Pędzle do oczu

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 22 stycznia 2025 o 20:11
    Precyzja sama w sobie
    Ten pędzelek kupiłam z poleceń od wielu wizażystów w internecie. Najlepiej sprawdza się do czyszczenia krawędzi np brwi, ust i do precyzyjnego wyostrzenia kreski. Jeśli ktoś lubi precyzyjne makijaże, to myślę że przyda mu się ten pędzelek. Warto uważać jednak przy czyszczeniu tego pędzla, aby myć go delikatnie w jednym kierunku, nie roztrzepując włosia na wszystkie strony, bo straci on swoją precyzję.
    Zalety:
    • precyzja
    • dobrze leży w dłoni
    • wytrzymały
    Wady:
    • nie jest łatwo dostępny
    • Trwałość / wykonanie
    • Design produktu
  • 20 lipca 2018 o 14:08
    Najlepszy pędzel do ,,dopieszczania" linii brwi i ust
    Pędzel kupiłam z polecenia Daniela Sobieśniewskiego, bo kto jak kto, ale On jako wizażysta z wieloletnim stażem dobrze wie który pędzel jest godny uwagi. Nie zapłaciłam za niego dużo, wręcz powiedziałabym, że mało, bo nie dość, że trafiłam na promocję na pędzle -40% to tego dnia była darmowa dostawa. Nic tylko brać :) Pędzel bardzo ładnie prezentuje się wizualnie. Niebieski, lakierowany trzonek wykonany jest z drewna i już w dotyku czuć, że jest solidnie wykonany. Od kilku miesięcy jak go używam nie zauważyłam ani jednej ryski na nim, jest więc bardzo trwały i odporny na uszkodzenia w transporcie. Skuwka mosiężna, nierdzewna, bardzo dobrze trzyma włosie i ładnie komponuje się kolorystycznie z trzonkiem i kolorem włosia. Włosie jest pomarańczowego koloru, prosto ścięte i w dosyć zbite, ale nie drapiące. To imitacja naturalnego włosia, więc jest całkiem miękkie i łatwo się myje. Tak naprawdę myje się go minutę mydłem Protex czy Carex - zanieczyszczenia moment się z niego wymywają a ten nie traci swego zbitego kształtu. Producent pisze, że pędzel dobrze zdaje egzamin przy rysowaniu kreski oraz przy modelowaniu brwi. Hmm, szczerze mówiąc nigdy jeszcze nie zdarzyło mi się robić nim kreski, ale jest najlepszym pędzlem do wyrównywania linii ust oraz brwi. Dzięki niemu jestem w stanie idealnie wyrównać kształt ust czy brwi za pomocą odrobiny korektora lub podkładu. Jest na tyle dobrze zbity, że pewnym ruchem mogę nim operować oraz na tyle miękki, aby to od razu rozetrzeć. Do końcowego dopracowania makijażu jest genialny. Jest jeszcze jedna dobra funkcja tego pędzla, mianowicie dzięki takiemu kształtowi przyciętego włosia jest pomocny w wyznaczaniu kąta 45 stopni przy kreskach. Jak wspomniałam wcześniej nie robie nim kresek, ale z pomocą odrobiny cienia mogę nim wyznaczyć równe jaskółki. Reasumując pedzel ma u mnie kilka zastosowań i jest bardzo przydatny w ,,dopieszczaniu" makijażu. Nie jest drogi i dostępny online i stacjonarnie w Kontigo. Polecam, fajny jest ;)
    Zalety:
    • bardzo solidnie wykonany
    • niezastąpiony przy precyzyjnej pracy przy dopracowaniu brwi i ust za pomocą odrobiny podkładu/korektora
    • mogę nim wyznaczyć równe jaskółki
    • włosie jest dobrze zbite i jednocześnie odpowiednio miękkie, nie drapiące
    • łatwo się myje i nie odkształca
    • nie jest drogi
    • dostępny tylko w Kontigo
    • Trwałość / wykonanie
    • Design produktu

Zobacz także inne Pędzle do oczu