Avon od lat słynie z tworzenia zapachów, które potrafią uchwycić nastrój chwili, a ich linia Far Away to jedna z najbardziej znanych mi kolekcji. Najnowsza wersja Far Away Beyond the Moon, obiecuje coś wyjątkowego: podróż do świata luksusu, zmysłowości i tajemnicy. Po przetestowaniu tego zapachu, mogę powiedzieć, że jest to jedna z tych kompozycji, które potrafią zaskoczyć – zarówno na plus, jak i czasem drobnym zaskoczeniem, które wymaga czasu na oswojenie.
Pierwsze wrażenie
Już sam flakon robi wrażenie. Charakterystyczna butelka z kolekcji Far Away tym razem błyszczy jak nocne niebo – fioletowe odcienie połączone ze złotem sprawiają, że trzymając go w rękach, masz poczucie, że właśnie odkrywasz coś naprawdę magicznego. Wygląd flakonu od razu wprowadza nastrój luksusowej podróży, ale i klasyki ????
Jak pachnie na skórze?
Na mojej skórze zapach ewoluował stopniowo. Początkowe owocowe nuty utrzymywały się przez pierwsze 15–20 minut, dając poczucie lekkości i radości. Później jaśmin zaczął dominować, tworząc miękki, kobiecy akord, który jest bardzo elegancki. Baza waniliowo-drzewna była wyczuwalna dopiero po godzinie i to właśnie ona zrobiła na mnie największe wrażenie – ciepła, otulająca, idealna na chłodniejsze wieczory.
Zapach ma świetną trwałość – spokojnie wytrzymał na mojej skórze około 6-8 godzin, a na ubraniach był wyczuwalny nawet następnego dnia. Projekcja jest umiarkowana – wyczuwalna dla otoczenia, ale nie przytłaczająca, co czyni go dobrym wyborem zarówno na randkę, jak i na eleganckie wyjście.
Dla kogo jest ten zapach?
Far Away Beyond the Moon to zapach idealny dla kobiet, które szukają czegoś zmysłowego i ciepłego, ale jednocześnie kobiecego i subtelnego. Kojarzy mi się z wieczorowymi okazjami – randką, kolacją w przytulnej restauracji, a nawet zimowym spacerem. Nie jest to zapach codzienny – bardziej specjalny, taki, który sprawia, że czujesz się wyjątkowo.
Plusy i minusy
Plusy:
•Piękny flakon, który od razu przyciąga uwagę.
•Zmysłowy, dobrze skomponowany zapach z wyraźną ewolucją.
•Dobra trwałość i umiarkowana projekcja.
•Idealny na chłodniejsze pory roku
Podsumowanie
Far Away Beyond the Moon to jeden z tych zapachów, które robią wrażenie swoją głębią i luksusowym charakterem. Jest kobiecy, zmysłowy i otulający, a jednocześnie na tyle uniwersalny, że można go nosić w różnych sytuacjach – choć najlepiej pasuje na wieczór lub specjalne okazje. Jeśli jesteś fanką orientalno-kwiatowych zapachów z nutą wanilii, z pewnością przypadnie Ci do gustu.
Cena (szczególnie w katalogach Avon, ale także można dostać je także w Rossmanie!) czyni go bardzo przystępnym, co jest dodatkowym atutem – za niewielką kwotę można poczuć się naprawdę luksusowo. Far Away Beyond the Moon to udany dodatek do kolekcji Far Away i świetna propozycja dla kobiet, które lubią zapachy z nutą tajemnicy.
Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl