Farby do włosów

Londa Professional Londacolor Naturals Farba

Nasi użytkownicy zostawili 70 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 5 marca 2025 o 22:53
    Efekt dobry
    Farba do włosów zapach ma dość intensywny, jest lekka , odcień blondu ładny lecz trwałość jest słaba , zmywa się po tygodniu stosowania. Ogólnie wystarcza opakowanie na jedno farbowanie . Tania jest .
  • 3 września 2018 o 11:29
    Dobra farba
    Podczas studiów nie zawsze było mnie stać na fryzjera, więc trzeba było sobie jakoś radzić. Kupowałam wtedy farbę Londa Popielaty blond. I muszę przyznać, że byłam w szoku, bo kolor wychodził praktycznie taki jak na pudełku bez żółtych tonów. Może nie był to kolor moich marzeń, ale chociaż nie miałam jajka na głowie jak po innych farbach. Plusy: - kolor taki jak z opakowania - dobra, wygodnie rozprowadzająca się konsystencja - niska cena - nie niszczy włosów - kolor nie zmywa się Na włosy mojej długości potrzebowałam dwóch opakowań
  • 29 marca 2015 o 19:28
    Miodowy blond
    Jestem pod ogromnym wrażeniem tej farby. Piękny ,ciepły kolor mimo tej popielatej jedynki w składzie.Włosy się wspaniale układają i są mięciutkie.Farba gensta,dobrze się nakłada,jest wydajna - na włosach do ramion ,śmiało można nałożyć pół tubki. Bezpośrednio po farbowaniu włosy są ciemniejsze ale po 3\\4 myciach wyrównują się. Pokrywa siwe włosy. Po nałożeniu farby włosy się wspaniale,gładko rozczesują. Jeszcze kilka lat temu to nie była farba tylko zwykły syf,ktory niszczył włosy okropnie ,a teraz londa jest ideałem farby ! Używam tego produktu od: 3 razy Ilość zużytych opakowań: dwa
  • 20 stycznia 2014 o 0:25
    Świetna farba, do której zawsze wracam
    Londę Color Naturals odkryłam kilka lat temu. W sklepie nie było 12/9 więc wzięłam 12/8 i to pierwsze farbowanie nie było udane. Miałam wtedy włosy farbowane na ciemniejszy blond i liczyłam że 12/8 je rozjaśni. Niestety farba tylko odświeżyła kolor i nadała beżowo-rudą poświatę. Po kilku miesiącach odważyłam się i kupiłam 12/9. To był strzał w 10! Choć zaraz po zmyciu włosy są buro-szare, jednak wystarczą 2, max. 3 mycia włosów (najlepiej szamponem przeciwłupieżowym) i mamy piękny, perłowy odcień jasnego blondu (choć nie są tak jasne jak Garnier CN 111). Niestety 12/9 rudzieje na odroście - jak większość blondów - więc warto zaopatrzyć się w odpowiednią płukankę lub szampon, by odświeżać kolor. Kilkakrotnie nieudane farbowania ratowałam Londą CN 12/9, odcienie wychodziły różne, ale nigdy się nie zawiodłam. Natomiast odcienie, których próbowałam z Londy Color Blend zawsze wychodziły mi żółtawo. Niedawno postanowiłam przyciemnić włosy do beżowego blondu poziom 9. Niestety otrzymałam zbyt ciemny efekt, po dwóch farbowaniach zeszłam do 8/9 i wtedy postanowiłam, że spróbuję mieszanki Lond 12/8 i 12/9. Nie chciałam zupełnie jasnych włosów jak po samej 12/9, obawiałam się też rudości 12/8. Zmieszałam więc obie farby i wyszedł mi świetny, beżowy (acz taki chłodniejszy) blond - dokładnie taki jaki chciałam uzyskać przyciemniając włosy za pierwszym razem z jasnych. Farba złapała równomiernie, dokładnie pokryła siwe włosy, kolor na odroście w sztucznym świetle ma bardzo delikatną miedzianą poświatę - nie widać tego w świetle dziennym. Włosy po żadnym farbowaniu Londą nie były zniszczone czy wysuszone. Moja skóra głowy nie bardzo ucierpiała - a mam ŁZS więc przy większości farb szczypie okrutnie. Jestem bardzo z Londy zadowolona i choć zdarza mi się ją zdradzić z innymi markami to zawsze wracam do Color Naturals. Poniższe zdjęcie jest zrobione po farbowaniu mieszanką 12/9 i 12/8- 1:1. W rzeczywistości włosy są równomiernie pokryte farbą na całej długości - na fotce widać załamanie światła na wysokości odrostu, przy skórze. Mój naturalny kolor to średni \'mysi\' blond.
  • 18 grudnia 2013 o 20:15
    Nigdy więcej!!!!!
    Oceniam kolor 12/8 czyli Szampański Blond Na moje nieszczęście zdecydowałam się na tą farbę gdy chciałam moim jasnym blond włosom nadać lekko złotawy/szampański odcień. Farbę nałożyłam najpierw na odrosty, pod konic na całe włosy. Efekt zwalił mnie z nóg.....tragedia. Jako osoba zaprawiona w bojach z farbowaniem włosów na blond, który jak wiadomo łatwym kolorem nie jest nie sugerowałam się włosami modelki na opakowaniu (to zazwyczaj się nie sprawdza) a nazwą koloru i przewidywanym efektem farbowania na odwrocie opakowania. Według mojej wiedzy szampański blond to blond jasny z lekko złotymi refleksami...z resztą producent podaje, iż jest to farba wyłącznie do włosów blond więc wnioskowałam, że jest na tyle delikatna, że nie rozjaśni żadnego ciemniejszego odcienia. Jak się okazało po nałożeniu jej na włosy otrzymałam kolor BRĄZOWY!!! Odrosty zrobiły się brązowe z jakąś fioletową poświatą (choć szampański blond raczej nie powinien zawierać żadnych perłowych/popielatych dodatków) natomiast reszta włosów, na których farba była na szczęście krócej stały się szarawe jak brudna szmata....:/ Nigdy już nie skuszę się na farbę tej firmy! Tym bardziej, że kolor tak "wżarł" się we włosy, że nawet nałożenie kolejnej farby z rozjaśniaczem nie przywróciło ich do poprzedniego stanu :( Używam tego produktu od: 1 raz (i wiecej nie uzyje) Ilość zużytych opakowań: dwa

Zobacz także inne Farby do włosów