WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Olejki do ciała

Efektima Olejek konopny

• 23 października 2020 o 14:25
    Moje pierwsze próby z CBD
    Na początku jak widziałam wszędzie w postach na IG kosmetyki z olejem konopnym , nie wiedziałam skąd ten szał. Obecnie sama jestem nim ogarnięta i bardzo chętnie sięgam po kosmetyki z tym dodatkiem . Mam obsesję na punkcie włosingu bo moje włosy są w stanie dość marnym. Jestem fanką olejowania, dlatego ten olejek musiał być w mojej kolekcji. Za co go pokochałam ? - za bardzo wygodną formę aplikacji, bo mam wiele olejków ale żadnego z atomizerem nie miałam wcześniej i świetna opcja : - bardzo fajny zapach ,długo zostaje czy na ciele czy na włosach -wydajność, mam go od wakacji i używam dość często a jeszcze nieco zostało. Tak jak producent pisze, nadaje się do ciała i włosów. Zdarzało mi się używać na twarz i nie jest jakoś szczególnie tłusty ale jednak wolę go na włosy i na tym się skupiałam. Włosy po nim są miękkie ,delikatne i w zależności od podkładu, całkiem fajnie nawilżone. Tak ,że z czystym sumieniem polecam.
    Zalety:
    • Wygodne opakowanie
    • Idealna aplikacja olejku
    • Ładny zapach
    • Skuteczny
    • Tani
  • 30 maja 2020 o 15:11
    Efektima
    Olejek jest w ciemnej butelce z wygodnym atomizerem który równomiernie rozpyla. Dla mnie ma taki zapach męskich perfum trochę ale bardzo go lubię. Po użyciu wieczorem rano go jeszcze lekko czuje na skórze. Jeśli chodzi o włosy-stosowałam na mokre jednak raz przesadziłam i za dużo olejku naniosłam na włosy i były za bardzo obciążone więc trzeba uważać z ilością.. Dobrze się rozczesuje i zauważyłam też, jak w opisie-nadaje im lekkiego blasku. Jeśli chodzi o ciało-używam systematycznie na całe ciało. Rozprowadzam rękoma niewielka ilość, ponieważ zbyt duża zostawia taką klejącą warstwę. Skóra nie jest podrażniona i zostawia po sobie ładny zapach i taką miłą w dotyku skórę. Nawet mam wrażenie że olejek zostawia na skórze taką warstwę ochronną. Oboje się polubiliśmy i będę na pewno do niego wracać.
    Zalety:
    • lepsze działanie na skórę niż na włosy
    Polie55
    31 marca 2020 o 17:51
    Cudo i zbawienie dla suchej skóry i wysokoporowatych włosów
    Na skórę: Daje super nawilżenie, blask, skóra jest miękka i delikatna. Na włosy (olejowanie): Wygładza, nabłyszcza, włosy są sypkie, lekkie, miękkie. Zapach jest cudny, przypomina mi moje ulubione męskie perfumy Hugo Boss. Pamiętajmy jednak, że olej dobieramy pod porowatość włosów, a olej konopny jest do włosów wysokoporowatych. Dla mnie produkt na 5+
    • Efekt
  • 5 lutego 2020 o 19:15
    Moje włosy go lubią
    Mam na głowie typowe siano- włosy wysokoporowate, suche jak pieprz, kręcone, ale też skłonne do puszenia i kołtunienia się. Dziękuję samej sobie, że lat temu parę, kiedy nie miałam jeszcze konta na Wizażu, zerknęłam jednak na dyskusje, czym traktować takie kłaczki. Olejowanie- to jest to, czego one potrzebują, bez czego żyć wręcz nie mogą. Recenzowany w tym miejscu produkt kupiłam zatem do olejowania włosów. Specyfików do ciała mam w nadmiarze, zatem do smarowania skóry go nie używałam. Za to do włosów stosowałam przed każdym myciem. I sprawdza się do olejowania, sprawdza się doskonale. Używam tego cuda pół godziny przed każdym myciem kłaków. I muszę przyznać, że kosmetyk spełnia obietnice producenta. Włosy po jego zastosowaniu przestają przypominać siano- stają się miękkie, miłe w dotyku, jedwabiste wręcz. Co ważne- przestają się kołtunić i łatwiej się rozczesują. Ten efekt utrzymuje się przez trzy dni, czyli do następnego mycia łepetyny. Nie zauważyłam, aby olejek wpływał na szybkość przetłuszczania się włosów. Zapach jest świeży, nienachalny, w moim odczuciu przyjemny. Używam przed każdym myciem włosów, czyli co trzy dni- przez miesiąc zużyłam połowę butelki. Jest to zatem wydajny produkt. Myślę, ze zaprzyjaźnię się z tym cudem na dłużej. Wszystkim właścicielkom wysokoporowatych włosów polecam serdecznie
    Zalety:
    • świetny dla wysokoporowatych włosów
    • ułatwia rozczesywanie
    • nie wpływa na szybkość przetłuszczania się włosów
  • 10 lipca 2019 o 18:24
    Słabe działanie pielęgnacyjne.
    Olejek znajduje się w średniej wielkości plastikowej butelce o ciemnym zabarwieniu (zapewne mającym na celu chronić właściwości olejku przed światłem). Butelka posiada atomizer i plastikową przezroczystą nakrętkę. Butelka ma skromny, niewyróżniający się wygląd, podobnie jak skromna jest pod względem działania jej zawartość. Atomizer w porządku, nie zacina się, dozuje równe porcje kosmetyku. Zapach dziwny, trudny do określenia, ale w ostateczności można go zaakceptować. Kosmetyk stosowałam głównie na ciało. Niestety u mnie (mam suchą skórę) nie sprawdził się zbyt dobrze. Nie zauważyłam specjalnego działania pielęgnacyjnego. Może odrobinę nawilża skórę i w niewielkim stopniu ją natłuszcza i to właściwie tyle. O wiele więcej robi właściwie dowolny zwykły balsam do ciała. Nie jest tak tłusty jak typowe olejki, ale też niewiele robi ze skórą (może lepiej sprawdza się w przypadku 20-latek, których skóra z reguły wymaga minimum nawilżenia czy odżywienia). Nie podrażnia i to tyle co dobrego można o nim powiedzieć. Nie wrócę.
    Zalety:
    • nie podrażnia
    Wady:
    • niewielkie działanie pielęgnacyjne
    • dziwny zapach