Olejki do ciała

NaturalME Olej arganowy

• 12 kwietnia 2023 o 23:19
    Bardzo dobry
    Polecam szczególnie na okres zimowy. Świetnie nawilżył dłonie i przesuszone skórki. Nie podrażnia też okolic oczu. Opakowanie wygodne, wydajność bardzo dobra.
    Zalety:
    • nawilżenie,
    • opakowanie,
    • niska cena.
    Wady:
  • 15 grudnia 2020 o 14:25
    Do włosów bardzo dobry, do twarzy nie
    MOJA CERA Typowa mieszana, tłusta strefa T z niedoskonałości, suche policzki, skłonna do podrażnień i wysuszeń. OPAKOWANIE Tradycyjne i charakterystyczne dla marki NaturalMe. Szklana, ciemna buteleczka z pipetką, minimalistyczna szata graficzna, wszystkie informacje czytelnie zapisane. Pipetka sięga do samego dna opakowania dzięki czemu nie mamy problemów z wydobyciem produktu aż do końca KONSYSTENCJA I WYDAJNOŚĆ Konsystencja jest jakby lżejsza i delikatniejsza niż np. konsystencja oleju z malin, czy z czarnuszki. Ma kolor delikatnego złota. Bardzo wydajny DZIAŁANIE Na twarz - nie zalecam stosować, nie zalicza się do olejków niekomedogennych, więc po prostu zapycha (mocno) skórę Na włosy- tutaj sprawdza się bardzo dobrze. Stosuję go do olejowania na sucho, włosy po takim zabiegu są bardzo mocno nawilżone, odżywione, bardzo elastyczne i błyszczące. Jako serum na końcówki- dość mocno obciąża włosy, skleja , jeśli chcesz używać go jako serum na końcówki, polecam w wilgotne włosy wetrzeć (tylko i wyłącznie) w końcówki 1 czy 2 krople, w innym przypadku mocno obciąży
  • 19 listopada 2020 o 18:28
    Świetny olejek!
    Uwielbiam produkty, które sprawdzają się do wielu rzeczy, jak ten olejek arganowy do włosów, ciała i twarzy. Olejek od NaturalME jest po prostu ŚWIETNY, doskonale nawilża skórę twarzy. Często używam go na noc zamiast kremu, rano gdy się budzę skóra jest pięknie nawilżona oraz mam wrażenie że bardziej gładka. Opakowanie jest niesamowicie wydajne, niewielka ilość wystarczy na twarz, szyję oraz dekolt. Jestem na końcówce pierwszego opakowania, które zakupiłam kilka miesięcy temu (chyba 3 lub 4). Fajnie jest dorwać ten olejek w superpharmie na promocji, można go wtedy zakupić nawet za pół ceny. Gorąco polecam!
    Zalety:
    • jakość
    Wady:
  • 7 maja 2020 o 0:53
    Miłość od pierwszego użycia.
    ja: Mam dużo cienkich, kręconych włosów w typie wurly (zmieszanie fali i loka czyli typ 2c/3a). Średniporowate w kierunku niskoporowatych, długości do ramion. W okresie zimowym lubią się plątać nad karkiem i mają tendencje do wypadania. Często bywają matowe i szorstkie. Mam skórę bardzo suchą, odwodnioną, atopową. Z tendencjami do uczuleń i pękających naczynek. Oczekiwania: Nawilżenie i regeneracja. Poprawa kondycji skóry i włosów. Skład: Naturalny. Sam czysty olej tłoczony na zimno. Bez zbędnych dodatków. Opakowanie: Niewielka butelka (50 ml), wykonana z brązowego szkła. Idealnie chroni przed utlenianiem i słońcem. Zabezpiecza produkt, przed utratą właściwości. Do tego aplikator w postaci pipety, nabiera odpowiednią ilość produktu. Widać zużycie produktu, do tego ładna etykieta. Minimalistyczna, przyjemna dla oka, charakterystyczna dla marki. Wrażenia: Bardzo przyjemny zapach, trochę słodkawy. Zapach oleju arganowego jest dość charakterystyczny i często używany w kosmetykach, więc jest raczej dość znany. Używałam go na wiele sposobów. Pierwszy dzięki któremu skusiłam się na zakup to było używanie do włosów. Bardzo lubię olejowanie na podkładzie, z odżywką. Po stylizacji używam go do zabezpieczenia końcówek. I muszę przyznać, że w obydwóch przypadkach działa świetnie. Włosy są odżywione, nawilżone, dobrze się układają. Są sypkie, lejące, błyszczące. Skóra głowy jest dobrze odżywiona, a sam olejek działa zbawiennie na porost włosów jak i ich wzmocnienie. Przy regularnym stosowaniu miałam bardzo dużo babyhair, a włosy wypadały znacznie mniej. Na skórze jest równie dobrze. Używałam wieczorem na twarz, przez prawie 2 miesiące. Kondycja skóry wyraźnie się poprawiła, olej nie zapycha, ładnie nawilża i regeneruje naskórek. Używałam go do pielęgnacji tatuaży i kolory są piękne, żywe, a tatuaże długo nawilżone. Wlałam go również do kąpieli i pięknie nawilżył moją atopową skórę, zniwelował krostki i drobne wypryski. Nawilżył przesuszone zmiany na skórze. Dla mnie to produkt idealny i uniwersalny. Wydajność jest bardzo duża, jedno opakowanie starcza mi na parę miesięcy. Dodatkowy plus, że często można dostać je w SupePharm w promocjach wszelakich. Cena jest bardzo adekwatna do jakości produktu. A ostatni już plus to, że NaturalME jest polską marką. Zawsze chętnie wracam do tego oleju jak i innych z serii.
  • 16 stycznia 2020 o 16:06
    Na pewno do niego wrócę
    Idealny dla wymagającej, bardzo suchej cery. Bardzo wydajny i szybko widać po nim różnicę w nawilżeniu skóry. Świetny, naturalny kosmetyk, idealnie sprawdza się na noc. Na pewno kupię go jeszcze raz. Dużą zaletą jest wygodne opakowanie z aplikatorem w formie pipety. Jedyna wada - nie da się go wykorzystać pod makijaż, jest za ciężki w połączeniu z podkładem i robi plamy.