Maski do włosów

Hair Queen Ekspresowa maska emolientowa do włosów średnioporowatych

Nasi użytkownicy zostawili 18 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

JagodaN
    24 stycznia 2025 o 13:51
    Mój włosowy hit!
    Jak kupiłam pierwsze opakowanie w supermarkecie, nie spodziewałam się, że zostanie ze mną na stałe. Zapach Intensywny, specyficzny, ale idzie się do niego przyzwyczaić. Po spłukaniu nie utrzymuje się na moich włosach. Konsystencja i efekt Nie nakładam maski na długo, zwykle około 5 minut i przeczesuje szczotką. Produkt nie obciąża moich srednioporowatych włosów, po wysuszeniu są sypkie. W razie potrzeby, dodaje do maski kroplę olejku konopnego, żeby uzyskać efekt gładkiej tafli. Maska jest niesamowicie wydajna, stała się moim 'must have' - sprawdzałam inne produkty w międzyczasie, ale jednak ta sprawdza się u mnie najlepiej. A do tego ma wyjątkowo korzystna cenę.
    • Ułatwia rozczesywanie
    • Nawilża włosy
  • 4 stycznia 2025 o 14:09
    Jak to się stało, że to nie jest viralowy produkt?
    Czy można kupić kosmetyk za ok. 15 zł za 400 ml i cieszyć się z efektów? Można i udowodnię Wam to tu i teraz! Gdy ma się długie włosy to kosmetyki w niewygórowanej cenie za duże pojemności wzbudzają zawsze zainteresowanie. Tak stało się i tu gdzie mamy w opakowaniu aż 400 ml maski emolientowej zamkniętej w plastikowym słoiku na zakrętkę. Cała seria dla włosów średnioporowatych jest utrzymana w kolorystyce różowej, także z łatwością można dobrać cały zestaw. Konsystencja maski jest treściwa, dzięki temu nawet na długie włosy nie trzeba w sumie nakładać jej tak dużo, co pozytywnie przekłada się na dużą wydajność. Aplikacja jest łatwa, bo po pierwsze nabieram maskę palcami a potem wczesuję w pasma włosów, a następnie po ok 10 minutach spłukuję. Zapach faktycznie przypomina gumę balonową, ale nie jest to dla mnie ani męczące ani drażniące. Skład jest nienaganny, bo po pierwsze tak jak producent obiecuje mamy maskę czysto emolientową a w niej: olej ze słodkich migdałów, z baobabu ,z pestek brzoskwini i rycynowy. A jak z działaniem? Maski używam na 2 różne sposoby albo po zwykłym umyciu szamponem (zazwyczaj tym łagodniejszym) a czasem poprzedzone olejowaniem (na podkład, na sucho, na mokro... w zależności ile mam czasu). I przyznam, że maska super emulguje olej, nawet nie przytrafiło mi się przeemolientowanie (już chyba mam wprawę ile nakładać produktu). A generalnie maska zapewnia mi perfekcyjne wygładzenie, ogranicza puszenie i plątanie (ale bardziej wtedy gdy poprzedzam to olejowaniem). Ponadto są mega miękkie, mięsiste i mają piękny blask. Świetnie dociąża, ale nie przetłuszcza ani nie była przyczyną przyklapu. Z dostepnością nie jest wcale tak źle (Biedronka, Pepco i podobno w tych większych marketach również), a dodatkowo można go nabyć za mniej niż 20 zł!
    • działanie
    xBunny
    3 stycznia 2025 o 10:02
    fajny produkt
    Ogromny plus za to, że maska jest w słoiku i że ma taką pojemnośc. Dzieki temu możemy się cieszyć fajnym produktem przez dłuugi czas uzywając go do ostatniej kropli. Masa fajnie wygładza włosy, odżywia je i pielegnuje. NIe przetłuszcza włosów, sprawia że lepiej się rozczesują. Produkt bardzo łatwo dostepny, poilecam go wypróbować na własnych włosach.
  • 23 listopada 2024 o 16:35
    Wzmacnia i wygładza
    Maska znajduje się w słoiku o pojemności aż 400 ml, które należy wykorzystać w ciągu 6 miesięcy od daty otwarcia i całkiem możliwe, że właśnie tyle zajęło mi jej zużycie :D Opakowanie wykonano z ciemnego plastiku i oklejono kolorową etykietą. Aby dostać się do zawartości, trzeba odkręcić wieczko. Takie rozwiązanie sprawia, że możemy wykorzystać produkt do ostatniej kropli. Kosmetyk pachnie gumą balonową. Na szczęście zapach nie jest zbyt chemiczny czy przesłodzony. Jest za to dość intensywny, ale nie pozostaje na włosach. Obiektywnie nie mogę mu nic zarzucić, ale to nie do końca moje klimaty. Maska jest koloru białego. Ma kremową konsystencję o średniej gęstości. Musiałam nauczyć się stosować odpowiednią ilość, ponieważ na początku notorycznie nakładałam jej za dużo, przez co włosy były obciążone. Natomiast spłukiwanie nie stanowi najmniejszego problemu. Dodam kilka słów o moich włosach. Są średnioporowate, niefarbowane, sięgają za łopatki. Ich kondycję również określiłabym jako średnią - nie przypominają siana, ale do tafli też im brakuje. Produkt fajnie nawilża kosmyki, dzięki czemu stają się miękkie i sypkie. Nadaje im delikatnego blasku, chociaż tutaj mogłoby być jeszcze lepiej. Kosmetyk wzmacnia włosy - zapobiega ich wykruszaniu się na długości i rozdwajaniu się końcówek, dzięki czemu są jakby grubsze i gęstsze. Nie muszę stosować specyfików do zabezpieczania końcówek, wystarczy mi ta maska. Poza tym naprawdę porządnie wygładza, ograniczając ich puszenie się. Widać dużą różnicę pomiędzy nasadą włosów, gdzie nie nakładam maski, a od ucha w dół, gdzie jest stosowana. To solidny produkt pielęgnacyjny do włosów. Maska na początku nie zrobiła na mnie zbyt wielkiego wrażenia, ale przy dłuższym stosowaniu zaczęłam widzieć naprawdę fajne efekty. Szkoda, że jest tak słabo dostępna (chyba tylko online).
    Zalety:
    • nawilża,
    • zmiękcza,
    • włosy są sypkie,
    • wzmacnia, ogranicza łamliwość i ilość zniszczonych końcówek,
    • wygładza, niwelując puszenie,
    • wydajność.
    Wady:
    • mogłaby lepiej nabłyszczać,
    • trzeba nauczyć się nakładać jej odpowiednią ilość,
    • dostępność.
  • 13 listopada 2023 o 22:37
    Przyjemna, choć jeśli ktoś regularnie używa produktów od HQ może poczuć się mocno obciążony ich zapachem
    Hair Queen to marka kosmetyków (nie tylko do włosów!) dostępna w sieciach sklepów Biedronka (i nie tylko! Widziałam je również w Pepco oraz Auchan). W moim pobliskim sklepie mają swój stand, z którego zdążyłam przetestować już całą serię dla włosów wysokoporowatych. Ta maska to chyba ostatni z produktów do włosów średnioporowatych który od nich zakupiłam. Kosmetyki są w dosyć przystępnej cenie, ponieważ kosztują około 18 zł. Całkiem przyjemny skład oraz zapach (dla mnie jest już on niestety dość męczący), do tego dobre efekty po użyciu, sprawiają że moim zdaniem naprawdę warto je sprawdzić. Maska zamknięta jest w plastikowym słoiczku. Lubie takie produkty w słoiczkach. Znacznie ułatwiają aplikację - a trzeba przyznać, że produkt jest naprawdę bardzo gęsty, co za tym idzie bardzo wydajny. Maskę testuję już od dobrych kilku miesięcy (włosy mam długości 60 cm, używam raczej raz w tygodniu). Efekty są dobre, choć miałam już na swojej półce znacznie lepsze kosmetyki (mimo to, w tej cenie naprawdę warto sprawdzić). Włosy są sypkie i mięciutkie. Maska jest dosyć treściwa więc nietrudno o przeciążenie. Właśnie dlatego ja nakładam ją raczej oszczędniej. Podsumowując: Dobry produkt za niewielkie pieniądze. „Szału nie ma”, jednak dla mniej wymagających włosów będzie idealna.
    • dostępność oraz cena
    • działanie
    • mega wydajna
    Wady:
    • męczący po czasie zapach produktu