Maski do włosów

Schwarzkopf Gliss 7Sec Express Repair Treatment, Oil Nutritive Maska do włosów przesuszonych i matowych

Gliss 7 sec Oil Nutritive
Schwarzkopf GLISS KUR 7 SEC Maska do włosów przesuszonych i matowych OIL NUTRITIVE, 200 ml 9000101610277

Nasi użytkownicy zostawili 157 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 9 lipca 2024 o 13:11
    Awaryjnie jest Ok
    Odżywka nie nadaje się do codziennego stosowania, bo może bardzo przesuszyć włosy. Jednak awaryjnie i na szybko sprawdza się znakomicie. Włosy po niej są miękkie, gładkie i lśniące. Jeszcze przed jej spłukaniem czuć, że włosy są miękkie i to zaledwie po kilku sekundach. Odżywka ułatwia też ich rozczesywanie. Nie obciąża i nie przetłuszcza włosów. Nie powoduje łupieżu. Kosmetyk jest w zamknięty w butelce z dozownikiem ułatwiającym nakładanie. Na butelce jest miarka do stosowania odpowiedniej ilości odżywki. Trzeba uważać żeby nie zmarnować produktu, bo kosmetyk ma bardzo rzadką, wodnistą konsystencję. Odżywka bardzo ładnie pachnie. Polecam!
  • 1 maja 2024 o 21:30
    Lubię tą formę odżywienia włosów, super maska
    Natychmiastowy efekt. Włosy jeszcze podczas spłukiwania zyskują gładkość i miękkość. Po wysuszeniu włosów efekt ten się utrzymuje, włosy ładnie się układają, dobrze wyglądają, nie elektryzują się, dobrze rozczesują. Maska nie obciąża włosów. Nie musisz jej długo trzymać na włosach. Trzeba ją umiejętnie nakładać. Przynosi żądane efekty!
    Zalety:
    • super efekty
    • nie obciąża włosów
    • sprawia ze włosy są gładkie
    • widocznie zmiękcza
  • 12 października 2023 o 11:45
    szybki zestaw ratunkowy
    To jest dobra "odżywka" jeśli potrzeujemy mieć na szybko gładkie włosy sprawiające wrażenie odżywionych i lśniących. Niestety odradzam używanie tego produktu przewlekle w formie pielęgnacji włosów bo będzie przesuszał - nie ma to nic wspólnego z odbudową włosa :) a raczej działa na zasadzie budowania chwilowego efektu. Generalnie bardzo ładnie pachnie i fajnie, że mamy możliwośc w tak szybkim czasie sprawić wrażenie odżywienia naszych włosów i wygładzenie ich. Odradzam aplikowanie w dużej ilości i na nasadę włosów, bo mogą wyglądać na przetłuszczone. Ogólnie traktuję ten kosmetyk jako SOS na włosy, a nie jako odżywkę czy maskę.
    Zalety:
    • szybki efekt odżywienia i wygladzenia wlosow
    • wygodna aplikacja zapobiegająca wylaniu za dużej ilosci produktu na wlosy
    Wady:
    • sprawia tylko wrazenie odzywienia, nie jest to odzywka czy maska do wlosow, ktora je rzeczywiscie odbudowuje
  • 4 czerwca 2023 o 12:07
    był zachwyt, ale już minął :D
    Po tej masce mam wlosy miekkie i gladkie jak po wizycie u stylisty. Trzymam ja na glowie dluzej niz 7 sec, traktuje normalnie jak kazda maske, ale mozna nia latwo przetluscic wlosy.
    Zalety:
    • dzialanie
    Wady:
    • wzmaga przetluszczanie i dzióbek przecieka
  • 24 maja 2023 o 12:23
    Wygładzacz spuszonych kędziorków i nieposkramialnych końcówek
    Butelka z czarną etykietą informującą o przeznaczeniu do włosów suchych i matowych z elementami w odcieniu złotym, z tyłu miarka z prześwitem pozwalająca odmierzyć odpowiednią ilość i kontrolować zużycie kosmetyku. Aplikator z przekręcanym zamknięciem czasami ciężko otworzyć mokrą dłonią, czasami mam wrażenie, że sam się odkręca, więc często sprawdzam, czy nie wlewa się do środka woda z prysznica. Zapach intensywny, bardzo przypomina mi szampony do włosów Gliss, nie drażni mnie tak jak w przypadku różowej wersji tej maski w płynie; utrzymuje się na włosach do następnego dnia po suszeniu, potem zanika prawie całkowicie. Po nałożeniu na włosy zmienia swoją konsystencję z płynu w lejący krem o barwie podobnej do ecru. W moim przypadku w większości kręcone w typie 2b,2c,3a,3b z pozostałościami na końcówkach po rozjaśnianiu, plączące i puszące się, często wręcz tworzące swoją własną konstukcję kołtunową po zastosowaniu były mocno nabłyszczone, nawilżone i bardzo miękkie, bardziej wygładzone niż kiedykolwiek no i lepiej się układały. Zauważyłam także różnicę w kondycji końcówek: nie sterczały na wszystkie strony, nie wyglądały na przesuszone i pourywane, rozdwajające się. W przeciwieństwie do różowej maski w płynie z tej serii nic się nie stanie jeśli musi się coś szybko zrobić od razu po nałożeniu i przetrzyma się chwilę dłużej włosy nie mają tendencji do elektryzowania i puszenia, nie miałam problemu z ich rozczesaniem.