KWC LogobyWIZAŻ logo

Hydrogenated Olive Oil Unsaponifiables właściwości i zastosowanie

Oliwa, frakcje nieulegające zmydleniu, uwodornione

Produkt uwodornienia niezmydlonych frakcji oliwy z oliwek.

Działanie w kosmetykach

Jest emolientem, który tworzy na powierzchni skóry i włosów warstwę okluzyjna zapobiegającą nadmiernemu parowaniu wody z tych powierzchni. Substancja stosowana w odżywkach, kremach przeciwzmarczkowych, kremach do rąk.

Typ składnika

  • Substancja pochodzenia naturalnego
  • Substancja półsyntetyczna
  • Substancja roślinna

Funkcja w kosmetyku

  • Substancja kondycjonująca
  • Substancja natłuszczająca
  • Substancja nawilżająca
  • Substancja ochronna

Komedogenny

1
Słabsze działanieSilne działanie

Bezpieczne dla kobiet w ciąży

Tak
Nie wiadomo
Nie

Najpopularniejsze produkty z Hydrogenated Olive Oil Unsaponifiables

Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej dotworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji jest zabronione oraz wymaga uprzedniej, jednoznacznie wyrażonej zgody administratora serwisu – Burda Media Polska sp. z o.o. Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.
Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych
Więcej informacji znajdziesz tutaj.