Comme une Evidence EDP jest córką Annick Mennardo (Moment de Bonheur YR, Hypnotic Poison Dior, Hypnose Lancome, Lolita Lempicka) i charakteryzuje się prostymi, acz intensywnimi nutami paczuli, jaśminu i fiołka.
Jest to intensywniejsza wersja znanej EDP, intensywniejsza o tyle, iż paczula jest tu wyrazista, głęboka i pięknie współgrywa z kwietną dusznością jasminu, fiołek wyczuwany slabo pozostaje w tle. O siostry rozni ja przede wszystkim brak te charakterystycznej zielonej konwaliowej nuty. Le Parfum jest zatem bardziej wyciszone, stonowane, nie tak rześkie jak EDP.
Wpierw uderza nas nuta bursztynu i galki muszkatałowej. Po kilku sekundach odkrywa się kwieciste serce zapachu, by powoli opaść w mech, paczulę i piżmo.
Zapach jest drzewny(paczula), kwiatowy(jasmin i fiolek), bardzo elegancki, trwały do 12h.
Klasyczny szyprowy.
Świezo rozpylony obezwladnia, lecz po 15 minutach ukazuje swoje subtelne i kobiece (jaśminowo fiołkowe) oblicze. Pozostaje subtelny, a nadal wytwornie elegancki. Zdecydowanie bardziej głęboki niż EDP.
Comme une Evidence Le Parfum nosi w sobie podobieństwo do Romance Ralpha Laurena (podobieństwo w nucie bazy), czy Narcizo Rodriguez fo Her (nuta serca), jednakże Evidence Le Parfum jest zdecydowanie bardziej szyprowe, mchowe.
Flakon zapachu oddaje jego dostojność, elegancje i wyszukanie.
Nie jest to zapach, który można dozować bez granic. Jest dośc trwały (w porównaniu do EDP), wystarczą dwa psiknięcia, by otulił nas przez 12h. Trzyma się blisko skory. Flakon otrzymujemy zamknięty, by go użyć należy odkręcić pompkę, usunąć plastikowy koreczek, następnie nakręcić na to pompkę i wówczas jest gotowy do użytku.
Zapach na wyjątkowe okazję, o wyjątkowym flakonie i bardzo dobrej trwałości.
Comme une Evidence Le Parfum jest dojrzalsze w swym wyrazie i moze dac wrazenie, duszności, cięzkości. Zdecydowanie dla kobiet o spokojnym i poważnym charakterze. Nie jest to jednak zapach dedykowany "starszym", istotą jest by wspólgrywał z osobowością a nie ją przytłaczał, czy też byl z nią sprzeczny. Komunikat tego zapachu to elegancja, prostota, dojrzałość (nie tylko wieku ale i charakteru), zatem osoby szukające nonszalancji, zapachu lekkiego poczują sie zawiedzione jego "ciężarem".
Spodoba się kobietom ceniące zapachy klasyczne, szyprowe oraz fankom Comme une Evidence EDT, czy EDP.
Polecam
Używam tego produktu od: 3 miesiecyIlość zużytych opakowań: 1x30ml
_____________________________________________________________
Wszystkie zdjęcia i artykuły zamieszczone na tych stronach są chronione prawami autorskimi.
Kopiowanie i używanie do innych celów bez pisemnej zgody redakcji zabronione.