Olejki do ciała

Venus Nature, Twoja Receptura, Olej rycynowy

• 4 listopada 2024 o 13:12
    Naturalny Olej Rycynowy dla Kompleksowej Pielęgnacji
    Olej rycynowy Venus Nature, Twoja Receptura to produkt, który pozytywnie mnie zaskoczył swoją wszechstronnością i działaniem. Szukałam czegoś naturalnego, co mogłoby wspomóc nie tylko kondycję włosów, ale i skóry, i trafiłam na ten olejek, który okazał się bardzo uniwersalny. Pierwsze, co zauważyłam, to jego gęsta konsystencja, która wymaga nieco cierpliwości przy aplikacji, ale jest tego warta. Stosuję go na końcówki włosów oraz jako serum na brwi i rzęsy. Efekty są naprawdę satysfakcjonujące – włosy wyglądają na zdrowsze i bardziej lśniące, a rzęsy stały się widocznie ciemniejsze i mocniejsze. Dodatkowym plusem jest to, że mogę go również wykorzystać w pielęgnacji skóry – świetnie sprawdza się na suche partie ciała, szczególnie zimą, kiedy moja skóra wymaga intensywnego nawilżenia. Zaletą jest też brak dodatków w składzie, co daje pewność, że aplikuję na ciało czysty olej rycynowy. Minusem może być jego specyficzny zapach i cięższa konsystencja, które nie każdemu mogą odpowiadać. Jednak w przypadku tego typu produktu jest to dla mnie do zaakceptowania, zwłaszcza biorąc pod uwagę jego efektywność. Polecam ten olej rycynowy wszystkim, którzy szukają uniwersalnego, naturalnego produktu o szerokim działaniu.
    Zalety:
    • Wszechstronne zastosowanie (włosy, skóra, rzęsy, brwi)
    • Naturalny skład bez dodatków
    Wady:
    • Specyficzny zapach
  • 17 października 2022 o 17:53
    Uniwersalny olej wielozadaniowy
    • Czy masz takie same oczekiwania do produktu jak ja? Olej kupiłam do olejowania skóry głowy i dodawania do mieszanki olejów do mycia twarzy metodą OCM(Oil Cleansing method). Nie spodziewałam się cudów, ale dość dużo naczytałam się o jego cudownym działaniu na włosy. • Czy produkt tobie się spodoba od pierwszego wejrzenia: Olej jest dość gęsty, ma specyficzny zapach, ale niezbyt mocny. Olej dostajemy w plastikowej buteleczce zawężonym ujściem na górze, żeby nie wylać za dużo. Szata jest miła, ale nic powalającego. • Jak działa? • Olej rycynowy nakładałam w bardzo małych porcjach na włosy i skórę głowy. W tym ostatnim sprawdził się lepiej, choć nie zauważyłam jakiejś dużej ilości Baby hairow. Natomiast na włosy u mnie się nie sprawdził, były strasznie lepkie i trudno go było zmyć z kosmyków. Dodawałam go do mieszanki olejów do OCM, i tu się sprawdził całkiem dobrze, gdyż w tym okresie miałam bardziej problematyczną cerę a ten olej w mieszamce działał lekko wysuszajaco i normalizująco. Pewnie to był rezultat całości pielęgnacji, jednak zdaję mi się że dodatek oleju pomógł. Dawałam około 20-30 ml na 100 innych, lżejszych olejów. • Czy jest wydajny? Wystarczył na 1 miesiąc, przy codziennym myciu twarzy i raz na tydzień olejowanie skóry głowy. • Czy producent i skład spełnia twoje wymagania? (Skład, certyfikaty) W składzie jest czysty olej - to na plus. Jednak venus nie ma żadnych certyfikatów potwierdzających eko uprawy nie ma ekocert. Na opakowaniu widnieje napis "Vege", co jest dość oczywiste bo większość olejów tego typu jest pochodzenia roślinnego. Więc trochę to chwyt marketingowy. • Moje zdanie krótko: Na razie do niego nie wrocę - nie mam takich potrzeb w tej chwili. jednak na pewno w przyszłości wrócę gdy będę miała znowu gorszy okres skóry lub w ramach kuracji do włosów. Jest tani, wydajny i dostępny. Mi osobiście nie przeszkadzał jego specyficzny zapach, ponieważ generalnie lubię roślinne zapachy. Natomiast warto uważać na ilość którą się stosuje: jeśli dać go zbyt dużo do mieszanki olejów może przesuszyć; jeśli nie domykać dokładnie skórę- może zapchać. Jednak jeśli wyważyć odwiedzie proporcje - sprawdzą się rewelacyjnie.
    Zalety:
    • Tani
    • Dostępny
    • Robi robotę
    • Wydajny
    Wady:
    • Nie jest łatwy w obsłudze. Nie pasuje dla nowicjuszy stosowania olejów.
  • 21 września 2022 o 21:10
    Sprawdzony i w dobrej cenie
    Kupiłam ten produkt bo miałam kompleksy na punkcie swoich rzęs(wiem trochę dziwne) stosowałam już serum long4lasches ale jak przestawało się go stosować efekty znikały a nie był wcale taki tani więc myślałam że to mi poprawi kondycje rzęs. opakowanie jest bardzo wydajne ja stosowałam już ten olejek co najmniej rok i widzę pewne efekty. Wiadomo że rzęsy wam po tym nie urosną na drugi dzień ale po miesiącu da się zauważyć że pociemniały i odrobine się wydłużyły. radzę nakładać je na noc bo olej się wchłonie(niestety chyba przez niego jest też więcej śpioszków). Znalazłam też dla niego inne zastosowanie. Wieczorem nakładam pod oczy i na usta(świetnie nawilża).Jednak dla mnie ma parę minusów. Po pierwsze jest rafinowany(czego nie pisze na opakowaniu a przydałoby się).Opakowanie jest wykonane z plastiku i dla mnie jest za duże. Trudno skończyć produkt przy takim stosowaniu jak ja w krócej niż rok. Dla mnie jak na pierwszy olej rycynowy był ok ale już nie zamierzam go kupować.
    Zalety:
    • przynosi zamierzone efekty(w moim przypadku)
    Wady:
    • plastikowe opakowanie
    • za duże opakowanie
    • olej jest rafinowany
    • nieprzyjemny zapach
  • 10 lutego 2022 o 14:34
    Jesteś lekiem na całe zło!
    Kupiłam go już dawno, z polecenia koleżanek, którym wyżaliłam się, że kiedyś wyrywałam brwi za mocno i przez to bardzo straciły na kształcie i gęstości. Tak jak mówiły dziewczyny - antidotum na ten i wiele innych problemów, kupiłam w Rossmannie za ok. 8 zł. Od tego czasu nie wyobrażam sobie codziennej pielęgnacji bez olejku rycynowego. W czym mi pomógł? + szybko i widocznie zagęszcza i wzmacnia rzęsy i brwi; + łagodzi podrażnienia cery, goi wypryski i ślady po nich; + wyrównuje koloryt cery; + ratuje pękające mocno usta; + odżywia suchą i wrażliwą cerę alergiczną; + sprawdza się w pielęgnacji paznokci - np. goi skaleczone radełkiem skórki; + znacznie rozjaśnia blizny i pieprzyki.
    Zalety:
    • Oprócz zbawiennego działania estetycznego i zdrowotnego, które opisałam w głównej części recenzji (od plusików):
    • bardzo wydajny - używam go dużo, a butelka olejku z Venus wystarczy mi na ponad rok (!);
    • przyjemny, naturalny zapach;
    • wielofunkcyjny (nigdy nie zaszkodzi, zawsze może pomóc);
    • bardzo wygodne, proste opakowanie.
  • 13 stycznia 2022 o 14:20
    Same plusy i moc zastosowań :)
    Kupiłam w Rossmanie olejek rycynowy. Opakowanie zawiera 100 ml oleju w poręcznym wykonanym z brązowego plastiku opakowaniu z kroplomierzem w nakrętce, dodatkowo zabezpieczone kartonikiem ze wszystkimi czytelnymi informacjami dotyczącymi produktu. Olejek jest gęsty jak smar w kolorze brązowym. Zapach specyficzny ale mi odpowiada. Najważniejsze jego działanie i ilość zastosowań! Świetnie nawilża skórę całego ciała i twarzy dodany do kremu, balsamu do ciała. Wmasowanie w płytkę paznokcia super nawilża i odżywia, skórki przy paznokciach są zniwelowane. Pazurki rosną jak na drożdżach i są diabelnie mocne! Super sprawdza się na porost rzęs, dodałam kilka kropli do tuszu do rzęs i ładnie się rozprowadzał. Puste opakowanie po odżywce do rzęs używam ponownie wylewając olejek i wyszorowaną szczoteczką aplikował na noc przez kilka tygodni, rzęsy są gęstsze, przestały wypadać w dużych ilościach i lekko się przyciemniały. Niektórzy stosują na brwi, osobiście nie stosowałam. Pomógł również wzmocnić włosy. Zabawy jest sporo ale warto stosować. Raz w tygodniu na skórę głowy jak i na długości olejowałam włosy na to czepek i godzina z turbanem na głowie. Zmywa się dobrze, wystarczy dwa razy umyć włosy. Poradził sobie z łupieżem, wzmocnił pasma włosów, stały się gęstsze i przestały wypadać. Po zmyciu włosy są sypkie miękkie i lśniące. Pojawiło się dużo baby hair. Trzeba jednak pamiętać o dłuższym stosowaniu i systematyczności. Butelka 100 ml starcza na wieki, a kosztuje grosze. Dostępny i wydajny produkt.*
    Zalety:
    • wzmacnia włosy i paznokcie
    • usunie łupież
    • nawilży skórę głowy
    • włosy są mocniejsze
    • włosy są sypkie miękkie i delikatne po zastosowaniu olejku
    • olejek wmasowany w paznokcie przyspiesza ich wzrost, wzmacnia krucha płytkę i usunie skórki
    • wzmacnia rzęsy i je przyciemnia
    • dodany do kremu, balsamu do ciała super nawilża i regeneruje podrażnienia
    • wszechstronne zastosowanie
    • duża pojemność i małe zużycie przy codziennym stosowaniu
    • niska cena i częste promocje
    • dostępny produkt
    Wady:
    • wadą/zaleta może przyciemnić blond włosy zarówno naturalne jak i farbowane