Dobrze działa, ale na chwilę....
Uwielbiam produkty do włosów, więc gdy zauważyłam nowość marki Sephora to nie mogłąm przejść obok niej obojętnie!
Na saszetkę składają się dwie części - w jednej jest maska do włosów, w drugiej znajduje się czepek. Maska jest gęsta, dzięki czemu choć trudniej się nakłąda, to mamy pewność, ze nic nam nie skapnie, a to się ceni biorąc pod uwagę, ze jest to maska na noc. Ja mam włosy za łopatki, grube i gęste, i choć na początku wydawało mi się, że maski jest bardzo dużo, to niestety 30ml okazało się minimalnie za mało, mimo nie nakładania jej na całą długość (nakłada się ją na suche włosy, więc zwiększa to potrzeby włosa).
Czepek mnie zaskoczył spodziewałam się zwykłej folii, a znalazłam przyjemny w dotyku materiałowy czepek z nadrukami. Nie wiem jak inni, ale ja go zostawiam na kolejne zabiegi pielęgnacyjne! Niestety wielkością nie grzeszy, po schowaniu swoich włosów był minimalnie za mały. Gumka jest lekka, nie ciśnie, ale o dziwo dobrze trzymała się na głowie i nie spadł mi w nocy czepek.
Zapach kokosowy, nie do końca prawdziwy, nie do końca chcemiczny. Powiedziałabym, że przyjemny. Głównie wyczuwalny podczas nakładania, później albo się przyzwyczaiłam, albo się ulotnił, ale dzięki temu nie przeszkadzał w zasypianiu.
Rano umyłam głowę szamponem i wysuszyłam włosy. Moim oczom ukazały się włosy zdecydowanie bardziej błyszczące i piękniejsze. Nie były napuszone, ale też nie wyglądały na przylizane - sypkie i lekkie, a do tego gładkie, bardzo ładnie się prezentowały i wyglądały zdecydowanie na zdrowsze. W dotyku wydawały się bardziej elastyczne i miększe. Niestety efekt jest krótkotrwały (w sumie czego oczekiwałam?) i utrzymuje się tylko do następnego mycia.
Maska zadziałała fajnie, szkoda tylko, że nie jest to efekt utrzymujący się na włosach, wtedy z chęcią bym się zaopatrzyła w kolejne. Niestety biorąc pod uwagę cenę, to wolę kupić pełny słoiczek dobrej maski do włosów, która da mi te same rezultaty, niż kilkanaście tych jednorazowych, dlatego nie zaopatrzę się w kolejne opakowanie.
Zalety:
- materiałowy czepek do wielokrotnego użytku
- konsystencja
- zapach
- działanie
Wady:
- trochę mało maski do włosów
- efekt krótkotrwały, do następnego mycia