Henny do włosów

Orientana Bio Henna do włosów długich `Mahoniowa czerwień`

Orientana Bio Henna Mahoniowa Czerwień do Włosów Długich 100g
Orientana Bio Henna Roślinna Farba do Włosów Mahoniowa Czerwień 100g

Nasi użytkownicy zostawili 14 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 23 kwietnia 2024 o 17:08
    henna Orientana
    Uwielbiam henny naturalne. Dzięki nim mam mocne zdrowe włosy. I ładnego koloru. Hennowanie jest banalnie proste, naturalne, nie osłabia a wręcz przeciwnie- wzmacnia włosy. Henna Orientany jest świetna
  • 19 lutego 2024 o 19:16
    Piękna, soczysta czerwień. Wracałabym do niej, gdyby była trochę tańsza
    Hennowanie to proces, który można albo kochać albo nienawidzić. W moim przypadku jest to typowa relacja love/hate. Nienawidzę brudzić się w błotku z henny, ale z drugiej strony kocham jak piękne daje efekty. Jak genialnie odżywia włosy i sprawia, że są grubsze/ zdrowsze i jak idealnie zakrywa moje siwki ;-) Przetestowałam całkiem sporą ilość różnych henn i ta z Orientany jest naprawdę warta wypróbowania. Bez promocji bym jej nie kupiła, cena jest zaporowa w mojej opinii. Domyślam się, że jest to spowodowane dość pracochłonnym procesem pozyskiwania proszku z liści Lawsonii, kosztami importu z Indii itp. Nie mniej jednak na rynku można kupić równie dobre henny za po prostu mniejsze pieniądze. Henna jest spakowana w plastikowy worek i dodatkowo włożona w papierową torebkę zapinaną na suwak. Całość jest bardzo przejrzysta i schludna. Duży plus dla marki za dodatkowe zabezpieczenie - tym samym nie wysypujemy henny od razu po otwarciu. Unikamy niepotrzebnego marnowania produktu. W składzie znajdujemy 100% proszku henny. Nie ma tam żadnych sztucznych składników, aromatów, konserwantów. Sama natura. Proces nakładania henny / koloryzacja / utrzymanie koloru Henna jest bardzo dobrze zmielona, co zdecydowania ułatwia proces zmywania jej z włosów. Dodatkowo całkiem łatwo tworzy się z niej błotko, nie ma w niej niezmielonych liści i łodyg. Produkt jest naprawdę wysokiej jakości. Utrzymuje długo kolor na włosach i świetnie peelinguje skórę głowy. Nie wywołała u mnie uczulenia. Barwi jak szaaalonaa :) i daje świetne wiśniowe tony włosom, choć osobiście dokładałam do niej amlę, żeby ten efekt podbić. Podsumowując, mahoniowa czerwień od Orientany nie jest mahionowa tylko z nazwy na opakowaniu. Naprawdę nadaje ładne czerwone tony i bardzo ładnie nabłyszcza włosy. To wysokiej jakości produkt. Cena mimo wszystko mogłaby być trochę mniejsza.
    Zalety:
    • solidne opakowanie z dodatkowym zabezpieczeniem chroniącym przed wysypaniem się produktu
    • ładna i czytelna etykieta
    • w składzie sama henna, bez dodatkowych barwników i konserwantów - sama natura
    • henna nadaje włosom blasku i ładnych czerwonych tonów
    • nie podrażnia skóry i nie powoduje łupieżu
    • ładnie odżywia włosy i skórę głowy (przez peeling)
    • bardzo dobrze zmielona
    Wady:
    • cena trochę zaporowa dla mnie, jej cena na promocji wynosi tyle, za ile normalnie można kupić podobnej dobrej jakości henny :(
  • 21 marca 2023 o 13:41
    Jest naprawdę dobra, choć używałam lepszych
    Moje włosy to długie średniopory -, które hennuję oraz indyguję (zawsze farbuję dwuetapowo) średnio co 1/1,5 miesiąca. Używałam przeróżnych henn do włosów, z ciekawości sięgnęłam po tą. Obecnie mam mieszankę od Orientany: Gorzka czekolada, więc naturalnie sprawiłam sobie komplet :D Przez przypadek kupiłam 2x 100g (myśląc, że to 50g) więc Orientanę zużywałam naprawdę długo. Pod względem koloru oraz zapachu, nie różni się niczym od henny innych producentów. Mam jednak wrażenie, że jest jakby… mniej trwała? Zawsze rozrabiam hennę z amlą, zalewając mieszankę wodą demineralizowaną o temperaturze +/- 60 stopni. Odstawiam na min. 12h. Po odstaniu, zdarzało mi się mieszać hennę z gotową mieszanką (najczęściej Gorzka czekolada od tego samego producenta). Nie zależy mi w zasadzie na otrzymaniu mahoniowej czerwieni, jednak mam wrażenie, że przez tą hennę nie do końca dobrze trzyma mi się na włosach kolor indygo. Na początku dobrze przykrywa siwe włosy, jednak po czasie one znowu wychodzą (w całości a nie przy odroście, tak jakby kolor się spłukiwał). Mam na włosach już kilkanaście warstw henny, więc naprawdę widzę poprawę w jakości moich włosów… jednak tak do końca nie jest to zasługa tej mieszanki. Nie jest zła, na pierwszy raz się sprawdzi. Jeśli nic innego mi w ręce nie wpadnie to pewnie jeszcze po nią sięgnę. Tymczasem chyba wrócę do Sahara Tazarine :)
    • względnie niska cena
    • nie szkodzi włosom
    • nie zawiera PPD
    Wady:
    • kolor nie jest tak trwały jak w przypadku innych henn
  • 18 października 2022 o 13:50
    Odżywienie i piękny kolor
    Używa od:próbka
    Hennę przygotowałam ok 6h przed nałożeniem i dodatkowo zakwasiłam domowym octem jabłkowym, trzymałam pod czepkiem i czapką ok 2h. Włosy są wyraźnie pogrubione i przyjemne w dotyku, widać, że zostały dobrze odżywione. Dodatkowo świetnie pokryła mi siwe włosy, których mam nie mało. Mimo, że jestem szatynką, to po użyciu tej henny włosy zyskały bardziej rudy odcień, a w słońcu nabierają miedzianego połysku.
    Zalety:
    • Mimo ciemnych włosów uzyskałam piękny efekt kolorystyczny
    • Włosy są odżywione i pogrubione
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 23 listopada 2020 o 20:39
    Super produkt
    Orientalna Bio henna super produkt. Kolor ładny niebanalny .. a co najważniejsze to jedyna koloryzacja, która też odżywia włosy :) Bardzo czytelna instrukcja użycia. ( a to ważne :)Od siebie mogę jedynie dodać, że do mycia włosów przed farbowaniem warto dodać sodkę. Poprawi wnikanie henny we włosy :) Polecam tym, którzy chcą mieć piękny kolor i zdrowe włosy :) W zestawie oprócz henny znajdziemy też czepek i rękawiczki jednorazowe :))
    Zalety:
    • odzywia
    • naturalny skład
    • czytelna instrukcja

Zobacz także inne Henny do włosów