Zero podrażnień, zero dyskomfortu. Nawet przy dłuższym noszeniu nic się nie dzieje. Co ciekawe, Belle Panty Intima Normal mają takie delikatne, wytłoczone wzorki w kształcie kwiatków. Niby szczegół, ale jakoś tak przyjemnie to wygląda. Jeśli chodzi o neutralizację zapachów, też jestem pod wrażeniem. Spełniają obietnice producenta, choć są bezzapachowe, dają poczucie świeżości przez cały dzień. Zdarzyło mi się przetestować różne produkty tego typu, ale do tych wkładek wracam jak bumerang. Już kilka opakowań mam za sobą, i nie zamierzam na tym poprzestać. Myślę, że znalazłam swój ideał na co dzień, ultracienkie, dyskretne, niezawodne i do tego przyjazne dla skóry. Polecam z całego serca, bo raz spróbujesz, i będziesz wracać, jak ja.
    Zalety:
    • ultracienkie
    • delikatne dla skóry
    • bezzapachowe
    • raz przyklejona wkładka dobrze się trzyma tam gdzie jej miejsce
    Kaisja
    22 maja 2024 o 21:34
    Mimo, że zawsze były dość drogie, lubiłam je i długo ich używałam – dopóki nie zaczęły mnie przerażać niedoborem kleju
    Za mała w mojej ocenie ilość kleju jest jedyną (może obok wysokiej ceny) wadą tych wkładek, których używałam kiedyś przez wiele miesięcy, dopóki po rozpoczęciu kolejnego, któregoś już pudełka nie odkryłam ze zgrozą, że wkładka nie trzyma się mocno bielizny. Tak po prostu, i zwłaszcza jako miłośniczka spódnic powstrzymam się od snucia dalszych obrazowych dywagacji, czym mogło to grozić, natomiast waga i powaga owej wady jak dla mnie produkt zdyskwalifikowało z oczywistych względów, z których to powodów nie mogę ograniczyć się do odjęcia z maksymalnej oceny zaledwie 1 gwiazdki. Natychmiast zaopatrzyłam się we wkładki innej Marki, natomiast nie chcąc wyrzucać pozostałego mi zapasu Belli, zmęczyłam go – dosłownie, jedynie w leniwe dni spędzane w domu. Aż tak. Do czasu owego "zoptymalizowania" procesu produkcyjnego opiniowanych wkładek, używałam ich stale i bardzo lubiłam. Miały dobrą wielkość, były cieniutkie, bezzapachowe, gładkie, nie uczulały, nie podrażniały wrażliwego ciała – i nie odklejały się od bielizny, natomiast nawet wówczas w porównaniu z innymi wkładkami dostępnymi w sprzedaży, były dość drogie.
    Zalety:
    • chłonność – dobra – długo utrzymują poczucie świeżości;
    • rozmiar i kształt – w porządku, standardowe;
    • grubość – to cienkie, dyskretne wkładki, niewyczuwalne i wygodne w noszeniu
    Wady:
    • za słaby klej – powodujący odklejanie się wkładek od bielizny, i niezapewnianie przez to nie tylko higieny, ale też poczucia bezpieczeństwa, co jak dla mnie stanowi wadę nieakceptowalną, uniemożliwiającą ich dalsze stosowanie;
    • cena – jak na tak popularny produkt podstawowej potrzeby – za wysoka
  • 1 stycznia 2024 o 19:59
    Dobre wrażenie
    Właśnie skończyłam używać pierwsze pudełko wkładek higienicznych Bella, Panty Intima Normal 100% Cotton (Wkładki higieniczne ultracienkie) Przetestowałam, i jestem nawet zadowolona. Dlaczego nawet? Zacznę pod pozytywów. Po pierwsze to, że delikatna powłoczka wykonana jest w 100% z certyfikowanej organicznej bawełny, a po drugie- są naprawdę bardzo cieniutkie . Jak dla mnie troszkę za mało zapewniają chłonności i świeżości. Czułam, że muszę po treningu szybko zmieniać wkładkę. Ja używałam 1-3 wkładek dziennie. Po drugie za mało kleju - w trakcie użytkowania miałam wkładkę "przesuniętą" lub odklejoną od bielizny. Papierowe, ekologiczne pudełko zawiera 30 sztuk pięknie, równo i luźno ułożonych wkładek. Wkładki są bezzapachowe. Mają wytłoczony delikatny motyw kwiatowy - przyjemny wzór dla oka :) Właściwa szerokość, są elastyczne. Cena adekwatna do jakości. Podsumowując: + cienkie, + bezzapachowe, + nie uczulają, nie podrażniają, + ogólnodostępne, + jakość adekwatna do ceny, + powłoczka wykonana w 100% z certyfikowanej organicznej bawełny, - zbyt mała ilość kleju, - jak dla mnie, troszkę za mało zapewniają chłonności.
  • 5 czerwca 2023 o 11:30
    Dla mnie najlepsze
    CENA, ROZMIAR, WYGODA NOSZENIA Są ciut droższe niż inne wkładki higieniczne na rynku, ale najwygodniejsze. Mają idealny rozmiar, nie są za długie, za duże ani za wąskie. Są tak cieniutkie, że nie czujemy ich po założeniu. Mocno trzymają się bielizny, nie odklejają się i nie przemieszczają się w ciągu dnia. Możemy je nałożyć i chwilę potem o nich zapomnieć. Są naprawdę wygodne. SKŁAD Dzięki temu, że są wykonane z bawełny, dają uczucie świeżości i świetnie wchłaniają wilgoć. Podczas ich używania nie powstają przykre zapachy ani podrażnienia, mamy pełen komfort. Dodam, że bawełna w ich składzie to nie ściema, czuć ją w dotyku. Jakość tych wkładek jest naprawdę bardzo wysoka. ZAPACH Bezzapachowe. A szkoda, chyba wolałabym, żeby było kilka wersji zapachowych, jak w przypadku podpasek Bella. ZASTOSOWANIE Można ich używać na co dzień. Ale ja używam ich w ostatnie dni miesiączki - kiedy podpaski zaczynają mnie irytować i nie są potrzebne, a noszenie samej bielizny jest jeszcze zbyt ryzykowne. PODSUMOWANIE Polecam, to najlepsze z najtańszych wkładek do higieny intymnej. W sensie nie znam żadnych tańszych wkładek, które byłyby lepsze.
    Zalety:
    • świetnie wchłaniają wilgoć
    • nie powodują powstawania przykrych zapachów ani podrażnień
    • wielofunkcyjne, zawsze się przydadzą, u mnie sprawdzają się na co dzień i w ostatnie dni miesiączki
    • w rozsądnej cenie
    • z polskiej firmy z tradycjami
    Wady:
    • mogłyby być tańsze i posiadać wersje zapachowe
  • 28 marca 2023 o 12:04
    Super cienkie wkladki
    Te wkładki kupiłam w Hebe na promocji za ok 4 zł Opakowanie 30 sztuk więc cena bardzo przystępna. Wkładki tej serii są bardzo ale to bardzo cienkie. Ale jest w nich coś takiego że jestem zadowolona. Cienkie ale wystarczająco chłonne. Nie przesiąkają. Są delikatne i nie podrażniaja skóry. Klej jest dobry. Jedyny minus że pod wpływem noszenia często się rozwarstwiają. Akurat to mnie denerwowało.

Zobacz także inne Wkładki higieniczne