Perfumy w olejku i absoluty

Guerlain La Petite Robe Noire Couture EDP

Guerlain La Petite Robe Noire Couture woda perfumowana 30ml

syl74
    8 sierpnia 2019 o 8:01
    Śliczny, dzienny zapach
    Uwielbiam zapachy Guerlain więc i "sukienki" nie mogło zabraknąć w mojej perfumowej garderobie :) Jednakże bardziej niż zapachu pragnęłam cudownego flakonika. Ach...mogłabym mieć wszystkie dostępne "sukienki" tak urocze są te flakoniki. Sam zapach otwiera się bardzo owocowo, jak gęsty, niesamowicie słodki syrop z malin. I ten początek mnie nie zachwyca a nawet trochę męczy. Gdy po pewnym czasie do głosu dochodzi róża, paczula i wetyweria zapach zmienia się na szyprowy, delikatny, bardziej elegancki. Dla mnie jest to zapach na co dzień choć wygląd flakonu mógłby wskazywać na zapach wieczorowy. Dobra kompozycja na chłodniejsze dni w roku, latem może przesłodzić i zemdlić. Trwałość bardzo dobra no ale to przecież Guerlain.
    W perfumerii
    HelenBi
    26 czerwca 2018 o 14:59
    Przepiękny!
    To mój ukochany zapach. Jest bardzo ciekawy, oryginalny, intensywny i zmysłowy. Dla niektórych może być zbyt intensywny do używania na co dzień. Na pewno na wieczór świetnie się sprawdzi. Długo sie utrzymuje. Przepiękne opakowanie.
    Zalety:
    • długo się utrzymuje
    • piękne nuty
    • oryginalny
    • piękny flakon
    Wady:
  • 4 listopada 2017 o 22:04
    jestem oczarowana
    Zdecydowałam się kupić ten zapach i jestem nim oczarowana, mimo że generalnie wolę perfumy "z pazurkiem". Ten perfumy mnie jednak zachwyciły. zapach jest słodki, a jednocześnie lekki, nie ma w sobie nic z drapieżności. Dziewczęcy, a mimo to spodobał się również mi- kobiecie 40+. Nie są to perfumy dla drapieżnych kocic i ekscentryczek, prędzej przypadną do gustu słodkim i niewinnym kusicielkom:) Zapach jest niesamowicie trwały- utrzymuje się długo zarówno na skórze jak i na ubraniu. Polecam
    Zalety:
    • trwałość
    • flakonik
    Wady:
    Elime
    2 lutego 2017 o 16:34
    Przyjemny
    Perfumy dostałam w prezencie, zapach sam w sobie cudowny, obawiałam się, że będą bardzo ciężkie, ale nic bardziej mylnego. Perfumy są subtelne, czuć w nich głównie nutę malin, idealne na chłodniejsze dni, wieczory. Może niekoniecznie na eleganckie przyjęcia, ale na spotkania ze znajomymi, jak najbardziej. Sam flakonik bardzo urzeka. Jedynym minusem jest trwałość, niestety na mojej skórze wyczuwalne są ok 4h, a na ubraniu do 7h.
  • 9 sierpnia 2016 o 19:04
    idealne perfumy
    To bedzie krotka recenzja - te perfumy sa po prostu swietne, nie sposob ich ocenic gdyz nie maja sobie rownych . Aby moja recenzja nie byla zbyt lakoniczna dodam iz jestem absolutnie przekonana I utwierdzona w swojej opini .
    W perfumerii