Perfumy w olejku i absoluty

Chloe Chloe Absolu de Parfum

• 21 sierpnia 2024 o 14:06
    Wspaniały kwiatowy zapach dla kobiet
    Perfumy naprawdę piękne, kwiatowe ale mocne. Raczej dla fanek mocniejszych zapachów. Utrzymują się bardzo długo i nawet kilka dni po spryskaniu ubrania pozostaje nadal na nim zapach. Polecam wszystkim kobietom, które szukają kwiatowych zapachów, które będą trwałe i nie delikatne, jak większość kwiatowych perfum.
    Zalety:
    • trwałość, zapach
    Wady:
    khy
    3 października 2021 o 12:12
    Chlodna urzedniczka ;-)
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Roza z jakas metaliczna nuta plus wanilia. Zapach jest dosc ciekawy, nieco wyniosly, nawet wyrafinowany - ale zupelnie nie przypadl mi do gustu. Testy przechodzilam bez cierpien, ale i bez szczegolnej przyjemnosci, mnie Chloe Absolu de Parfum EDP kojarzy sie z chlodna urzadniczka, badz tez z nienagannie ubrana korporacyjna menadzerka. Zupelnie nie moje klimaty ;-).
  • 24 września 2021 o 15:00
    Otulająca róża
    Używa od:próbka
    Właściwie mogłabym podpisać się pod recenzją syl, która świetnie opisała ten zapach. Bardzo lubię podstawową wersję Chloe, a wariacje na jej temat jakoś mnie nie przyciągały, z resztą wszystkie te flakony na prawdę wyglądają niemal identycznie, więc nie kuszą. Próbkę tego zapachu otrzymałam w prezencie do zakupów i muszę przyznać, że zużyłam ją z przyjemnością. Chloe Absolu de Parfum pachnie bardzo podobnie do pierwowzoru, ale jest bardziej otulająca, taka "zawiesista". Mam wrażenie, że przez to zapach jest trwalszy i idący bardziej w kierunku perfum na chłodniejsze dni. Chloe jest pięknym, szlachetnym zapachem, pełnym róż i wanilii. Bardzo kobiecy, ogoniasty, z klasą. Z pewnością wyróżnia się wśród tłumów. Przeciwniczki róży w zapachach nie powinny się obawiać, bo nie jest ona babcina ani przytłaczająca. Trwałość cudna, flakon z tego co widzę jak zawsze jest prosty i solidnie wykonany. Dam 5*, myślę, że się należą.
    ElaOl
    10 września 2021 o 10:26
    Mocny
    Zakupiłam go kiedyś przez pomyłkę, zresztą cała linia Chloe jest tak podobna do siebie, różnią się nakrętką i wstążeczką, że łatwo jest o pomyłkę. Zapach jest mocny, dość ciężki i trwały. Powiedziałabym, ze nawet lekko duszący. Zapewne ma tyle samo zwolenników jak i przeciwników. Jest to zapach na zimowe wyjścia i jesienne wieczory. Na lato czy rano zbyt ciężki, bardzo długo się trzyma.
    Zalety:
    Wady:
    syl74
    13 kwietnia 2018 o 10:38
    Cudeńko!
    Klasyczną Chloe kocham za to, że jest taka nieoczywista, wyróżnia się ze wszystkich moich perfum na tyle, że jak mam ją na sobie mój mąż z radością woła "wiem czym pachniesz! to Chloe!" Chloe Absolu de Parfum w moim odczuciu bardzo przypomina klasyczną odsłonę tych perfum jednakże jest bardziej zawiesista i słodsza a przez to staje się cudownym otulaczem w niskich temperaturach. Klasycznej Chloe nigdy nie zakładam zimą bo mi jakoś nie pasuje ale z nastaniem wiosny jest to mój ulubiony zapach. Przed laty był moim signature scent kiedy na toaletce miałam najwyżej osiem zapachów a teraz przyznaję trochę odszedł w zapomnienie. Jednak dzisiaj w Chloe Absolu czuję się tak dobrze jakbym po latach wróciła do domu :) Mimo, że w zapachu tym dominuje róża to nie jest to zapach typowo różany jak Stella Mc Cartney czy Chloe Absolue. Tutaj róża jest subtelna, delikatnie oblana wanilią. Zapach jest niezwykle kobiecy, radosny a przy tym bardzo elegancki. Chloe Absolu de Parfum jest limitowaną edycją, stworzoną z okazji 10 rocznicy powstania wody perfumowanej Chloe EDP. Tym razem ten uroczy flakon, trochę w stylu retro został przewiązany wstążką w odcieniu złota. Metalowe okucie i koreczek również wyróżniają się złotą barwą. Cudeńko.